Preview ∣ 13. kolo LaLigy: Celta Vigo - FC Barcelona

Preview ∣ 13. kolo LaLigy: Celta Vigo - FC Barcelona
Španělská LaLiga pokračuje 13. kolem. V rámci sobotního programu se Barcelona představí v těžkém zápasem na hřišti Celty Vigo. Oba týmy si určitě vstup do soutěže představovali lépe. Domácí Celta je na šestnáctém místě, Barceloně patří devátá příčka.
 
Katalánci ve 12. kole opět zaváhali a pouze remizovali na domácím hřišti 1:1 s Deportivem Alavés. Na krásný gól Depaye odpověděl za tři minuty hostující Rioja a ve své premiéře si dočasný trenér Sergi Barjuán připsal pouze bod. Na svou první výhru si počkal do úterý, kdy v rámci 4. kola základní skupiny E Ligy mistrů jeho tým vyhrál 1:0 v Kyjevě. O jedinou branku se postaral v 70. minutě Ansu Fati, který zužitkoval tečovaný přízemní centr Minguezy. Barcelona se tak posunula na druhé místo tabulky a v dalším zápase ji čeká klíčový souboj s Benficou.
 
Celta Vigo v minulém zápase remizovala na hřišti Vallecana 0:0. Celkově tým trenéra Coudeta z posledních pěti utkání vyhrál pouze jednou (1-1-3), konkrétně 25. října na hřišti Getafe 3:0. Celta je v tabulce na šestnáctém místě tabulky se ziskem jedenácti bodů. Nejlepším střelcem je se čtyřmi góly Santi Mina. Na vlastním hřišti Celta prohrála šest z předchozích sedmi ligových duelů, ale vzájemná bilance s Barcelonou na stadionu Balaídos není vůbec špatná. Katalánci zde od sezóny 2015/16 prohrál tři ligové souboje, což je více než na jakémkoli jiném hřišti v tomto období.
 
V loňské sezóně Barcelona ve Vigu vyhrála vysoko 3:0, kdy se trefili Fati, Roberto a jedna branka byla vlastní. Na Camp Nou ale Barcelona překvapivě prohrála 1:2. Tehdy rozhodl v 89. minutě právě Mina.
 
Domácí tým se bude muset obejít bez defenzivního záložníka Méndeze, který má stopku po pěti žlutých kartách. Dále by měl chybět také zmiňovaný nejlepší střelec Santi Mina, kterého trápí problém s hamstringem. Barcelonu stále dusí početná marodka. Chybět budou Agüero, Braithwaite, Pedri, Piqué a Roberto. K nim se přidal také Dembélé, kterého po návratu a pětatřiceti odehraných minutách opět trápí svalové zranění. Na seznam se přidal také Dest kvůli bolesti zad a nemocný Neto.

Predikce utkání

LaLiga - 13. kolo 6. listopadu 2021, 16:15 Estadio de Balaídos, Vigo Review

Celta Vigo

Alejandro José Hernández Hernández

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
Celta Vigo

Dituro - Mallo, Murillo, N Araujo, Galán - Tapia - Suárez, Beltran, Nolito - Solari, Aspas

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

ter Stegen - Mingueza, García, Lenglet, Alba - F. de Jong, Busquets, Gavi - Fati, Memphis, Coutinho

Poslední zápasy


Poslední zápasy
Celta Vigo

01.11.2021 – Rayo Vallecano 0:0 Celta Vigo – LaLiga 28.10.2021 – Celta Vigo 0:2 Real Sociedad – LaLiga 25.10.2021 – Getafe CF 0:3 Celta Vigo – LaLiga 17.10.2021 – Celta Vigo 0:1 Sevilla FC – LaLiga 03.10.2021 – Elche CF 1:0 Celta Vigo – LaLiga

Poslední zápasy
FC Barcelona

02.11.2021 – Dynamo Kyjev 0:1 FC Barcelona – Liga mistrů 30.08.2021 – FC Barcelona 1:1 Deportivo Alavés – LaLiga 27.10.2021 – Rayo Vallecano 1:0 FC Barcelona – LaLiga 24.10.2021 – FC Barcelona 1:2 Real Madrid – LaLiga 20.10.2021 – FC Barcelona 1:0 Dynamo Kyjev – Liga mistrů


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
16.05.2021

FC Barcelona
1:2

Celta Vigo
01.10.2020

Celta Vigo
0:3

FC Barcelona
27.06.2020

Celta Vigo
2:2

FC Barcelona
09.11.2019

FC Barcelona
4:1

Celta Vigo
04.05.2019

Celta Vigo
2:0

FC Barcelona

Zdroje: www.fcbarcelona.com



Komentáře

MilanBalage
Tipér

Koeman je zodpovědný za Pedriho, Barjuán za Dembelého..
Psal jsem u zveřejnění nominace proti Kyjevu, že se s Dembelém musí sakra opatrně. Půlhodina po tak dlouhém zranění není ani náhodou opatrné a hele co se stalo - Dembelé zase zraněný...
Xavi bude snad konečně opatrný co se nasazování navrátilců z marodky týče..
Výsledek tipovat nebudu, jen doufám že se nám podaří urvat 3 body. Potřebujeme je jako sůl!

05.11.2021, 21:06
Klokanomet MilanBalage
Tipér

Hele, to se lehko mluví. Ale odpověz si sám, jestli ta výhra stála za jeho zranění? Já odpovídám jednoznačně, že jo, protože nevyhrát, tak je s postupem konec, peníze z LM pryč a k tomu ještě obří ostuda a mladíci obraní o cenné zkušenosti z minimálně dalších dvou těžkých zápasů na nejvyšší úrovni. Bylo nutné vyhrát, tak to riskli a vyplatilo se. Nemluvě o tom, že se nezranil v zápase, ale až při tréninku.

05.11.2021, 22:36
MilanBalage Klokanomet
Tipér

To je hypotetická otázka.. Možná bychom vyhráli i bez jeho brzkého nasazení, to se ale už nedozvíme... Bohužel nastoupil brzo, zase si něco poranil a zase budeme zbytečně platit zraněného hráče..

05.11.2021, 22:51
Jarek.Dr.
Tipér

Myslím, že máte vlastně pravdu oba dva, ale opravdu záleží na úhlu pohledu... nicméně je fakt zarážející, jak moc je Osman "skleněný"...

je nejvyšší čas, aby se pořádně uzdravil, protože ho potřebujeme jako sůl...vlastně více než kdy jindy. Jeho tah na branku je skvělý... no, snad když už má svého kuchaře, který na něj dohlíží, nebude potají chodit na pizzu a hrancle, když už po večerech páří hry 😀

06.11.2021, 08:16
M.Legisa6
Tipér

Naše výsledky na Balaídos jsou opravdu špatné, mám z dnešního zápasu docela strach smileysmiley

06.11.2021, 10:20
karlos
Tipér

Přišel Xavi, takže minimálně 5:0. smileysmileysmiley

06.11.2021, 13:59
MilanBalage karlos
Tipér

Nějakého Xaviho bychom potřebovali spíš na hřišti. smiley Středních záložníků máme požehnaně, ale tvůrce hry v žádném nevidím.. Z Pedriho by se mohl časem stát mozek týmu, ještě to ale potrvá..

06.11.2021, 14:40
felpod MilanBalage
Tipér

Xaviho angažmá právě toto urychlí... IMO.

06.11.2021, 15:42

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Sergi Roberto bude chýbať 3-4 mesiace

Klub informuje, že Sergi Roberto musí podstúpiť operáciu v oblasti kvadricepsu. Chýbať by mal 3 až 4 mesiace.


V Mnichově bez diváků

Rozhodující utkání mezi Bayernem a Barcelonou se odehraje bez diváků. Německá vláda tak reaguje na špatnou situaci ohledně koronaviru.


První zápas Alvese?

Prvním utkáním Daniho Alvese v dresu Barcelony bude 14. prosince v přátelském utkání proti Boce Juniors. [Mundodeportivo]


Možný sponzor na obzoru?

Podle deníku Mundo deportivo dostala Barcelona nabídku od neznámé společnosti ze Saudské Arábie. V případě místa na dresu jako hlavní sponzor by se jednalo o částku 100 mil. euro.


Dembélé má opäť svalové problémy

Ousmane Dembélé má natiahnutý ľavý zadný stehenný sval. [fcbarcelona.com]

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 39
2. Sevilla FC 31
3. Real Betis Balompié 30
4. Club Atlético de Madrid 29
5. Real Sociedad de Fútbol 29
6. Rayo Vallecano de Madrid 27
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Memphis Depay 8
2. Ansu Fati 3
3. Martin Braithwaite 2
4. Sergi Roberto 2
5. Philippe Coutinho 2
6. Piqué 1
7. Ronald Araújo 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat