CoolCamp

PREVIEW 1. OSMIFINÁLE LIGY MISTRŮ: PARIS SAINT-GERMAIN – FC BARCELONA

PREVIEW 1. OSMIFINÁLE LIGY MISTRŮ: PARIS SAINT-GERMAIN – FC BARCELONA

Posedmé v průběhu čtyř let se v Lize mistrů utkají Paris Saint-Germain a FC Barcelona. O tom, zda v soutěži dál půjde mistr francouzské, nebo španělské ligy, tentokrát rozhodne osmifinále, které začíná na svátek svatého Valentýna v Parku princů.

Důvodem, proč se oba týmy potkávají už v první fázi play-off, je druhé místo Pařížanů ze základní části. Ti v utkáních s Arsenalem, Ludogorcem a Basilejí třikrát remizovali, takže skončili dva body za prvním zmiňovaným soupeřem. To Barça proti Manchesteru City, Celticu a Gladbachu zaváhala jen jednou a se suverénním skóre 20:4 postoupila coby lídr skupiny.

Její současný herní projev má přesto k suverénnosti daleko. Ani PSG není tak dominantní jako loni, takže se v domácí lize podobně jako Barcelona momentálně pohybuje na druhém místě. Mužstvo střelecky táhne Edinson Cavani, který po odchodu Zlatana Ibrahimoviče dostal v útoku více prostoru a za 25 ligových kol zaznamenal 25 branek, k nimž přidal dalších 6 v Lize mistrů.

O góly není nouze ani ve vzájemných duelech těchto velkoklubů, od roku 2013 jich pokaždé průměrně padlo 3,5. Více jich stříleli Katalánci, a tak z posledních tří utkání vyšli vítězně.

Do hlavního města Francie dorazili svěřenci Luise Enriqueho krátce po poledni. V nominaci je 19 členů áčka spolu s Nilim a Aleňou z B-týmu. Mezi povolanými hráči chybí Javier Mascherano, Arda Turan a samozřejmě také Aleix Vidal, který si po vážném zranění z Alavésu bohužel nezahraje téměř půl roku.

Trenér Unai Emery oproti tomu přišel o klíčového stopera Thiaga Silvu a kvůli karetnímu trestu nemůže hrát ani Thiago Motta. Vyléčit se ale stihl Javier Pastore.


PSG

FC Barcelona

Soutěž Liga mistrů
osmifinále, 1. zápas
Datum a čas 14. února 2017, 20:45
Stadion Parc des Princes
Rozhodčí Szymon Marciniak
TV ČT Sport
Review Review
Předpokládané sestavy
PSG FC Barcelona
Trapp - Maxwell, Marquinhos, Kimpebe, Kurzawa - Verratti, Matuidi, Rabiot - Lucas, Cavani, Di María Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar
Poslední zápasy
PSG FC Barcelona
10.02.17 Bordeaux 0:3 PSG, L1
07.02.17 PSG 2:1 Lille, L1
04.02.17 Dijon 1:3 PSG, L1
01.02.17 Stade Rennes 0:4 PSG, CdF
29.01.17 PSG 1:1 AS Monaco, L1
11.02.17 Alavés 0:6 FC Barcelona, PD
07.02.17 FC Barcelona 1:1 Atlético Madrid, CdR
04.02.17 FC Barcelona 3:0 Athletic Bilbao, PD
01.02.17 Atlético Madrid 1:2 FC Barcelona, CdR
29.01.17 Real Betis 1:1 FC Barcelona, PD
Poslední vzájemné zápasy
21.04.15 FC Barcelona 2:0 PSG, UCL
15.04.15 PSG 1:3 FC Barcelona, UCL
10.12.14 FC Barcelona 1:1 PSG, UCL
30.09.14 PSG 3:2 FC Barcelona, UCL
10.04.13 FC Barcelona 1:1 PSG, UCL

Zdroje: sport.es, fcbarcelona.com, transfermarkt.co.uk

Diskuze ke článku

  • marek99 Člen fanklubu
    13.02.2017, 21:59

    Naše polovičky to pochopia či? smileysmiley

    • Pajin
      14.02.2017, 05:05

      No už od soboty poslouchám, že to bude krásný Valentýn ???? Odpoledne fitko, večer Barca... Řekl jsem mé milované, že má krásnou šanci mi udělat krásný svátek zamilovaných ????????

      • Ihsahn
        14.02.2017, 17:10

        Hrozná blbost tenhle svátek.Naštěstí přítelkyně už roky zná můj názor a dneska nic nechcesmiley

        • jurash
          14.02.2017, 18:40

          Přesně tak. V máji je lásky čas. smiley Kdysi nám blbli hlavy s VŘSR, teď tu máme Halloweeny a ,,Leontýny,,. Čínský nový rok a za chvíli začnem slavit i Ramadán. smiley

  • hroch11
    13.02.2017, 22:48

    Zítra to vidím na golové hody klidně to může skončit 2:4 ale nepodcenovat at to nedopadne jako proti Citizens.Visca el Barcasmileysmileysmiley

  • Eli37
    14.02.2017, 09:20

    Dneska očekávám parádní zápas se šťastnějším koncem pro nás a spoustu branek. Na hřišti uvidíme hned 3 nejlepší střelce aktuální sezony z TOP5 - Cavani, Leo a Luisito.

  • BienQuedas Senior editor
    14.02.2017, 13:56

    "-Miláčku, co budeme dělat dnes večer, když je Valentýn?
    - Máš ráda Paříž?
    -Hmmm!
    -Máš ráda Barcelonu?
    -Anooo!!!
    - Tak se dneska spolu kouknem na Ligu mistrů!"

  • Ihsahn
    14.02.2017, 17:11

    Ter Stegen-Alba,Umtiti,Pique,Roberto-Sergio,Rakitič,Iniesta-Neymar,Suarez,Messi.

    Tak snad dneska ukážem náš nejlepší fotbal.

  • felpod Tipér
    14.02.2017, 20:03

    No nevím, přítelkyně mě možná fyzicky napadne...
    1.zápas PSG - FC Barcelona, 14.února (Valentýn)
    2.zápas FC Barcelona - PSG 8.března (MDŽ)
    Povedlo se, no...
    Ale tohle si prosadím...
    smiley

  • Finster
    14.02.2017, 21:36

    Stará zlá Barcelona...Leo aj ty budíček.

  • Michal1702
    14.02.2017, 21:38

    My hrajeme hrozně, PSG naopak parádně a podle toho to vypadá. Domácí jsou prostě jasně lepší. V obraně, v záloze, v útoku. Zatím velké zklamání z naší strany.

  • Martin
    14.02.2017, 21:44

    Gomes ven Rakitic in. A tak to melo byt od zacatku, nekdo v te zaloze behat musi smiley

  • Karl Adler
    14.02.2017, 22:02

    Hrajeme špatně celou sezónu a tohle je tak nějak pomyslnej vrchol zmaru. PSG je sice skvělý, ale my jsme tak apatický, že jim to po těch porážkách v minulejch ročnících snad i přeju. Jo a jestli někdo čeká, že to v odvetě bude válec, tak v letošním rozpoložení fakt ne.. :)

  • Robert Duchoň
    14.02.2017, 22:31

    Celou sezónu neumíme rozehrát od vlastní branky a někteří hráči na Barcu nemají - Gomez , S.Roberto ( neumí bránit a pokrýt prostor ) a pak i náš Tréner ( nic nezměnil na chybné rozehrávce ) a Lucho by měl už Barcu opustit , když nevidí ty chyby !!

  • Martin
    14.02.2017, 22:36

    Tak to byla přátelé katastrofa. Nebo bohužel zrcadlo. Většina našeho zmaru se odehrává ve středu pole. Jsme pomalí a neefektivní. Dopředu slabí a dozadu nuloví. Busquets je na to dozadu často sám a na to nestačí. Gomes definitivně nepatří na pravého záložníka, aspoň ne dnes. Dnes od začátku měl být maximálně běhavý Rakitic. Zaloha PSG dnes v uplnem kontrastu.. Dnes za zmínku bohužel jen Neymar...

  • Messi the Genius "10"!
    14.02.2017, 22:45

    To je Pařížský masakr motorovou pilou tohle.... však oni jim berou balon jak školákum a Barca 1 strela na bránu. Vsak jsou to kokotkove.....az budou chtit zvednout platy o miliony, tak je nakopu do prdele. Doma je rozdrtime 8:0 ...........jedine ze by se PSG bala a hodi kontumaci 3:0 a postoupi xD po spatne sezone nasleduje treble ne? Letos nebude Ani Liga, Ani Liga mistru ....a jak Real obhaji pohar tak prestanu sledovat fotbal !!! Hrali az moc profesorsky..... asi se setrijou na Copu, na pohar :D ...tam to jeste vyhraje Alaves a bude..... no snad to nedopadne jak pred par lety s Bayernem 3:0 a 0:4 :DDD Proste je problem v zaloze.... odesel Xavi a Fabregas, ........Iniesta uz je starej a Busquest ma na zadech batoh.... neni kvalitni nahrada, musi koupit Cutinha.... pokud se pres zalohu nedostane mic k Messimu nemuze ani vystrelit, driv byl Messi zasobovanej lepe

  • K4sum1
    14.02.2017, 22:46

    Pleskněte mi někdo, jestli se mi to nezdá..

  • Messi the Genius "10"!
    14.02.2017, 22:53

    twitter.com

  • Messi the Genius "10"!
    14.02.2017, 22:54

    www.eurofotbal.cz

  • Peter Jakubik
    14.02.2017, 22:56

    Markantný rozdiel vo FYZICKEJ príprave. Kondične bolo vidieť extrémny rozdiel. V súbojoch sme boli odtláčaní ako žiačikovia. Bohužiaľ niektorí hráči na Barcu nemajú, je nutnosť sa trošku prisposobiť vývoju futbalu, kde ide do popredia silový, behavý futbal plný brejkov. Celý zápas sme len stali bez pohybu, bolo to až tragikomické čo sme predvádzali, v jedinom súboji sme neboli prvý. Je už dosť na zváženie či nenadišiel prepustiť Lucha... takto to ďalej nepôjde...Treba to úplne prekopať...

  • Hawkeye
    14.02.2017, 22:56

    Dneska hrůza smiley dokonce sem se přistihl jak slavím 4. gól PSG smiley Simeone na scénu.Lucho je takový školník co nechá dělat bordel na chodbě a to se mi nelíbí.

  • mekssi
    14.02.2017, 22:57

    Enrique okamžitě odchod, poslední rok nákup podprůměrných záložníků, když největší problémy jsou v obraně a jejím systému. Myslel jsem si, že Dani Alves už nestačí, ale jeho nástupci jsou podstatně slabší . Tolik zbytečných golů nemůže vést k titulu.K tomu zoufalý německý brankář, který se se snaží přiblížit k Neuerovi a výsledek je, že špičkový tým má problémy.Také fyzická kondice je slabší .Messi ve formě udělal tři rychlé kroky a byl za obráncem atd.

    • felpod Tipér
      15.02.2017, 09:08

      "zoufalý německý brankář"??? Jsi normální? MATS byl spolu s Neymarem jediný, kdo snese přísnější srovnání! Nemohl za žádný gól a spoustu šancí pochytal! Máme kvalitního gólmana, který včera podal dobrý výkon - a to je fakt...


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit
Fan-Shop