CoolCamp

PREVIEW 4. KOLA LALIGY: GETAFE CF – FC BARCELONA

PREVIEW 4. KOLA LALIGY: GETAFE CF – FC BARCELONA

Dvě hlavní soutěže odstartovala Barça skvělými výsledky, a aby v tomto směru pokračovala, potřebuje mít rozehraný celý kádr. Sáhne trenér Ernesto Valverde k první větší rotaci už proti Getafe, které bude mít výhodu domácího prostředí? 

Katalánský celek v nadcházejících 16 dnech čeká hned pět utkání, takže se v základní sestavě dají očekávat změny. Proti Juventusu plnili pozice náhradníků Sergi Roberto, Gerard Deulofeu, Paulinho, André Gomes, Denis Suárez a Javier Mascherano a není těžké si představit, že třeba tři z nich nastoupí na hřiště od úvodního hvizdu. Nikdo z nich ostatně nechybí ani v aktuální nominaci, naopak Lucas Digne, Paco Alcácer i Aleix Vidal se do Valverdeho výběru nevešli. Stejně tak je na tom čtveřice hráčů, který ještě nenastoupila vůbec: Thomas Vermaelen, zranění Arda Turan s Rafinhou a náhradní gólman Jasper Cillessen.

Pokud v případě brankářů bude zachován styl z minulých, Cillessen si na svůj první plánovaný start počká až na pohár. Jasnou jedničkou je Marc-André Ter Stegen, který od prohrané Supecopy drží čisté konto a proti Getafe si může odbýt svůj stý soutěžní zápas v dresu Barcelony. V dosavadních 99 utkáních inkasoval 95krát.

Ačkoliv Getafe nepatří mezi soupeře, od kterého by se čekalo, že bude Ter Stegena výrazně ohrožovat, nelze ho podcenit. Mužstvo z předměstí Madridu po návratu do první ligy rozhodně nezačalo špatně, což souvisí hlavně s výhrou v předchozím kole na hřišti Leganés 1:2. O obě branky se postaraly dvě z řady letních posil, Mauro Arambarri a Álvaro Jiménez. 

Getafe už navíc ukázalo, že občas umí obrat o body i blaugranas. Ve 36. kole ročníku 2013/14 překvapilo remízou 2:2 na Camp Nou a o sedm měsíců později, kdy už na barcelonské lavičce místo Taty Martina seděl Luis Enrique, na domácím Coliseu Alfonsa Péreze uhrálo další remízu, tentokrát bezgólovou. "Do zápasu půjdeme s velkou motivací a nadšením, budeme bojovat o dobrý výsledek," slibuje domácím fanouškům obránce Djené Dakonam, další z letošních nových tváří.


Getafe CF

FC Barcelona

Soutěž Primera Divisón
4. kolo
Datum a čas 16. září 2017, 16:15
Stadion Coliseum Alfonso Pérez
Rozhodčí David Fernández Borbalán
TV Digi Sport 3
Review Review
Předpokládané sestavy
Getafe CF FC Barcelona
Guaita - Suárez, Cala, Djené, Antunés - Arambarri, Bergara - Fajr, Šibasaki, Ndiaye - Molina Ter Stegen - Semedo, Mascherano, Umtiti, Alba - Roberto, Paulinho, Gomes - Dembélé, Messi, Deulofeu
Poslední zápasy
Getafe CF FC Barcelona
08.09.17 Leganés 1:2 Getafe, PD
30.08.17 Huelva 1:0 Getafe, přátelský
27.08.17 Getafe 0:1 Sevilla, PD
20.08.17 Athletic Club 0:0 Getafe, PD
12.08.17 Albacete 2:1 Getafe, přátelský
12.09.17 FC Barcelona 3:0 Juventus, LM
09.09.17 FC Barcelona 5:0 Espanyol, PD
26.08.17 Alavés 0:2 FC Barcelona, PD
20.08.17 FC Barcelona 2:0 Real Betis, PD
16.08.17 Real Madrid 2:0 FC Barcelona, SdE
Poslední vzájemné zápasy
12.03.16 FC Barcelona 6:0 Getafe, PD
31.10.15 Getafe 0:2 FC Barcelona, PD
28.04.15 FC Barcelona 6:0 Getafe, PD
13.12.14 Getafe 0:0 FC Barcelona, PD
03.05.14 FC Barcelona 2:2 Getafe, PD

Zdroje: fcbarcelona.com, sport.es

Diskuze ke článku

  • Thorin
    15.09.2017, 17:03

    Místo Gomese bych dal Denise jinak spokojenost se sestavou

    • Caltic8 Administrátor
      15.09.2017, 17:15

      Denisovi bych věřil jenom v případě, že by hrál Roberto RB. Pak si ale říkám, že by ta rotace byla moc velká, a to je podle mě zbytečné, když další zápas hrajeme s Eibarem... Ale sestav jsem vyzkoušel čtyři varianty a dospěl jsem k závěru, že nemá cenu nad tím hloubat, když půlka sestavy může vypadat jakkoliv. Jistý si jsem akorát u Stegena, Messiho, Roberta, Deulofeua a Digneho.

      • Caltic8 Administrátor
        15.09.2017, 17:22

        ...a Masche.

      • Thorin
        15.09.2017, 18:53

        Tak Digne ani tak moc jistota není smiley. Není v nominci

        • Caltic8 Administrátor
          15.09.2017, 19:16

          To je přesně to úskalí psaní preview dopředu smiley

          • Thorin
            15.09.2017, 19:44

            To věřím no smiley

  • Maximus80
    15.09.2017, 17:40

    Bylo by dobrý kdyby to trochu protočil,je to sice risk,ale sezona bude dlouhá

  • blaugrana
    15.09.2017, 17:57

    S tou zalohou si snad robite prdel. To uz je moc prerotovane.

    • Caltic8 Administrátor
      15.09.2017, 18:34

      Schválně jsem se vyjadřoval dřív, než zase přijde tenhle komentář. Ale tady je to prostě marný smiley

      • blaugrana
        15.09.2017, 19:03

        Vyjadruj si co chces. Ja som sa tiez len vyjadril.

        • Caltic8 Administrátor
          15.09.2017, 19:18

          A nešlo by to normálně?

          • blaugrana
            15.09.2017, 19:32

            Ty urcujes, co je normalne a nenormalne? Navyse je tu trosku komicke, ze tu pises zrovna o normalnosti, ked sa tu hadate s byvalymi adminmi a redaktormi v diskusiach pod clankami a potom placete, ze sa tu nediskutuje.

            • Thorin
              15.09.2017, 19:45

              Komentář byl smazán.

              • blaugrana
                15.09.2017, 19:50

                Preto ste tu vy česi, aby ste dorovnali tu nasu zaostalost.

                • Thorin
                  15.09.2017, 19:51

                  Komentář byl smazán.

                  • blaugrana
                    15.09.2017, 20:00

                    Je radosť zdieľať túto planétu s namachrovanými individuami ako ty.

                  • marek99 Člen fanklubu
                    15.09.2017, 21:01

                    👏 Inteligentný komentár tiež

              • Maximus80
                15.09.2017, 20:41

                tak tohle to nemyslíte doufám vážně???to ste fanoušci Barcelony???Vzájemný respekt jeden k druhému,to je to co by nás mělo odlišovat od ostatních!

            • Caltic8 Administrátor
              16.09.2017, 08:06

              Kde jsme se hádali s bývalými adminy a redaktory a plakali, že se nediskutuje?

      • Tommassino
        15.09.2017, 20:06

        Jsi poslední dobou nějakej podrážděnej, ne? Vy si oba nemáte co vyčítat. Ty vulgarity od Blaugrana jsou zbytečný, ale ty jako jeden z hlavních představitelů webu bys měl umět zůstat nad věcí. Nemůžeš čekat, že ti sem přijdou jen slušní lidé. Případně třeba takovéto příspěvky s vulgaritama promazávat. Poslední dobou se z místních diskuzí stává "žumpa" (asi že se celkem daří a zatím není moc jak kritizovat tým, tak se nadává na lidi tady). A promiň, ale tenhle postoj ke zlepšení určitě nepomáhá.

        • Caltic8 Administrátor
          16.09.2017, 00:10

          Nepřijde mi, že bych reagoval nějak podrážděně, a o vulgaritu (x slušnosti) tu nejde... ale nepopírám, že tyhle příspěvky mě vadí celé ty roky, co tu jsem. A o to víc mě mrzí, že jeden takový příspěvek napíše blaugrana, jehož názory mi obvykle přijdou rozumné. Snažil jsem se popsat situaci co nejobjektivněji a nedal jsem si s tím zrovna málo práce... jenomže pak přijde někdo, kdo se snaží to to takhle shodit. To by tě nenasralo? Kdyby blaugrana napsal "se zálohou nesouhlasím", neřeknu ani popel, jenže tohle mi ani s přivřenýma očima nepřijde jako kritika, která by měla tu správnou formu.

          Jinak Thorine, ten příspěvek, který jsem ti už smazal, jsem od tebe, doufám, viděl naposledy. Bez Slováků bychom tu nebyli.

          • Tommassino
            16.09.2017, 10:34

            Kdyby napsal tuto verzi: „S tou zalohou si snad robite SRANDU. To uz je moc prerotovane“. Tak to přece nemůže vůbec vadit, jinými slovy mi ta forma přijde ok, až na tu zbytečnou vulgaritu. Nemyslím si, že by byla snaha shodit článek, prostě mu přijde taková rotace už moc. Víc bych v tom nehledal. A přijde mi jako nesmysl se tu hádat o něco, co teprv nastane, a to navíc když to zřejmě ještě ani neví sám Valverde. To je jako hádat se kolik budou stát za měsíc/rok rajčata smiley

    • Tarja Senior editor
      16.09.2017, 08:19

      Proboha, vzdyt o nic nejde. Tam si v podstate muze nacpat, koho chce. Svuj nesouhlas pak urcite muzes vyjadrit slusneji. Vys si to i obhajoval, mohl jsi nejakou konstruktivni diskuzi obhajit ten svuj pohled.smiley
      Ja nechapu, co se tu posledni dobou deje. S tema Slovakama je to naprosty vrchol, to jsem si myslela, ze se muze objevit jen na eurofotbale.smiley

  • JazzCat
    15.09.2017, 18:52

    Vyhrajeme, remizujeme nebo prohrajeme!

    • marek99 Člen fanklubu
      15.09.2017, 21:03

      🔥💪

  • FCB09 Člen fanklubu
    15.09.2017, 20:13

    Tes Stegen - Roberto,Mascherano,Umtiti,Alba - Paulinho,Busquets,Gomes - Dembélé,Messi,Deulofeu

    a tak to bude smiley) ... na 100%

    • marek99 Člen fanklubu
      15.09.2017, 20:59

      Takáto záloha nebude nikdy. Chýba tam kreatívny záložník, napr Denis Suarez

    • blaugrana
      15.09.2017, 21:01

      Paulinho a Gomes snad pokope hravat nebudu.

      • FCB09 Člen fanklubu
        15.09.2017, 21:19

        Vždyť už takto dohrávali 2 poslední zápasy smiley)

        • blaugrana
          16.09.2017, 01:19

          Ked je rozhodnute a uz sa len dohrava, tak ok, ale do zakladu nie.

    • Tarja Senior editor
      16.09.2017, 08:24

      Tyjo, taky mi ta zaloha pripada strasidelna smiley Podle me bude urcite hrat Sergi, na prvni pulku bych tam jeste nechala Iniestu a na druhou by za nej sel Denis. Vetsi rotaci (Paulinha s Gomesem) bych nechala az na Eibar, nechceme dopadnout jako Real.smiley

      • Maximus80
        16.09.2017, 08:42

        Hru tvoří převážne Messi,tak si myslím,že ze zálohou by nemusel být problém,přece musej mít na takový Getafe,já bych se toho nebál,ty hráči na střídačce kvalitu maj

        • blaugrana
          16.09.2017, 08:56

          Lenze dat do zalohy troch defenzivne ladenych hracov by urcite nerobilo dobrotu.

      • Tommassino
        16.09.2017, 10:53

        Busq, Roberto, Iniesta. Proti Eibaru zas úplně otočit a snad Paulinho?, Raketa, Suarez. V průběhu do hry vypouštět Gomése.

  • Ihsahn
    16.09.2017, 14:46

    Hlavně nic nepodcenit.Na Getafe jsme už v minulosti několikrát ztratili a bylo by hloupý snižovat náš náskok zrovna tam.


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit
Fan-Shop