Preview ∣ 20. kolo LaLigy: Granada CF - FC Barcelona

Preview ∣ 20. kolo LaLigy: Granada CF - FC Barcelona

Barcelonu po těsné pohárové výhře na hřišti třetiligového celku Linares čeká další duel LaLigy. V rámci sobotního programu 20. kola se představí na hřišti Granady.

Postup Katalánců se na hřišti Linares nerodil vůbec lehce. Velmi dobře hrající domácí celek šel v 19. minutě do vedení. Centr Carnicera usměrnil za záda Neta hlavou Hugo Diaz a potrestal tak laxní přístup v obraně hostů. O přestávce provedl Xavi tři změny a herní projev se postupně zlepšovat. Vyrovnání přišlo v 63. minutě, kdy se po slabší střelce a chybě brankáře prosadil Dembélé. O šest minut později dokonal obrat Jutglà, který využil volného prostoru a střelou na zadní tyč zařídil Barceloně postup. O víkendu Barcelona zvládla i přes patnáct absencí utkání na Mallorce. O jediný gól utkání se po centru Minguezy postaral Luuk de Jong.

Granada již ze soutěže Copa del Rey vypadla. V prosinci totiž prohrála 0:1 na hřišti týmu Atlético Mancha hrající čtvrtou ligu. O víkendu Granada remizovala na hřišti Elche 0:0. Domácímu celku nebyl v prvním poločase uznána branka a od 47. minuty hrál v deseti, hosté však přesilovku nevyužili. Granada je aktuálně na třináctém místě tabulky se ziskem třiadvaceti bodů. Nejlepším střelcem je se sedmi góly 39letý veterán Jorge Molina. Pokud pomineme dvě pohárová utkání, tak Granada v lize již šest zápasů neprohrála (3-3-0). V posledním prosincovém utkání doma porazila Atlético 2:1.

První vzájemné utkání, které se na Camp Nou hrálo v září, skončilo remízou 1:1. Hosté šli již ve druhé minutě do vedení zásluhou Duarteho. Vyrovnání přišlo až v 90. minutě zásluhou Araúja. Zajímavostí je, že Granada ve všech třech vítězných ligových zápasech dokázala svůj první gól vstřelit do dvacáté minuty. Proti Atléticu se jednalo o vyrovnávací gól.

Granadě budou chybět zranění Lozano a Arias. Kvůli pozitivním testům by měli chybět Bacca, Escandell, Escudero a nejisté jsou také starty u Sanchéze, Sora a Rochiny. U Barcelony se dále očekává velký počet absencí, bude se však čekat na další testy. Po negativním testu ale již budou k dispozici Abde, Baldé, Dest a Gavi. Po zranění se navíc do nominace vrací Depay. Dlouhodobě chybí zranění Braithwaite, Pedri, Fati a Roberto. Ve středečním zápase se zranili Araújo a Frenkie de Jong. Obránce by ale neměl být po operaci ruky dlouho mimo hru. 

Predikce utkání

LaLiga - 20. kolo 8. ledna 2022, 18:30 Estadio Nuevo Los Cármenes Review

Granada CF

Pablo González Fuertes

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
Granada CF

Maximiano - Quini, Duarte, Torrente, Neva - Puertas, Milla, Gonalons, Machís - Molina, Suárez

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Mingueza, Piqué, García, Alba - Nico, Busquets, Gavi - Abde, Memphis, Jutglà

Poslední zápasy


Poslední zápasy
Granada CF

02.01.2022 – Elche CF 0:0 Granada CF – LaLiga 22.12.2021 – Granada CF 2:1 Atlético Madrid – LaLiga 19.12.2021 – Granada CF 4:1 RCD Mallorca – LaLiga 16.12.2021 – Atlético Mancha Real 1:0 Granada CF – Copa del Rey 13.12.2021 – Cádiz CF 1:1 Granada CF – LaLiga

Poslední zápasy
FC Barcelona

05.01.2022 – CD Linares 1:2 FC Barcelona – Copa del Rey 02.01.2022 – RCD Mallorca 0:1 FC Barcelona – LaLiga 21.12.2021 – FC Sevilla 1:1 FC Barcelona – LaLiga 18.12.2021 – FC Barcelona 3:2 Elche CF – LaLiga 14.12.2021 – FC Barcelona 1:2 Boca Juniors – Přátelský zápas


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
20.09.2021

FC Barcelona
1:1

Granada CF
29.04.2021

FC Barcelona
1:2

Granada CF
03.02.2021

Granada CF
3:5

FC Barcelona
09.01.2021

Granada CF
0:4

FC Barcelona
19.01.2020

FC Barcelona
1:0

Granada CF

Zdroje: www.fcbarcelona.com



Komentáře

Fugas10
Člen fanklubu (neaktivní)

Někde jsem snad četl,že Dembele už nenastoupí dokud se nevyřeší jeho budoucnost.
Neprodlouzi a měl by bejt jen na tribuně 👌😄

07.01.2022, 19:03
David Kvapil Fugas10
Senior editor

To už čtu od začátku sezóny...

07.01.2022, 19:09
MilanBalage
Tipér

Předpokládaná sestava je dobrá i bez Dembelého. Na Abdeho se těším víc než na něj. Duo Nico -Gavi ve středu se mi taky líbí. U Minguezy se bojím, že bude hořet a Depay.. Uvidíme, co předvede...
Doma jsme s nima zachránili bod na poslední chvíli, teď je snad dáme.

08.01.2022, 01:37
pyspetr MilanBalage
Tipér

No dobra sestava.... Jsou tam 4 hraci becka (nebo je nekdo z gavi nebo nico na soup. A???) pac jinak se tu medavno resila pripadna kontumace s tim poctem hracu z rezervy

08.01.2022, 13:01
clen_0548 pyspetr
Člen fanklubu (neaktivní)

Jj

08.01.2022, 17:55
MarcoFCB
Tipér

Musíme makat, zase to bude těžký zápas (to budou ale asi už všechny 😀), ikdyž Atletiko taky nezáří, dokázala je Granada doma porazit.. Bude třeba velké nasazení.

08.01.2022, 10:34
cechoma
Tipér

Pokud bude skutečně takovýto útok, tak jsem hodně zvedavej na Depaye. Konečně k sobě bude mít klasická křídla a ne vlevo Desta a vpravo Gaviho. Hodně se tady na něho nadává, ale já bych ho hodnotil skutečně až ve chvíli, kdy mu křídla nebude dělat obránce a záložník.

08.01.2022, 12:04
Klokanomet cechoma
Tipér

Depaye bych vůbec nestavěl a dal tam LDJ, když chytil takovou formu.

08.01.2022, 12:49
Crustyq Klokanomet
Tipér

LDJ odehrál dobře jeden zápas...

08.01.2022, 15:09
cechoma Crustyq
Tipér

Přesně, ale postavil by ho na úkor našeho nejlepšího střelcesmileyDepay zdaleka nepředvádí top výkony, ale chtít místo něho stavět de Jonga je fakt výsměch

08.01.2022, 16:52
OndrejkoKM
Tipér

Realna sestava:
Ter Stegen - Alves, Piqué, García, Alba - Nico, Busquets, Gavi - Dembele, de Jong, Jutglà

08.01.2022, 18:00

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Mingueza Mallorcu vynechá

Obránce Barcelony Óscar Mingueza měl pozitivní test na koronavirus. Je v izolaci a víkendový zápas s Mallorcou určitě vynechá. [Mundodeportivo]


Návrat Fatiho se blíží

Ansu Fati již delší dobu trénuje bez omezení. Příští víkend by se dokonce měl objevit v nominaci s Mallorcou. [Marca.com]


Zájem o Puiga

Celta Vigo projevila zájem o mladého španělského záložníka Riquiho Puiga. V dohodě o přestupu by mohl být zahrnutý levý obránce Viga, Javi Galan. Hráč, o kterého má zájem Xavi. [Mundodeportivo]


Mazraoui v létě nepřijde

Noussair Mazraoui byl v posledních měsících spojován s příchodem do Barcelony. Pravý obránce Ajaxu měl podle sport.es podepsat s Bayernem Mnichov. 


Araújo brzy prodlouží?

Vedení Barcelony by se během úterý mělo setkat s agenty Ronalda Araúja. Mladý stoper by rád prodloužil smlouvu a pokračoval v dresu blaugranas.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 86
2. FC Barcelona 73
3. Club Atlético de Madrid 68
4. Sevilla FC 67
5. Real Betis Balompié 65
6. Real Sociedad de Fútbol 62
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Memphis Depay 12
2. Pierre-Emerick Aubameyang 10
3. Luuk de Jong 6
4. Ronald Araújo 4
5. Ansu Fati 4
6. Pedri 4
7. Ferrán Torres 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat