Pohádkový příběh na spadnutí. Proč se Messi musí za každou cenu vrátit zpět do Barcelony?

Pohádkový příběh na spadnutí. Proč se Messi musí za každou cenu vrátit zpět do Barcelony?

Nemluví se o ničem jiném. O potencionálním návratu Lionela Messiho do Barcelony se vážně spekuluje nejen v katalánské metropoli. Mnozí jsou přesvědčeni, že se v létě letošního roku vrátí domů. Pojďme si udělat pořádek a odpovědět na klíčovou otázku. Proč se Lionel Messi musí vrátit zpět do Barcelony?

Příběh Messiho a Barcelony

Messi je Barça a Barça je Messi. Argentinská legenda je odkazem fotbalu v Barceloně. Ani on, ani klub, ani culés si nezaslouží poslední vzpomínku na tento krásný vztah, narychlo domluvenou rozlučkovou konferencí v ne úplně důstojných prostorách klubu a se Sergiñem Destem v dresu v Chicago Bulls.

Barcelona Messiho potřebuje

Vzhledem k tomu, že trenér Blaugrana otevřeně vyjadřuje svou touhu přivést zpět Lea, není důvod, proč mu nevěřit. Zcela objektivně - všichni viděli, jak hra katalánského celku vypadá, když je Pedri kvůli zranění delší dobu mimo. Útočná pozice z pravého středu zálohy by se pro Messiho mohla zdát být ideální.

Je pořád jeden z nejlepších

Fenomenální levonohý útočník vyžadující volnost na hřišti. To je rychlý popis toho, pod čím si Messiho můžeme představit. Není už nejrychlejší a často se nezapojuje do napadání. Stále však patří mezi nejlepší hráče, kteří se nyní na hřištích pohybují.

Je marketingovým gigantem

Nechme mluvit čísla co do počtu sledujících na Instagramu. Messi jich má momentálně 449 milionů.

Největší počet lajků v historii Instagramu má rovněž Messi a jeho fotka po mistrovství světa s 75 miliony lajky. Mezi jinými je argentinský útočník také na třetím, pátém, sedmém, devátém, třináctém a sedmnáctém místě v tomto pořadí.

Totéž platí o jiných sociálních sítích. V současné ekonomické situaci katalánského klubu se taková příležitost neodmítá. 

Protože fotbalové fanoušky přitahují magické věci

Obtížný dribling, úžasné finální přihrávky, přesné střely a hlavně góly. Většina jeho zápasů zdobí velkolepé akce a spektakulární výkony. Messi dává zápasům určité kouzlo, kvůli kterým přicházíme na stadiony a televizním obrazovkám.

Může klubu usnadnit další přestupy

Za optimistického předpokladu, že Messi bude hráčem Barcelony ještě minimálně dvě sezóny bude obrovským lákadlem pro všechny případné posily. S ním v kádru se šance na získání velkých jmen, bez ohledu k financím, rostou raketově vzhůru.

Barcelona je jeho domov

Legendární Argentinec dorazil do katalánské metropole ve 13 letech. Strávil zde největší část svého života. Právě v Barceloně se mu všechny tři narodily děti a Antonela, Messiho manželka, často projevovala kladný vztah k tomuto městu. Přidejte k tomu místní atmosféru, fantastickou krajinu a klimatické podmínky.

Ještě musí překonat pár rekordů

Navzdory jeho neuvěřitelnému odkazu v Barceloně bude mít Argentinec v klubu stále několik zajímavých výzev. Messi má samozřejmě stále šanci překonat Ronaldův gólový rekord Ligy mistrů a také mu chybí jeden titul na Ryana Giggse, který v Manchesteru United vyhrál 36 trofejí. 

Lionel navíc ještě není nejlepším střelcem Barçy v Copa del Rey - Samitier v této soutěži nastřílel 69 branek a Argentinec 56. Mistr světa se také může brzy stát nejvíce dekorovaným hráčem historie. O jeho motivaci se tedy bát nemusíme.

Protože jen fanoušci Barcelony ho dokážou náležitě ocenit

Fanoušci jeho současného zaměstnavatele ho mohou vypískat, zatímco hlasatel před zápasem předčítá jména na stadionu. Toto chování kontrastuje s chováním, na které byl zvyklý v Barceloně.

Culés byli schopni skandovat jeho jméno i během zápasů Kings League na Camp Nou, kterých se samozřejmě Argentinec nezúčastnil. Fotbalistův přítel Kun Agüero nedávno prohlásil, že tento moment by mohl být dokonce klíčem k rozhodnutí ohledně jeho budoucnosti.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Amen!

30.04.2023, 19:32

Uvidíme jestli to dopadne a jaký vliv to pak bude mít...myslím hlavně teď na hřišti.

30.04.2023, 20:28

Je to určitě nejlepší fotbalista na světě (teda byl).Fotbal jde tak jako vše rychle kupředu,věk nezastavíš,Christiáno by mohl vyprávět.ManU byl s ním v pěkných s...kách.Jsem fanda FCB,ale Barca by se těch trofejí asi s ním nedočkala.Messi v ofenzívě super,ale defenzívní činnosti se skoro neúčastní.Dnes všichni brání,všichni útočí.Myslím si ,že by určitě zlepšil vše co se týče utočné činnosti,ale na vrchol ligy mistrů by to už asi nestačilo(musel by FCB trenovat Guardiola,persona).Přál bych mu,aby Barce pomohl,byl soudný a nebyl egoistický.Získal vše,teď zase Barca potřebuje ukázat cestu k úspěchům.Pro mladé v La masii ideální příklad.Messi a Barca určitě k sobě patří!Klidně v jiné pozici.

01.05.2023, 09:31
raval69 tomise63

V mnohém souhlas, ale s Christianem bych ho nesrovnával. Ani herně, a už vůbec ne mentálně. Vzpomeňme na poslední MS. Zatímco výkony Christiana šly rapidně dolů a už v zápase v Praze byl asi nejslabším Portugalcem na hřišti. Leo......no, tak nějak vyhrál MS. Bez něj by to nedali. V arg. týmu se dokonale přizpůsobil tomu, co od něj chtěli.

02.05.2023, 10:48
tomise63 raval69

Srovnával jsem Messiho s Ronaldem .....VĚKEM....o herní činnosti a mentalitě,nebyla řeč!

13.07.2023, 11:41

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat