Preview ∣ 11. kolo La Ligy: FC Barcelona - Athletic Club

Preview ∣ 11. kolo La Ligy: FC Barcelona - Athletic Club

Náročný program pokračuje a Barcelonu po čtvrteční domácí výhře nad Villarrealem čeká v neděli další domácí utkání. Na Camp Nou přivítá Bilbao.

Katalánci si po nepovedeném El Clásicu připsali důležitou výhru, když ve čtvrtek porazili Villarreal 3:0. Všechny tři branky padly v prvním poločase během sedmi minut. Skóre otevřel ve 31. minutě Lewandowski, který si Albovu přihrávku šikovně patou posunul mimo dosah obránců i brankáře a vstřelil první gól. Ve 35. minutě se po zisku Pedriho dostal k míči Gavi, který i přesto, že byl faulován, dokázal přihrát Lewandowskému a ten přidal po střele na zadní tyč druhý gól. Povedený poločas korunovala krásná akce ve 38. minutě. Gavi vysunul Ferrána, který se dostal přes bráníci hráče k blízkosti branky a vybídl ke skórování Fatiho, který nadvakrát vstřelil svůj třetí gól sezóny. Druhý poločas již vážnější šance nenabídl. Barcelona tak získala tři body a se ziskem pětadvaceti bodů je v tabulce druhá.

Baskický celek hrál svůj zápas již v úterý a na hřišti Getafe remizoval 2:2. Bilbao se dostalo do vedení již ve druhé minutě, když se prosadil Iñaki Williams. Domácí vyrovnali zásluhou Aleñi. Hosté se dostali podruhé do vedení v 62. minutě po brance Garcíi, v 76. minutě ale na konečných 2:2 vyrovnal další bývalý hráč Barcelony Munir. Bilbao je v tabulce šesté a na kontě má osmnáct bodů. Nejlepším střelcem je Iñaki Williams se čtyřmi góly.

V minulé sezóně se tyto týmy spolu utkaly třikrát. První zápas v Bilbau skončil remízou 1:1. Za domácí skóroval Martínez, na druhé straně vyrovnával Depay. Poté se celky potkaly v osmifinále Copa Del Rey a po tomto zápase slavili postup Baskové. Bilbao v zápase dvakrát vedlo, první gól vstřelil Muniaín a druhý Martínez. Hosté však dokázali dvakrát vyrovnat. V prvním poločase se prosadil Ferrán a ve druhém dějství ve třetí minutě nastavení Pedri. Rozhodnutí přišlo ve 105. minutě, kdy penaltu proměnil Muniaín a poslal svůj tým do čtvrtfinále. Třetí vzájemné utkání ovládla Barcelona. Po brankách Aubameyanga, Dembélého, Luuka de Jonga a Depaye zvítězila 4:0.

Barceloně chybí zranění Araújo, Christensen a Depay. Ve čtvrtek se po zranění objevil jako střídající hráč na hřišti Bellerín. Na straně hostí budou chybět Capa a Morcillo.


Predikce utkání

LaLiga - 11. kolo 23. října 2022, 21:00 Spotify Camp Nou Review

FC Barcelona

José Luis Munuera Montero

Athletic Club

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

ter Stegen - Bellerín, Koundé, M. Alonso, Balde - Pedri, F. de Jong, Gavi - Ferran, Lewandowski, Fati

Předpokládané sestavy
Athletic Club

Simon - De Marcos, Vivian, Martínez, Lekue - Herrera, Vesga - N. Williams, Sancet, Muniaín - I. Williams

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

20.10.2022 – FC Barcelona 3:0 Villarreal CF – LaLiga 16.10.2022 – Real Madrid 3:1 FC Barcelona – LaLiga 12.10.2022 – FC Barcelona 3:3 Inter Milán – Liga mistrů 09.10.2022 – FC Barcelona 1:0 Celta Vigo – LaLiga 04.10.2022 – Inter Milán 1:0 FC Barcelona – Liga mistrů

Poslední zápasy
Athletic Club

18.10.2022 – Getafe CF 2:2 Athletic Club – LaLiga 15.10.2022 – Athletic Club 0:1 Atlético Madrid – LaLiga 08.10.2022 – Sevilla FC 1:1 Athletic Club – LaLiga 30.09.2022 – Athletic Club 4:0 UD Almería – LaLiga 17.09.2022 – Athletic Club 3:2 Rayo Vallecano – LaLiga


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
27.02.2022

FC Barcelona
4:0

Athletic Club
20.01.2022

Athletic Club
3:2

FC Barcelona
21.08.2021

Athletic Club
1:1

FC Barcelona
17.04.2021

Athletic Club
0:4

FC Barcelona
31.01.2021

FC Barcelona
2:1

Athletic Club

Zdroje: www.fcbarcelona.com



Komentáře

Souhlasím se zestavousmiley

22.10.2022, 17:12
Reekwon
Senior editor

Zápas s Villarrealem by měl být takovým tím odrazovým můstkem, aby si tým uvědomil, že to půjde, ale že zadarmo to nebude. Sice jsme vyhráli o tři góly, ale ruku na srdce, nějaký ohromující výkon to nebyl a pořád je na čem pracovat. Ani dnes bych nedal Dembélého ani Raphinhu do základu, není potřeba, protože útok co je v předpokládané sestavě dal tři góly a tak si zaslouží začít znovu. Hlavně ať hraje Fati, ten potřebuje minuty jako kyslík. Zatím nepředvádí nic extra, ale bylo vidět proti Villarrealu jak moc chce dát gól, několikrát tam vystřelil úplně zbytečně, ale nakonec se dočkal, konec koncům za kurz 2,5 mi proti Villarrealu přihrál nějaké drobáky, když jsem to tam vsadil smileyBilbao je podle mě lepší, než Villarreal, mají hlavně lepší útok a tak se dnes možná obrana víc zapotí.

23.10.2022, 11:36
MarcoFCB Reekwon

Williamsové budou dobrá prověrka.

23.10.2022, 13:15

Na zápas se těším. Bilbao proti nám hravá aktivně a je to vždycky příjemná změna nekoukat na 90 minut obléhání.

23.10.2022, 13:21
absint cechoma

To asi zápasy s Bilbaem moc často nesleduješ. Hnusný antifotbal, zdržování, zákeřná hra a neustálé tahání za dres...

23.10.2022, 14:56

btw pokud se prodá Dembele v zimě, N. Williams by se mi u nás líbil. I v repre hrál moc dobře

23.10.2022, 13:24
Melneor cechoma

Dembele se opravdu v zimě neprodásmiley

23.10.2022, 16:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Nejtěžší možný soupeř

Evropská liga nabídne hned v úvodním vyřazovacím kole souboj těžkých vah. Proti Barceloně se postaví slavný Manchester United. 


Agent popírá spekulace o Kessiém

Kessiého agent popřel jakékoliv spekulace o tom, že by chtěl Kessie v lednu odejít: “Jsou to všechno lži, naprosté lži. Kessie je v Barçe velmi šťastný. Je v klubu jenom pár měsíců a stále si zvyká na tým a na styl hry, což chvíli trvá.”


Kessié prý vyhlíží přestup

Franck Kessié údajně není spokojený se svou situací v Barceloně, a proto podle italských médií zvažuje návrat do Serie A. Ve hře má být jeho předchozí zaměstnavatel AC Milán nebo Juventus.


García a Koundé zranění

Stopeři Éric García a Joules Koundé zápas ve Valencii nedohráli kvůli svalovým zraněním. Jelikož mimo hru zůstávají také Andreas Christensen, Ronald Araújo a Sergi Roberto, trenér Xavi bude čelit další složité situaci.


Barca bude chtít v zimě posílit

Vedení Barcelony má v plánu v zimním přestupovém období posílit na pozici šestky. Panují pochybnosti ohledně výkonosti Sergio Busquetse. Další možností je Frenkie de Jong.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 37
2. Real Madrid CF 35
3. Real Sociedad de Fútbol 26
4. Athletic Club 24
5. Club Atlético de Madrid 24
6. Real Betis Balompié 24
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 13
2. Ousmane Dembélé 4
3. Ansu Fati 3
4. Pedri 3
5. Sergi Roberto 2
6. Raphinha 2
7. Frenkie de Jong 2
Zobrazit celou tabulku

 

Chat