Celta Vigo 3:3 FC Barcelona

Celta Vigo 3:3 FC Barcelona

Barcelona vedla po prvním poločasu díky nezvyklé efektivitě 0:3, ale ani to jí nestačilo na výhru. Iago Aspas totiž po přestávce režíroval vyrovnání.

Největší hvězda domácích zahrozila už ve druhé minutě, svou šanci ovšem promarnila a o další tři minuty později ji to muselo mrzet. Ansu Fati si z levé strany navedl míč na pravačku a navzdory nepříliš příznivému úhlu a dvěma dotírajícím soupeřům dokázal poslat Barçu do vedení.

Povedený úvod dal Kataláncům sebejistotu, a tak směle pokračovali v ofenzivní snaze. A v 18. minutě se dopracovali ke druhé brance. Nico na sebe na levém křídle navázal několik bránících hráčů a skvělým zpětným pasem našel Busquetse, který se napřáhl a trefil se přesně k tyči.

Celta se pak zlepšila a vypadalo to, že začne i lépe bránit. Jenže po nevyužité šanci z rohového kopu byla opět potrestána a opět z levé strany. Po pohledné kombinaci, kdy Nico znovu prokázal svou sílu na míči, centroval Alba hned na trojici nabíhajících spoluhráčů a jeho pobídku uklidil hlavou do brány Memphis Depay.

Bohužel ještě před koncem první půle utrpěla první šrám také Barcelona, jelikož si svalové zranění přivodil Fati. Do druhého poločasu tak musel nastoupit Baldé. Ovšem hlavně s novým odhodláním nastoupili domácí celestes, kteří se i přes třígólové manko nehodlali vzdát.

A hostující defenziva začala projevovat mezery. Galhardova trefa ještě nebyla uznána pro ofsajd, ale v 52. minutě chyboval ter Stegen, když mu vypadl lehký míč a Aspas z dorážky snížil na 1:3.

Celta byla jako vyměněná – nebezpečnější, více držela míč a zároveň hodně ztěžovala Barceloně koncovku. Druhý gólový úspěch tak na sebe nenechal dlouho čekat. V 74. minutě si exblaugrana Nolito zpracoval centr na vzdálenější tyči a vstřelil kontaktní gól.

Barcelona se pak oklepala a díky de Jongovi a střídajícímu Puigovi zrychlila kombinaci, což zase přinutilo Celtu více myslet na bránění. V 86. minutě se pak nizozemský záložník vydal na sólovou dráhu a mířil za definitivním rozhodnutím zápasu, avšak jeho rána pouze olíznula břevno. 

Pětiminutové nastavení tedy ještě slibovalo drama a Celta skutečně dokázala Barcelonu zatlačit, byť bez větších šancí. Barcelona se i za cenu žlutých karet snažila hru co nejvíc kouskovat a nakonec se jí to vymstilo. Běžela už šestá minuta nastavení, když Araújo nedoskočil na pas směřující na Galána, který přiťuknul míč Aspasovi a ten výtečnou trefou vyrovnal.


Přehled utkání

LaLiga - 13. kolo 6. listopadu 2021, 16:15 Estadio de Balaídos, Vigo Nova Sport 4

Celta Vigo

3 : 3 Alejandro José Hernández Hernández

FC Barcelona

  5' Fati (A - Alba)
  18' Busquets (A - Nico)
  29' García
  34' Depay (A - Alba)
Solari 37'  
  45+1' Alba
Aspas 52'  
Tapia 55'  
Coudet (trenér) 64'  
Nolito (A - Cervi) 74'  
  88' Busquets
  90+3' ter Stegen
  90+5' Ezzalzouli
  90+5' F. de Jong
Aspas 90+7'  
Aspas (A - Galán) 96'  
Sestava

Dituro - Mallo (46' Vázquez), Aidoo, Murillo (70' N. Araújo), Galan - Tapia (65' Cervi) - Solari (46' Beltrán), Denis, Nolito - Aspas, Galhardo

Sestava

ter Stegen - Mingueza, García (46' R. Araújo), Lenglet, Alba - Nico (59' Puig), Busquets, F. de Jong - Gavi (80' Ezzalzouli), Depay, Fati (46' Baldé)


Zdroje: sport.es



Diskuze

06.11.2021, 18:23

Tak už jsem chtěl kklukům pogratulovat k vítězství, ale zase ten Aspas. Velká škoda břevna Frenkieho, mohl zápas rozhodnout. A Ansua je mi líto, to je šílenost ty věčná zranění. Zápas taky ukázal, že nestačí hrát dobře jeden poločas. Xavi má o čem přemýšlet, protože napravit stav, ve kterém je Barca, to chce kouzelníka. smiley

06.11.2021, 18:24
Caltic8
Administrátor

Ne že by mě to letos nějak trápilo a ne že by si Celta tu šanci na vyrovnání nezasloužila, ale ten dvojí metr ve Španělsku fakt nechápu. V Clásicu se píská konec na vteřinu, i když se více jak dvě minuty z nastavení nehraje, a tady se v klídku hraje skoro minuta po.

06.11.2021, 18:26

Toto musí byť aj o psychike hráčov, niečo s tým nie je v poriadku. V tíme je veľa problémov, od financií cez herný systém, mentalitu a pravdepodobne aj zdravotný personál. Prajem Xavimu všetko dobré a fandime ďalej!

06.11.2021, 18:28

Zápas taky ukázal že Puig nemá co dělat na hřišti, není divu že ho ani jeden z trenérů ignoroval.

06.11.2021, 18:30
Happy55 Happy55

Nestavěl

06.11.2021, 18:33
felpod Happy55

Přesně tak. Ten počet ztracených míčů byl ohromující... smiley

06.11.2021, 18:37
Klokanomet Happy55

Tam bylo tolik chyb, že nemá cenu zmiňovat Puiga...Stegen druhý gól, vypadne mu míč jak žáčkovi, Lenglet několikrát jak ožralý, Araujo uhýbající před střelou v poslední vteřině zápasu, filmující Abde místo útoku na bránu...ale tohle byl typický zápas na Celtě, takže mě to nepřekvapilo, tam se vždycky všichni zblázní smiley

06.11.2021, 18:41
Klokanomet Klokanomet

+ "tahoun" Depay, který snad ani nebyl na hřišti a celý druhý poločas se jenom někde schovával za stopery

06.11.2021, 18:50
MilanBalage Happy55

Vážně? Mně teda přišlo, že Puig mrtvou ofenzivu krásně oživil. Přesně tak, jak se od čerstvého hráče očekává.
V 2. půlce jsme 4x vystřelili, z toho 3x Puig a jednou Frenkie.
Jo, měl tam pár ztracených míčů, ale kdo je v 2. poločase neměl?... Dobrý Nico se při ztrátě míče v souboji zranil a po ztrátě míče dobře hrajícího Busquetse padl kontaktní gól..
Puig byl v 2. poločase jeden z posledních, na koho by se mělo nadávat.

06.11.2021, 19:29
Michal Pe MilanBalage

Čo sa týka Puiga úplne súhlasím. Je očividné, že horšie to už byť asi ani nemôže a klub je nutné vybudovať/prebudovať od základov. Som presvedčený, že Xavi bude úspešný, ale nezvládne to za týždeň, dva, ani za 3 mesiace. A ak jedného dňa skončí, asi to nebude po výhre v lige so 100 bodmi a ušatým pohárom z Champions league v zbierke. Skutoční culés budú jeho a tím podporovať vždy. Väčšina komentujících "fans" by mala mať povolené komentáre cca raz za pol roka.

06.11.2021, 20:42
Andreas MilanBalage

Sorry, ale sledovali sme rovnaký zápas ??? Tie strely ktoré mal, boli vďaka De Jongovi, že bol ako jediný schopný po odchode Nica zaveliť do útoku. Ale dnes si myslím, že sa pekne ukázalo, že Nico je tri svetelné roky pred Puigom či herne, fyzicky ale aj loptovou technikou. Dnes dostal opať 30 minút a urobil len zmatok v zalohe. Ten chlapec ak nenaberie hmotnosť, nezačne hrať jednoducho skončí už čoskoro v Girone. A ver, že ani Xavi tu nepomože.

06.11.2021, 20:45
Michal Pe Andreas

Áno, Nico má momentálne najlepšiu formu, lepšiu nielen ako Puig, ale ako väčšina našich stredopoliarov. Ale bol by som opatrný kritizovať hráča za výkon 30 minút na ploche, ked navyše nehrá pravidelne, lebo pochybujem, že mal šancu ukázať, čo v ňom naozaj je. Za pár mesiacov sa môže karta obrátiť, keď ho Xavi začne nasadzovať. Ak by bol jeho najväčší problém hmotnosť, nehrá polovica našich hráčov a ako prvý Pedri..

06.11.2021, 21:04
Andreas Michal Pe

Pekný poznatok, to s tým nedostatkom času na hracej ploche. Ale zabúdaš na dôležitú vec. Puig je s prvým mužstvom už 3 sezóny ! Nico aj Gavi sú medzi mužmi 10 zápasov. A aj tak je medzi nimi priepastný rozdiel. Puig by mal už hrať ako etablovaný záložník aj napriek tomu, že nehrá momentálne pravidelne. Stačí uviesť príklad Stana Lobotku. Ten nehral za Gattusa vôbec . Presedel sezónu buď na marodke alebo lavičke . Ale zamakal cez leto, prišiel nový tréner a ten uznal, že makal natoľko dobre aby mu dal šancu . A on sa jej chopil( až do ďalšieho zranenia ). Puig nehral už pod 3 trénermi. A nebude hrať ani teraz. Som si istý

07.11.2021, 08:43
MilanBalage Andreas

Neřeším, kdo je lepší. Reagoval jsem jen na komentář, podle něhož měl Puig zahrát zle. Puig ale naši spící ofenzivu probral, o tom snad nemůže být sporu.
Nebýt zranění Nica, pravděpodobně ani nenastoupí. Ale bohužel, stalo se, přibyl nám další zraněnej...

06.11.2021, 22:50
MarcoFCB MilanBalage

Nevim jestli probral, podle mě to byla spíše jeho klasika typu “chtěl byt všude, nebyl nikde”. Spousta ztracených míčů a nepřesností, dle mě měl dost času pod všemi trenéry ukazat co v něm je, a všichni ho ignorovali, na tom asi něco bude. Myslím s i ze on je spíše neco jako “protekční chlapec”, uvidime jak bude vypadat pod Xavim, dle mě ale moc šanci nemá ať už vykonostně, nebo konkurenčně.

07.11.2021, 01:43
cechoma MarcoFCB

kluk sedí n lavičce od začátku sezóny a za 30 minut má něco ukázat? No tvlsmileyPuig musí nastoupit alespoň 3 krát po sobě v základu, aby měl jistotu a klid a pak se uvidí.

Když nastoupí na 30 minut po x zápasech na lavičce, tak jasně že je premotivovanej a bude ztrácet míče ze zbrklosti.

Musí mít v hlavě, že nemá žádnou podporu. Na konci minulé sezóny byl Pedri jen posouvač míčů a stejně šanci místo něho nedostal. Příprava mu vyšla perfektně a taky šanci nedostal.

07.11.2021, 08:14
Puyol Andreas

Máš pravdou, včera dostal 32 minut, minulý zápas 20,předtím 3 zápasy ani minutu,předcházející zápasy jednou 32 minut a 3 x okolo 15minut,předtím 3 zápasy ani minutu,ale nemyslím si,že ti co střídal hráli a nebo ti co hráli když on nehrál byli lepší než on.Veškerý problém Barcy byl v trenérovi(psychologovi) viz.repre ČR s Nedvědem,Poborským a Kollerem pod trenérem Chovancem(Euro 2000) a trenérem Brücknerem(Euro 2004).

07.11.2021, 09:00

Je čas se podívat po novém golmanovi, ter stegen už je těžký průměr, za 2 roky má snad největší propad formy, ale to je jasné nemůže vydržet 6-7 let v kuse bez nulové konkurence, vždyť když udělá chybu může mu to být "jedno" protože stejně další týden půjde do kasy znovu, dneska jsme kvůli něj projeli. A nebylo to poprvé. A samozřejmě dostali jsem gól ma 1-3 a věděl jsem že prohrajemsmileyZase ta jejich poraženecké srabácka hra něco udělat, katastrofa. Eric, Ansu, Nico zranění...to už je NEUVĚŘITELNÉ!!! kurva někdo by měl za to nést zodpovědnost, zas zkurvenej celej víkend a tojsem si myslel že už mě tenhle klub nepřekvapí
a pozitivní věc, Nico, je úžasnéj i Gavi, jsem zvědavý co bude s Pedrim po zranění, jako de Jong taky nehral po tech spatnych zapasech spatne, ale i tak byl Nico o tridu nas nejlepsi zaloznik a hrac vubec...

06.11.2021, 18:38
petra_barcelona44 M.Legisa6

pozor, většina fanoušků bude kritizovat jenom Roberta a Lengleta, ale pokud řekneš něco proti Stegenovi tak končíšsmileyon se hlavně nikdo nemůže kritizovat!! De Jong po zápase řekne že když vedl o gól nastaví 5 minut, když ale prohravaji tak nastavi 2-3 minuty...mazec!!! uplakánci

06.11.2021, 18:45
Puyol M.Legisa6

To jsem psal už v loňském roce,že by zápasy CdR proti třeti a druholigovým týmům měl chytat Peňa,někdo mi odpověděl,že se ter Stegen nechce dělit o zápasy.Tak jsem odpověděl,že bych se ho zbavil,je důležité co je dobré pro Barcu ne a ne co je dobré pro ter Stegena.Neto je vcelku dobrý brankář a vsadil bych na Peňu,který má perspektivu být jedničkou i v repre.Ale to jsem byl(podle některých) blázen prodat jednoho z nejlepších brankářů.Já si myslím,že pro Barcu by bylo dobré aby se do zápasů zapojili i jiní brankáři(Peňa,Carevic,Tenas).

07.11.2021, 09:27
M.Legisa6 Puyol

Ty vole to mi ani neříkej....

07.11.2021, 09:51
Puyol M.Legisa6

Tak to chceš nechat chytat a dělat školácké chyby ter Stegena dalších pět let?To by už ti tři mladí,aniž by odchytali jediný zápas za "A" tým mohli chytat pravidelně za Atletico,Sevillu,San Sebastian... A třeba i v repre.

07.11.2021, 10:51
M.Legisa6 Puyol

Ne to bylo myšleno s tou Copou del Rey, že to jsem ani nevěděl... Ter Stegen je momentálně náš nejslabší hráč, nerozumím tomu proč ho pořád dost lidí tak brání (už méně než třeba v minulé sezóně ale i tak), ano dva tři roky dozadu to byl nejlepší golman a teď je prostě hrozně špatnej nespolehlivej, těžkopádnej všude je pozdě, je to hotová katastrofa, a pokud ten tým má dát TOP 4 se stegenem to prostě nebude... Nemůže kurva chytat když tolik kazí, nemůže přece v tak velkém klubu chytat za to že byl někdy nejlepší golman když je teď katastrofální, nemůže přece chytat za zásluhy, měl by odejít

07.11.2021, 11:17
cechoma M.Legisa6

Nejhorší hráč jo? Hodně rychle zapomínate, jak nás podržel poslední zápas v LM :-)

07.11.2021, 15:00

Hned od začátku byl jasný úkol. Vyřadit ze hry Fatiho. Ti po něm šli jak slepice po flusu. Někdo od nás měl za cenu žlutý hned do těch prasat natvrdo zajet a ono by je to přešlo.

A nebylo to poprvé. Obávám se, že ten kluk si z kariéru moc nezahraje :-\

Zápas nám opět prohrály zranění, jen tentokrát ve hře. Po střídání to šlo straně dolů. Xavi si má přivést i svůj zdravotní personál, tak snad se to zlepší.

06.11.2021, 18:58

No... to bylo představení. Dva rozdílné poločasy, jako dvě různá utkání. Ale náladu mi to tedy fakt pokazilo. Ve 2 pol. někteří místo bránění stali jako kuželky, nepochopitelné - jako bychom měli v hlavách nějaký mentální blok... vytvoříme si pohodový náskok a místo toho, abychom v klidu dohráli, tak přepneme do zvláštního režimu. Přitom v držení míče jsme TOP. Kdy už to skončí ?

06.11.2021, 20:10

Mě se tohle prostě těžko chápe. Jsou to špičkoví hráči, vedou tři nula a po poločase se nechají 40 minut ze 45 tlačit Celtou, která je skoro na sestup a až do dneška doma vstřelila 2 góly za celou sezonu! Co je do všech pekel tak těžkého na tom, hrát se stejným nasazením celý zápas a narvat do soupeře co se do něj vejde? Jestli jim tuhle nekonečnou posranost a lenost nevymlátí z hlavy ani Xavi, tak už fakt nevím.

06.11.2021, 21:38
raval69 Klokanomet

Ono to trochu souvisí i s tou debatou okolo Puiga výše. Ve druhém poločase šlo především o to držet míč v bezpečných vodách, působit jistě a tím soupeře odrazovat od toho, aby to ještě zkoušel. Stal se ale opak, Celta od první minuty druhého poločasu dostávala čuchnout k tomu, že se jim to může povést. Dali ještě góly, které nebyly uznané. Prostě z naší strany vše špatně. V disciplíně zvané team spirit jsme prohráli 0:5, ale já osobně jsem po zraněních postrádal i kvalitu. Memphis není hráč do kombinace, když je u míče, může z toho být ohrožení, ale spíše o něj přijdeme. Puig.....je taková poletucha, ale klid a kvalitu nepřinesl. Balde hráč vysněné sestavy? Možná někdy, teď bych bral spíše Aspase....atd., atd. Takže nedostatek nasazení, kvality po zraněních, ale i smůla a rozhodčí, který jakoby chtěl hrát do doby, než padne gól. Xavi good luck!

07.11.2021, 09:39
Puyol raval69

Máš skoro ve všem pravdu,ale k tomu Puigovi je potřeba aby trenér psycholog mu vysvětlil co po něm chce a ne jak Koeman ho tam pustil na čtvrt hodiny a Puig tam lítal a snažil se aby si tu svou šanci zasloužil.Když s ním bude Xavi pracovat i jako psycholog tak za čas tu budeme mít nového Iniestu.

07.11.2021, 11:00
raval69 Puyol

No, já to tak píšu, jakoby být mladým talentem v FCB bylo Bůhví jak jednoduché - ale není! Musí to být skutečně extrémně náročné na palici. Dostaneš 10 min před koncem mače, čumí na tebe lidi na celém světě - všichni jsou chytří a říkají, jak by se to mělo hrát. Toho jsem si vědom. Ale tak to prostě je a uspět mohou jen ti nejlepší. Uvidíme, na koho Xavi vsadí. Je pravda, že ti hráči musí dostat i mentální podporu. Jenže do toho se musí už konečně vyhrávat - na velké experimenty není prostor.

07.11.2021, 17:03
Puyol raval69

Experimentování je angažmá L. de Jonga a Braithwaita,neprodání Lengleta a Umtitiho a naopak prodej Emersona.

07.11.2021, 18:30

K tomu konci zápasu těžko hledat slova, přes kouskování, žluté karty z toho byl stejně gol. Těch svalových zranění od začátku sezony je neuvěřitelné množství, jestli špatně fungují před a po zápasové masáže nebo během týdenní přípravy, i toto bude muset řešit nový trenér.

07.11.2021, 09:00

Připravili Xavimu krásné přivítání. Nevím, jestli to tu někdo zmínil, ale z mého pohledu byl i problém ve fyzičce. Vidět staříka Nolita, jak v 88minutě napadá 3 naše obránce, to bylo něco. Nic z toho jsem neviděl ani u jednoho z našich mladíků, kteří střídali. Balde byl s Albou v obranné činosti naprosto mimo(a to je to obránce) a o Ezzalzoulim ani nemluvím. Ta hrozná opakující se ležérnost, která byla ve druhém poločase je hrozná. Vůbec žádná snaha přidat další gol, jen si to pomalinku nahrávat na půlce a čekat, co se stane. U nás za takový přístup hráči museli platit divákům vstupné na další zápasy. Tady se jen řekne, že jsme v přestavbě, místo toho, aby je někdo seřval a zebral jim měsíční plat. Keci o tom, že už šli s platy dolů jsou mimo. Přehled nemám, ale i tak si myslím, že budou hned za Realem a Atletikem i po tom snížení.

07.11.2021, 16:42

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat