Podrobnosti o setkání se zástupci De Jonga

Podrobnosti o setkání se zástupci De Jonga Foto: X @FCBarcelona
  • Zástupce Frenkieho de Jonga a sportovní ředitel Barçy se dnes setkali v Barceloně.

Budoucnost Frenkieho de Jonga v Barçe je na stole v kancelářích klubu a sportovní vedení se pustilo do práce, aby vyjasnilo situaci Nizozemce v týmu.

Sportovní ředitel Barçy Deco a hráčův agent Ali Dursun se v pátek sešli na vrcholné schůzce ve známé barcelonské restauraci, aby projednali "případ Frenkie" po Nizozemcově kontroverzní tiskové konferenci před posledním zápasem s Neapolí, na níž de Jong obvinil tisk ze lží ohledně své smlouvy a své budoucnosti v klubu: "Jsem naštvaný, nevím, jak je možné, že se nestydíte," rozčiloval se den před odehráním prvního zápasu na stadionu Diega Maradony nad posledními zprávami kolem své osoby.

Po zemětřesení, jak mohl SPORT potvrdit, převzali Deco a Dursun iniciativu ke sjednocení postojů. Hlavním cílem sportovního ředitele Barçy je začít plánovat budoucnost týmu Barçy a znalost Frenkieho záměrů je složkou označenou červeně, která má určit linii, po níž se má jít.

I přesto, že se jedná o "přestup", Barça nikam nespěchá a neočekává od hráče krátkodobou reakci ani v nejbližších týdnech, ani dokonce před létem. Frenkie má stále smlouvu do 30. června 2026 a Barça ví, že má ještě čas vyřešit jeho budoucnost.

STAVĚNÍ MOSTŮ

Poslední setkání v Barceloně je odrazem dobrého vztahu mezi představitelem De Jonga a Decem. Od doby, kdy Portugalec převzal funkci sportovního ředitele, je častý kontakt na rozdíl od období pod Mateuem Alemany normou, čehož si hráčovo okolí velmi cení a po létě 2022, kdy klub tlačil na Nizozemcův odchod z klubu, ho to velmi bolelo. Nyní, o dva roky později, se vody uklidnily a Dursun klubu zopakoval, že Frenkie je v Barceloně spokojený a že jeho cílem je získat co nejvíce titulů v dresu Blaugranas.

Jednadvacítka prostřednictvím svého agenta vzkázala klubu, že je přesvědčena, že s novým trenérem Barça vybuduje konkurenceschopný a vítězný projekt, což je klíčový aspekt pro upevnění jejich vztahu do budoucna. Od jeho příchodu získal tým pouze jeden ligový titul (2023), jeden španělský Superpohár (2023) a jeden Copa del Rey (2021), což je pro Frenkieho smutná bilance, navíc zažil nejtěžší vyřazení v Lize mistrů v historii klubu, jako byla (ne)slavná porážka 2:8 v Lisabonu nebo dva roky po sobě vypadnutí ve skupinové fázi.

De Jong, základní stavební prvek klubu

Deco chtěl na schůzce dát jasně najevo, že pro Barçu je De Jong jednou z opor a do budoucna s ním počítá, stejně jako s Ronaldem Araujem a Pedrim. Klub ho považuje za základní stavební prvek na pozici středního záložníka, i když to bude až příští trenér, kdo si vybere, jak ho chce vybavit, zda jako pivota, nebo jako středového hráče.

Proto je záměrem klubu postupně pracovat na jeho obnovení. Jeho plat, vystřelený odklady v posledním Bartomeuově období během pandemie, je vzhledem ke komplikované ekonomické situaci klubu stále velmi vysoký a přesahuje o 300 milionů platový limit, který se kanceláře snaží přizpůsobit nové realitě.

Když pomineme finanční aspekty, Barça Frenkiemu řekla, že si ho klub do budoucna velmi cení, což je klíčový faktor, protože Frenkieho snem vždy bylo uspět v Barçe a po několika těžkých letech v klubu má i nadále v úmyslu přivést Barçu zpět na vrchol.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Bez, beres vic nez Mbape.. Vzkaz pro toho kdo psal clanek. Diky za ne, jen malickost. Rozplyvat se pouziva v pozitivni konotaci. V negativni spis rozcilovat.. ale to je detail

24.02.2024, 12:57
martink_ angel
Senior editor

Díky. Sorry, to mi uteklo.

24.02.2024, 21:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat