PREVIEW 19. KOLA LALIGY: FC BARCELONA – SD EIBAR

PREVIEW 19. KOLA LALIGY: FC BARCELONA – SD EIBAR

První polovinu ligového ročníku uzavře Barcelona proti Eibaru, který ji dosud v LaLize nepřipravil ani o jediný bod. Může se Camp Nou těšit na nejsilnější sestavu, nebo se jí s ohledem na odvetu poháru dočká právě až ve čtvrtek? 

Barcelonští trenéři vědí, že jejich svěřenci potřebují šetřit síly na závěr sezony, a tak musejí míchat sestavou. Ovšem poslední utkání, kterým bylo osmifinále poháru proti Levante, se kolektivně ani individuálně nevyvedlo, a tak v odvetě musejí Katalánci dohánět jednogólovou ztrátu. Jejich série neporazitelnosti se zastavila na čísle 9.

Nicméně liga je mnohem důležitější soutěží a v ní má Barça nyní slušnou šanci na další navyšování svého náskoku na čele. Zraky se přitom pochopitelně upírají hlavně k Lionelovi Messimu, jenž znovu vede mezi evropskými střelci a k tomu míří za překonáním mety 400 ligových gólů. V předešlých 434 zápasech jich dal 399. Pokud se mu proti Eibaru bude dařit jako obvykle, neměl by mít problém přidat další branku. 

Mužstvo pod vedením Josého Mendilibara však nepřijíždí odevzdat body. "Podařilo se nám porazit Real Madrid, tak proč bychom nedokázali porazit Barçu?" připomněl Marc Cucurella, 20letý odchovanec blaugranas, který je v Eibaru na hostování. Ten přesto od listopadové výhry nezvítězil – v lize jednou prohrál, čtyřikrát remizoval a navíc vypadl z poháru.

Samotný Cucurella bude mít o motivaci postaráno, neboť se v Baskicku chytil a píše se o jeho návratu. Zítra by rovněž měl debutovat na Camp Nou. "I když budu mít dres Eibaru, moc se na to těším. Zahrát si na Camp Nou byl jeden z mých cílů od chvíle, co jsem přišel do La Masie," přiznává.


Predikce utkání

LaLiga - 19. kolo 13. ledna 2019, 18:30 Camp Nou Digi Sport 1

FC Barcelona

Jesús Manzano

SD Eibar

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Roberto, Piqué, Murillo, Alba - Rakitič, Busquets, Arthur - Messi, Suárez, Dembélé

Předpokládané sestavy
SD Eibar

Riesgo - Peňa, Bigas, Arbilla, Cote - Diop, Escalante - Orellana, Jordán, Cucurella - Enrich

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

cant determine date - teams:score - league