CoolCamp

PREVIEW 17. KOLA LALIGY: REAL MADRID – FC BARCELONA

PREVIEW 17. KOLA LALIGY: REAL MADRID – FC BARCELONA

Kalendář španělské ligy připravil fotbalovým příznivcům předvánoční dárek, kterým bude El Clásico. Během posledního měření sil dominoval Real Madrid, to ale jako by nakoplo Barcelonu, která aktuálně jasně vede tabulku. Bude tak sobotní duel připomínat Supercopu, nebo spíše trhák z konce minulé sezony?

Oba celky nyní dělí 11 bodů, což zapříčinilo i 16. kolo, které bylo pro Bílý balet odloženo kvůli mistrovství světa klubů. Prvenství na něm Madrid navzdory nízké produktivitě obhájil a jedním z témat posledních dnů tak byla otázka, zda se 23. prosince jeho hráči při příchodu na trávník dočkají vítězného špalíru. Z Barcelony zaznělo "ne" s odůvodněním, že se jedná o soutěž, které se neúčastnila.

V tomto ročníku se ovšem Katalánci před svým rivalem už sklonit museli, když prohráli v superpoháru s celkovým výsledkem 1:5. První utkání rozhodla efektivita, v tom druhém už byla převaha obhájců španělského titulu o dost patrnější. Katastrofické prognózy se ale nenaplnily a nyní je Bar­ça v takové pozici, z níž může soupeři zasadit tvrdou ránu. I případná remíza by hrála v její prospěch.

"V šatně jsme jako rodina, ale náš trenér přidal něco navíc: viděl nás zvenčí, když ještě trénoval Athletic, takže poznal, co je třeba zlepšit. Má to pro nás dobré výsledky, bráníme velmi kvalitně a v tom teď musíme pokračovat, nebo se ještě zlepšit," říká defenzivní pilíř Marc-André ter Stegen. Ačkoliv německý brankář nyní sbírá jedno čisté konto za druhým, proti Madridu zatím inkasoval ve všech případech. "Každý gól od rivala bolí. Ale kdybych měl vybrat nejhorší, řeknu ten loňský Ramosův v 89. minutě," přiznal.

Utkání tehdy skončilo poměrem 1:1, což znamenalo gólově nejchudší Clásico od dubna 2011, kdy se závěrečným hvizdem svítilo stejné skóre. Teď by asi podobný výsledek příliš nepřekvapil, neboť se od obou stran očekává defenzivnější přístup. Avšak jak je dobře známo, ohromné individuality a vyhrocené momenty dokážou průběh Gran Derbi rychle změnit…

A samozřejmě nemusí jít jen o věčný souboj Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo – rozhodovat stejně tak mohou výkony Gerarda Piquého v porovnání se Sergiem Ramosem, Jordiho Alby oproti Marcelovi nebo Luise Suáreze oproti Karimu Benzemovi. Poslední dva jmenovaní v současné době často čelí kritice, přesto zůstávají pro svůj tým důležitými ofenzivními články, navíc barcelonský forvard v tomto měsíci střelecky pookřál. Kromě toho od svého debutu vstřelil Realu Madrid víc branek než kdokoliv jiný z týmu. Benzema zase průměrně dává gól v téměř každém druhém Clásicu na domácím stadionu.

Na Suárezově podpoře Messiho bude záležet o to více, že Barçu stále kosí zranění. Mimo hru je Paco Alcácer a Gerard Deulofeu a (téměř) uzdravení Ousmane Dembélé s Rafinhou ještě potřebují nabrat kondici. Obrana k tomu postrádá Samuela Umtitiho.

Kouč merengues Zinedine Zidane by zato měl mít k dispozici celý kádr. Ronaldo sice včera musel trénovat individuálně kvůli menším potížím s lýtkem, ale podle všeho už dnes bude fit.

Sázkovými kancelářemi i fanoušky je favorizován Real Madrid, například v anketách na webu WhoScored.com věří ve výhru domácích 58,5 % hlasujících a nejčastěji tipovanými výsledky jsou 3:1 a 4:0. Jak vidíte zítřek Vy?


Real Madrid

FC Barcelona

Soutěž Primera Divisón
17. kolo
Datum a čas 23. prosince 2017, 13:00
Stadion Santiago Bernabéu
Rozhodčí José Martínez
TV Digi Sport 3
Review Review
Předpokládané sestavy
Real Madrid FC Barcelona
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos - Isco - Ronaldo, Benzema Ter Stegen - Roberto (90' Vidal), Piqué, Vermaelen, Alba - Rakitič, Busquets, Paulinho (84' A. Gomes), Iniesta (77' Semedo) - Messi, Suárez
Poslední zápasy
Real Madrid FC Barcelona
16.12.17 Real Madrid 1:0 Gremio, CWC
13.12.17 Al Jazira 1:2 Real Madrid, CWC
09.12.17 Real Madrid 5:0 Sevilla FC, PD
06.12.17 Real Madrid 3:2 Dortmund, LM
02.12.17 Athletic Club 0:0 Real Madrid
17.12.17 FC Barcelona 4:0 Deportivo, PD
10.12.17 Villarreal CF 0:2 FC Barcelona, PD
05.12.17 FC Barcelona 2:0 Sporting CP, LM
02.12.17 FC Barcelona 2:2 Celta Vigo, PD
29.11.17 FC Barcelona 5:0 Real Murcia, CdR
Poslední vzájemné zápasy
16.08.17 Real Madrid 2:0 FC Barcelona, SC
13.08.17 FC Barcelona 1:3 Real Madrid, SC
30.07.17 FC Barcelona 3:2 Real Madrid, přátelský
23.04.17 Real Madrid 2:3 FC Barcelona, PD
03.12.16 FC Barcelona 1:1 Real Madrid, PD

Zdroje: sport.es, fcbarcelona.com, realmadrid.com, whoscored.com

Diskuze ke článku

  • Migueli Systémový administrátor
    22.12.2017, 09:46

    Komentář byl smazán.

    • Migueli Systémový administrátor
      22.12.2017, 09:47

      Tip 1 : 3. 2x Messi, Paulinho.

  • Messias Člen fanklubu
    22.12.2017, 10:52

    Pokud nastoupíme v záloze takto: Rakitič, Busquets, Paulinho tak asi bude zle. Potřebujeme nějakou kreativitu a nápad do zálohy ať se tam příliš nestahuje Messi. Z mého pohledu by tam měl zůstat Don Andrés a na křídlo bych poslal Denise. Minule tam sice zahral tragicky, ale jestli je někde lepší, tak je to podle mě na křídle než v záloze kam bych jej nedával. Nebo jiná varianta je Semedo na kraj (překvapuje mě, že teď tak vypadává ze sestavy, myslím si, že nehrál tak špatně) a vysunutí Robeta do zálohy.
    Tzn buď Semedo kraj obrany, Roberto záloha a Andrés křídlo nebo Robeto kraj obrany, Andrés záloha a Denis na křídlo.

  • 1981FC Barca
    22.12.2017, 12:35

    1:3

  • karlos
    22.12.2017, 14:47

    No....bude to zajímavé.Mūj tip 1:1.

  • felpod Tipér
    22.12.2017, 16:54

    Můj tip : minimálně jedna červená karta.
    Zvláště po výsledcích voleb v Katalánsku tohle bude extrémně vyhrocený...
    Jinak proti současnýmu Realu jsou tři body téměř povinnost. I když taky nehrajeme optimálně, ale pořád je to lepší než oni...

  • antimadrista Člen fanklubu
    22.12.2017, 17:51

    Jakakoliv plichta

  • felpod Tipér
    23.12.2017, 09:53

    Jinak teda rozhodčí, který dnes bude pískat, pískal i odvetu Supercopy 16.srpna. Z review tohoto zápasu od RafteRa z těchto stránek si dovolím ocitovat jen tři věty :
    "V 8. minúte pri štandardnej situácii domácich sotil na zem za pomoci lakťa Ramos Umtitiho, a kľudne mohol vidieť žltú kartu, no rozhodca to riešil iba pohrozením. "
    "O pár minút neskôr Lucas bodyčkom zrazil na zem Messiho pred pokutovým územím Merngues, ale rozhodca nepochopiteľne nechal pokračovať v hre."
    "V 87. minúte Casemiro bodyček zrazil k zemi Sergiho Roberta a celkom nepochopiteľne znova raz za hnusný faul odkráčal bez karty."
    Na druhou stranu je ale pravda, že 3.ledna 2016 v ligovém zápase Valencia-Real (s výsledkem 2:2) dal redku i hráči Realu (dostal ji Kovačič). Ale třeba to už bylo něco takovýho, že musel.
    Každopádně při vzpomínce na ten srpen musím říct, že při objektivním losování rozhodčích si Florentino asi vybral pro své barvy velice dobře.
    smiley

  • Marula68 Člen fanklubu (neaktivní)
    23.12.2017, 09:53

    Tak jsem se teď naladil jarním zápasem(2-3) a doufám že i dnešní zápas bude stejný, to byl nádherný fotbal. Věřím že dnes to bude také pěkný zápas a ukážeme který tým je teď nejlepší.Messi opět určitě ukáže( jako na jaře), že výsledky týmu by neměly ovlivnit individuální ocenění a kdo je jednoznačně nejlepším hráčem světa v nejlepším týmu na světě!

  • Ševča Člen fanklubu (neaktivní)
    23.12.2017, 12:57

    Ježíšku byl jsem hodný smiley,tak asi tak: 1:2 Messi, Iniesta.

    • Pajamen Člen fanklubu (neaktivní)
      23.12.2017, 14:54

      Tys musel být přímo svatoušek! 0:3!!! :) juchuu

  • Meshuggah82
    23.12.2017, 14:56

    Je to taaaam!!! Akorát jsem si nevšiml,jestli byl na hřišti aktuálně (prý) nejlepší hráč palety... Viděli jste ji někdo?

    • Messias19 Člen fanklubu
      23.12.2017, 15:02

      Já tam Lea viděl teda! smileysmiley


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit
Fan-Shop