FC Barcelona 4:0 Athletic Club

FC Barcelona 4:0 Athletic Club

Barcelona odehrála proti Athleticu vynikající utkání, jehož hlavní hvězdou se s přehledem stal Dembélé s jedním gólem a třemi asistencemi. Kaňkou na předvedeném výkonu se však stala zranění Gaviho a Roberta.

Xavi překvapil, když nasadil do hry čtveřici záložníků, ovšem překvapení to bylo pro Camp Nou příjemné. Nejenže Barca měla jasnou převahu na míči i v osobních soubojích, ale byla rovněž velmi kreativní. Zato Baskové jako by přijeli prohrát - nedařilo se jim vůbec nic a od začátku působili odevzdaně.

Velmi výrazně tomu přispěla další rychlá třígólová pasáž, která tentokrát začala už ve 12, minutě utkání. Prvotní Dembélého dobrý pokus ještě Simón vyrazil, jenže pro míč si došel Lewandowski, který se rozhlédl a skvěle využil náběhu právě od Dembélého, jenž hlavou otevřel skóre.

Druhá branka přišla v 18. minutě, když se z pravého křídla po Dembélého přihrávce dostal k zakončení Roberto a jeho tečovaná střela našla cestu do sítě. A ve 22. minutě už bylo prakticky hotovo. Lewandowski se perfektním zpracováním Dembélého přihrávky a následnou otočkou bleskově odpoutal od bránícího hráče a svou slabší levou nohou propálil brankáře Simóna.

Tempo zápasu bohužel zbrzdilo zranění Gaviho, který od Daniho Garcíi dostal kolenem do slabin a několik minut se kvůli ošetřování nehrálo. Dlužno dodat, že ačkoliv hlavní rozhodčí celou situaci dobře viděl, tento zákrok na žlutou kartu neposoudil ani jako faul. Zbytek poločasu se pak odehrál v poklidném duchu.

Skóre se mohlo znovu navýšit v 52. minutě, ale Robertovu přihrávku před prázdnou bránu nikdo nestihl. Prostor tak brzy dostali hned tři střídající hráči, kteří přinesli nový náboj. Střídající Fati a Torres měli krátce po svém příchodu na kopačkách zvýšení, avšak první jmenovaný přestřelil šibenici a druhého vychytal Simón.      

V 73. minutě dostal Torres šanci na reparát z podobné pozice a tentokrát se už nemýlil - Simóna prostřelil mezi nohama. Dembélé si zároveň připsal třetí asistenci a i on byl zanedlouho střídán, aby šetřil síly na Bayern.

Tohle střídání se Xavimu tak trochu vymstilo, protože Roberto si při skluzu vykloubil rameno, takže Barcelona musela dohrávat v oslabení. K tomu se Ter Stegen málem připravil o čisté konto, když ztratil balon při snaze o kličku. Ale Vencedor a Sancet svých obrovských šancí nevyužili, protože jak Busquets, tak García výborně zasáhli na brankové čáře. 


Přehled utkání

23. října 2022, 21:00 Spotify Camp Nou Nova Sport 4

FC Barcelona

4 : 0 José Luis Munuera Montero

Athletic Club

Dembélé (A - Lewandowski) 12'  
  16' De Marcos
Roberto (A - Dembélé) 18'  
Lewandowski (A - Dembélé) 22'  
Busquets 71'  
Torres (A - Dembélé) 73'  
García 78'  
  89' Vesga
Sestava

ter Stegen - Roberto, Koundé (63' Alonso), García, Balde - Gavi (34' Kessié), Busquets, De Jong, Pedri (63' Torres) - Dembélé (77' Torre), Lewandowski (63' Fati)

Sestava

Simon - De Marcos (60' Lekue), Álvarez, Martínez, Berchiche - Herrera (21' D. García, 60' Sancet), Vesga - N. Williams, Zarraga (70' Vencedor), Berenguer - I. Williams (70' R. García)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Dneska musím jenom chválit. Ještě lepší první poločas, než proti Villarrealu a hlavně Ferran a Demba dali konečně gól a mimo to měl Demba ještě 3 asistence a odehrál jeden z nejlepších zápasů za Barcu, jestli ne úplně nejlepší. Taky se mi líbila hra obou krajních obránců, jak rozehrávali pod tlakem a Roberto, který podporoval útok - to mu svědčí. A kombinace Frenkieho a Buse je taky zajímavá - vypadá to, že Xavi tak trochu opouští zajeté koleje a zkouší nové varianty, to je dobře. Prostě, dneska to byl komplexní výkon týmu, super. smiley smileysmiley

23.10.2022, 23:16
Jezecek Rikitan

Ještě bych k tomu chváleni Ferrana a Dembi přidal Baldeho, to jak lítal na krajích a prakticky si dělal co chtěl, byla radost sledovat. Dost možná i proto byl Nico Williams totalně vymazanej, jak tu psal jeden, že je zklamanej z Williamsa.

24.10.2022, 09:54

Pro mě největší zklamání - Nico Williams. Od něho jsem čekal proti nám trochu více.

A teda Kessie taky nic moc. Sice dost často nabíhal a balon nedostal, ale stejně. V AC mi teda tak neohrabanej nepřišel.

Roberto je strašnej smolař, snad to nebude nic vážnýho. Další parádní výkon z jeho strany, kterej snad uplne zavre pusu všem haterum na jeho osobu.

Torres se zvedá a Dembele top výkon,

Na druhou stranu... Bilbao katastrofa :)

23.10.2022, 23:21
absint cechoma

Naopak Kessiého jsem si letos snad poprvé všimnul.

23.10.2022, 23:34
MarcoFCB cechoma

Přesně, to co předvedlo Bilbao je ostuda..

24.10.2022, 08:14
Caltic8
Administrátor

Demba je takové ztělesnění té naší psychické lability. Když se nám nedaří, hejt schytává mezi prvními. Naopak když hrajeme podle plánu, který byl tentokrát od Xaviho vynikající, daří se mu jako nikomu.

Lewa je teda taky blázen - vedle něj úplně volný Pedri, ale bomba leváskem z otočky přece není žádný problém smiley

A nemohu si odpustit další komentář k rozhodčímu. Těch velkých chyb v náš neprospěch už je přespříliš. Jasně, dnes to z hlediska výsledku ani žádný význam mít nemohlo. Ale nic to nemění na principu, že si Monetro nemůže dovolit faul zezadu doplněný kastrací zepředu ocenil akorát pohozením rukama. Přitom měl celou situaci jak na dlani - skoro jako měl klubový lékař na dlani ty ošklivě zhmožděné Gaviho kulky.

I když čemu se vlastně divím? Španělsku dlouhodobě vládne sebranka nýmandů v čele svazu i komise rozhodčích, kteří si chrochtají u svých plných korýtek a rypáčky odtrhnout pouze proto, aby mohli vypustit do médií nějakou svou sračku nebo se vzájemně poplácali, jak bravurně si vedou. Video u takových pochybení samozřejmě zasáhnout nemůže (což je samozřejmě problém celosvětový), čili pravdu má rozhodčí. Ocenil bych ale aspoň to, kdyby si takový Montero na nic nehrál a klidně místo rozhazování rukama rovnou ukázal Gavimu vztyčený prostředníček.

23.10.2022, 23:28
Caltic8
Administrátor

Komentář byl smazán.

23.10.2022, 23:28

Tak nakonec náš golden boy vyhrál i golden ball. smiley

24.10.2022, 07:16

Super zápas, zábavný a výsledek výborný. Zhruba takováhle sestava i rozestavení by měla být i proti Bayernu, aby byl střed více zhustěný a my mohli více a lépe kombinovat. Kéž by Dembele hrál pořád stejně jako proti Bilbau... 😀

24.10.2022, 08:27

Balde bude TOP. smiley

24.10.2022, 09:52

No, celkem slušný výkon. Stále mi to ale kazí ten Inter a bílé zlo. To se nezvládlo.
Nejlepší Dembs a Balde. Gavi je poklad a snad to nebude vážné. Feran se mi taky libil a Lewy je takovy rozporuplny. Sice dal gol, ale mel to nahrat.
Zato se mi nelibil Bus a ikdyž včera zahrál celkem slušně, tak ani Roberto. Zahrát slušně totiž na základ v barce nestačí. A o Ericovi raději ani nemluvím.
Pozítří budu na Camp Nou, tak snad jim vrátíme tu porážku i s úroky. Taky bychom je už mohli jednou pořádně rozbít.

24.10.2022, 12:53
Andreas roman1978

Lewy dal gól ale mal to nahrať? Máme v klube najlepšiu 9 na svete a ty po jeho góle napíšeš, ze mal nahrať keď stal pred 5kou ? Nato tam kurník je, aby to solil do brány. A k tomu ma aj asistenciu. Zabijas

24.10.2022, 15:40

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat