Preview ∣ 25. kolo LaLigy: Sevilla FC - FC Barcelona

Preview ∣ 25. kolo LaLigy: Sevilla FC - FC Barcelona

Po vítězství v dohrávce 1. kola proti Elche se Barcelona v rámci sobotního utkání představí na půdě Sevilly. Půjde o druhý z celkového počtu tří vzájemných utkání během jedenadvaceti dní. Oba týmy totiž mají za sebou první semifinálové utkání poháru a po tomto ligovém klání se spolu utkají ještě ve středeční odvetě. Aktuálně se Barcelona nachází na třetím místě a Sevilla je s dvoubodovým odstupem čtvrtá. 

Barcelona v dohrávce 1. kola zvítězila díky zlepšenému výkonu v druhém poločase. Bezgólový stav rozsekl ve 48. minutě Messi, kterému krásně patičkou asistoval Braithwaite. Druhý gól v zápase vstřelil Argentinec v 58. minutě po nádherné akci Frenkieho de Jonga. Na konečných 3:0 zvyšoval v 73. minutě Alba, druhou asistenci v zápase si připsal dánský útočník. ,,Po těch dvou výsledcích jsme potřebovali vyhrát. Měli jsme skvělý druhý poločas, v prvním jsme ale měli být lepší,"  komentoval utkání trenér Koeman a upozorňoval na nepřesvědčivý výkon v prvním poločase.

Sevilla se po porážce s Dortmundem v osmifinále Ligy mistrů okamžitě vrátila na vítěznou vlnu, když v pondělí porazila Osasunu 2:0. Šlo tak o pátý ligový triumf s čistým kontem v řadě. V zápase se trefili Diego Carlos a Luuk de Jong. Aktuálně je tým trenéra Lopeteguiho čtvrtý s dvoubodovou ztrátou na Barcelonou a jedním zápasem k dobru. Nejlepším střelcem je Maročan En-Nesyri, který vstřelil třináct gólů a je čtvrtým nejlepším střelcem ligy.

Jak už bylo napsáno výše, tyto týmy odehrají během jedenadvaceti dní tři utkání. V tom prvním byla úspěšnější Sevilla, když na svém stadionu vyhrála 2:0 a do odvety semifinále španělského poháru, která se odehraje ve středu, vstoupí ve velmi dobré pozici. V tomto utkání se trefili obránce Koundé a bývalý dlouholetý hráč Katalánců Ivan Rakitić. Poslední ligový duel těchto dvou týmu skončil na Camp Nou remízou 1:1 po brankách hostujícího de Jonga a domácího Coutinha.


Predikce utkání

LaLiga - 25. kolo 27. února 2021, 16:15 Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla Review

Sevilla FC

Alejandro José Hernández Hernández

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
Sevilla FC

Bono - Navas, Koundé, Diego Carlos, Escudero - Jordan, Fernando, Rakitić - Suso, En-Nesyri, Gómez

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

ter Stegen - Dest, Piqué, Lenglet, Alba - de Jong, Sergio, Pedri - Dembélé, Messi, Griezmann

Poslední zápasy


Poslední zápasy
Sevilla FC

22.02.2021 – CA Osasuna 0:2 Sevilla FC – LaLiga 17.02.2021 – Sevilla FC 2:3 BVB Dortmund – Liga mistrů 13.02.2021 – Sevilla FC 1:0 SD Huesca – LaLiga 10.02.2021 – Sevilla FC 2:0 FC Barcelona – Copa del Rey 06.02.2021 – Sevilla FC 3:0 Getafe CF – LaLiga

Poslední zápasy
FC Barcelona

24.02.2021 – FC Barcelona 3:0 Elche CF – LaLiga 21.02.2021 – FC Barcelona 1:1 Cádiz CF – LaLiga 16.02.2021 – FC Barcelona 1:4 PSG – Liga mistrů 13.02.2021 – FC Barcelona 5:1 Deportivo Alavés – LaLiga 10.02.2021 – Sevilla FC 2:0 FC Barcelona – Copa del Rey


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
10.02.2021

Sevilla FC
2:0

FC Barcelona
04.10.2020

FC Barcelona
1:1

Sevilla FC
19.06.2020

Sevilla FC
0:0

FC Barcelona
06.10.2019

FC Barcelona
4:0

Sevilla FC
23.02.2019

Sevilla FC
2:4

FC Barcelona

Zdroje: fcbarcelona.com



Komentáře

Mira
Tipér

Chtělo by se naladit vítězně před odvetou v poháru

26.02.2021, 14:10
absint
Tipér

Bohužel, nevěřím, že to ještě můžeme otočit. Pokud dostaneme gól, jakože ho určitě dostaneme, budeme sami muset dát čtyři pro postup. Vzhledem k tomu, jaké výsledky proti silnějším soupeřům máme, nemyslím si, že se to zrovna dnes zlomí.
Ale odejít se ctí a vyhrát třeba 2:1 by snad nemuselo být nereálné.

26.02.2021, 14:42
marconi absint
Tipér

si si vedomý, že sa hrá zajtra, nie dnes a je to la liga, nie odveta pohára. Tá je až v stredu smiley

26.02.2021, 15:11
absint marconi
Tipér

Joo, tak teď vypadám jako úplný idiot smiley... ale jinak si za tím stojím.

26.02.2021, 18:02
marconi absint
Tipér

ja zas dúfam, že sa zas budeš mýliť smiley aj keď si to nemyslím

26.02.2021, 19:18
Puyol
Člen fanklubu (neaktivní)

Záložník Miralem Pjanič nepomůže Barceloně v nejbližším utkání proti Seville. Má potíže s kotníkem. Já si myslím, že pomůže. Tím, že nemůže hrát.

26.02.2021, 18:46
mizerny_troll
Tipér

Haha, predikcia zostavy je rovnako realistická ako aj tá moja, a síce, že v obrane bude starý dobrý tandem Pique, Lenglet. Tiež si to myslím, Koeman je raz taký, Araujova perióda nastala len vďaka tomu, že nikto iný nebol k dispozícii, a Koeman asi nebude brať ohľad na jeho kvality, ako to už mnohokrát v iných prípadoch ukázal. Každopádne, s takou defenzívou to ani nebudem pozerať.

26.02.2021, 23:33

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Čeferin: Barça je tím posledním, kdo mě zkamal

Prezident UEFA Alexandr Čeferin ve svém interview pro 24ur.com zkritizoval prezidenty klubů, kteří se zapojili do projektu Superligy, avšak v případě prezidenta Barcelony Joana Laporty volil mírnější slova: "Zklamali mě všichni, ale Barça je tím posledním. Joan Laporta je prezident teprve dva měsíce, takže toho nemohl moc udělat. A co udělal, tedy že ze zavázal nechat rozhodnutí na členech, bylo chytré rozhodnutí. Mluvil jsem s ním dvakrát nebo třikrát a bylo jasné, že je pod velkým tlakem kvůli ekonomické situaci klubu... Podle mě Superliga nikdy neexistovala. Byl to pokus bohatých lidí o vytvoření nerealistické soutěže."


Pro Braithwaita možná sezona skončila

Martin Braithwaite si na tréninku vyvrtnul pravý kotník a chybět má až několik týdnů, tedy pro něj sezona možná skočila.


Messi chce riešiť prípadnú novú zmluvu až po sezóne

COPE informuje, že Lionel Messi mal požiadať svojho otca a zároveň agenta spolu s prezidentom Joanom Laportom, aby sa prípadné predĺženie kontraktu riešilo až po sezóne - chce sa totižto výhradne sústrediť na boj o ligový titul.


Zbývající zápasy v lize

Ztráta Realu Madrid proti Getafe znamená, že má Barcelona ligu opět ve vlastních rukou. Souhrn zbývajících zápasů aspirantů na titul si můžete prohlédnout zde.


Umtiti do Zenitu?

Barcelona se prý bude na konci sezony snažit zpeněžit Samuela Umtitiho. Vážným zájemcem je Zenit Petrohrad a francouzský obránce má údajně nabídky i z jiných klubů.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 70
2. Club Atlético de Madrid 70
3. Sevilla FC 67
4. FC Barcelona 65
5. Real Betis Balompié 49
6. Villarreal CF 49
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Lionel Messi 23
2. Antoine Griezmann 8
3. Ousmane Dembélé 5
4. Ansu Fati 4
5. Jordi Alba 3
6. Frenkie de Jong 3
7. Trincão 3
Zobrazit celou tabulku

E-shop

Triko PENYA BARCELONISTA červené dámské - logo na srdci
Triko PENYA BARCELONISTA červené dámské - logo na srdci

od 340 Kč

Přejít do e-shopu

 

Chat