Preview ∣ 14. kolo La Ligy: CA Osasuna - FC Barcelona

Preview ∣ 14. kolo La Ligy: CA Osasuna - FC Barcelona

Španělská liga má před sebou vložené 14. kolo, které je posledním před nadcházejícím Mistrovství světa v Kataru. Barcelona se v úterý večer představí na hřišti Osasuny.

Katalánci své sobotní utkání zvládli a nad Almeríi zvítězili 2:0. Vítězství se ale nerodilo lehce. Velkou šanci měli domácí již v 7. minutě, kdy po zahrání rukou a následném zhlédnutí VARu byla nařízena penalta. Tu však domácí kanonýr Lewandowski neproměnil. I přes velkou aktivitu dokázali hosté remízový stav udržet do přestávky. Vysvobození přišlo ve 48. minutě, kdy se po přihrávce Busquetse individuálně prosadil Dembélé. Druhý gól přidali domácí v 62. minutě. Centr Alby ze slibné pozice neproměnil Dembélé, ovšem z následné dorážky se nemýlil de Jong. Barcelona se v neúplné tabulce dostala na první místo, Real však má pondělní utkání k dobru.

Osasuna potvrdila svou formu a vyhrála na hřišti Celty Vigo 2:1. První gól vstřelil v 8. minutě Avila. Za domácí vyrovnával v 19. minutě Aspas. Ve 28. minutě se však podruhé prosadil útočník hostů Avilla a jak se ukázalo, byla to vítězná trefa. Osasuna vyhrála podruhé v řadě a z posledních pěti utkání prohrála pouze jednou (3-1-1). Zlepšená forma se projevila také v tabulce. Osasuna je nyní šestá se ziskem třiadvaceti bodů. Je velmi silná na domácím hřišti, kde ze sedmi zápasů získala patnáct bodů. Nejlepším střelcem je Avila se šesti góly.

Sílu domácího prostředí poznala Barcelona i v loňské sezóně. Zápas v Pamploně skončil remízou 2:2. První gól hostů vstřelil Nico, o dvě minuty později však vyrovnal García. V úvodu druhého poločasu se prosadil Abde. Jenže domácí využili tlak a čtyři minuty před koncem zařídil bod Avila. Na Camp Nou si Barcelona s Osasunou poradila a vyhrála 4:0. Dvakrát se prosadil Ferrán, po jednom góle přidali Aubameyang a Puig.

Domácí trenér Arrasate nemůže v tomto zápase počítat s Kikem a také Abdem, který v Osasuně hostuje právě z Barcelony. Důvodem absence je však svalové zranění. Xavimu nadále chybí zranění Araújo, Depay, Kessié, Koundé a Roberto. Pozitivem je návrat Garcíi a Christensena, který v závěru sobotníhoutkání nahradil loučícího se Piquého.

 


Predikce utkání

LaLiga - 14. kolo 8. listopadu 2022, 21:30 El Sadar Review

CA Osasuna

Jesús Gil Manzano

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
CA Osasuna

Fernandez - Pena, U. García, D. García, Sánchez - Oroz, Torro, Gómez - Avila, Budimir, Barja

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Balde, Christensen, Alonso, Alba - Pedri, Sergio, de Jong - Dembélé, Lewandowski, Fati

Poslední zápasy


Poslední zápasy
CA Osasuna

05.11.2022 – Celta Vigo 1:1 CA Osasuna – LaLiga 30.10.2022 – CA Osasuna 2:0 Real Valladolid – LaLiga 23.10.2022 – Girona FC 1:1 CA Osasuna – LaLiga 20.10.2022 – CA Osasuna 1:0 RCD Espanyol – LaLiga 17.10.2022 – Villarreal CF 2:0 CA Osasuna – LaLiga

Poslední zápasy
FC Barcelona

05.11.2022 – FC Barcelona 2:0 UD Almería – LaLiga 01.11.2022 – Viktoria Plzeň 2:4 FC Barcelona – Liga mistrů 29.10.2022 – Valencia CF 0:1 FC Barcelona – LaLiga 26.10.2022 – FC Barcelona 0:3 Bayern Mnichov – Liga mistrů 23.10.2022 – FC Barcelona 4:0 Athletic Club – LaLiga


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
13.03.2022

FC Barcelona
4:0

CA Osasuna
12.12.2021

CA Osasuna
2:2

FC Barcelona
06.03.2021

CA Osasuna
0:2

FC Barcelona
29.11.2020

FC Barcelona
4:0

CA Osasuna
16.07.2020

FC Barcelona
1:2

CA Osasuna

Zdroje: www.fcbarcelona.com



Komentáře

Dnes by som rad videl Gaviho. Jeho bojovnost sa bude hodit.

08.11.2022, 08:04

Tadáá, ani přes takřka 10min. nadstavení, se včera realu nepodařilo srovnat! A propo, snad si dnes pojistíme 1. příčku. Ač to bude extra těžký match. Osasuna je v neuvěřitelné formě ..

08.11.2022, 09:12
La Pulga KU420

Presne tak. Dnes je veľmi dôležitý zápas, bude dôležité si poistiť prvé miesto a vytvoriť aj určitý tlak na Real pred MS. Mundial ale môže veľa zmeniť a napovedať aké to bude na nový rok. Teším sa každopádne, že sme prví.

08.11.2022, 09:25

Dal bych do základu Ferrana, poslední zápasy hraje dost slušně.

08.11.2022, 13:41
La Pulga MarcoFCB

Bez debát. Fati a Raphinha sú totálne z formy, Ferran sa dostáva do mnohých šancí, avšak to jeho zakončenie, to už musí zlepšiť.

08.11.2022, 14:08
blaugrana MarcoFCB

on urobi vsetko dobre, akurat to vo finale vsetko doje..., takze je to fuk

08.11.2022, 20:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Nejtěžší možný soupeř

Evropská liga nabídne hned v úvodním vyřazovacím kole souboj těžkých vah. Proti Barceloně se postaví slavný Manchester United. 


Agent popírá spekulace o Kessiém

Kessiého agent popřel jakékoliv spekulace o tom, že by chtěl Kessie v lednu odejít: “Jsou to všechno lži, naprosté lži. Kessie je v Barçe velmi šťastný. Je v klubu jenom pár měsíců a stále si zvyká na tým a na styl hry, což chvíli trvá.”


Kessié prý vyhlíží přestup

Franck Kessié údajně není spokojený se svou situací v Barceloně, a proto podle italských médií zvažuje návrat do Serie A. Ve hře má být jeho předchozí zaměstnavatel AC Milán nebo Juventus.


García a Koundé zranění

Stopeři Éric García a Joules Koundé zápas ve Valencii nedohráli kvůli svalovým zraněním. Jelikož mimo hru zůstávají také Andreas Christensen, Ronald Araújo a Sergi Roberto, trenér Xavi bude čelit další složité situaci.


Barca bude chtít v zimě posílit

Vedení Barcelony má v plánu v zimním přestupovém období posílit na pozici šestky. Panují pochybnosti ohledně výkonosti Sergio Busquetse. Další možností je Frenkie de Jong.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 37
2. Real Madrid CF 35
3. Real Sociedad de Fútbol 26
4. Athletic Club 24
5. Club Atlético de Madrid 24
6. Real Betis Balompié 24
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 13
2. Ousmane Dembélé 4
3. Ansu Fati 3
4. Pedri 3
5. Sergi Roberto 2
6. Raphinha 2
7. Frenkie de Jong 2
Zobrazit celou tabulku

 

Chat