GETAFE CF 1:2 FC BARCELONA

GETAFE CF 1:2 FC BARCELONA

Nová sada dresů přinesla Barçe vítěství, avšak rozhodně ne dobrou hru. Bojovné a takticky výborně připravené Getafe dlouho sahalo po bodech, které ale nakonec urvali barcelonští náhradníci Denis Suárez a Paulinho. 

Přestože Barcelona nastoupila v papírově skoro nejsilnější sestavě, první poločas jednoznačně více vyšel Getafe. Proti domácí obraně působili Katalánci bezzubě a bez myšlenky, naopak protiútoky na druhé straně dělaly favoritovi velké problémy. Piqué brzy viděl žlutou kartu za faul na unikajícího Molinu a o něco později si málem rukou srazil do vlastní sítě centr Šibasakiho.

Aby toho nebylo málo, ve 29. minutě odkulhal z trávníku Dembélé, za něhož musel přijít Deulofeu. Paradoxně právě potom měla Barça svou největší šanci, která se snesla na hlavu Umtitiho, jenže střela šla doprostřed brány.

Ve 39. minutě tedy azulones konečně potrestali mdlý výkon blaugranas. Bergara rozhodně nezpracoval míč tak, jak chtěl, ale díky tomu nabil volnému Šibasakimu, jenž vystřelil výtečně a poslal své mužstvo do vedení. V nastavení ještě dostal šanci na srovnání Messi, který z přímého kopu z uctivé vzdálenosti posílal balon přesně do šibenice, avšak brankář Guaita vytáhl pohledný zákrok.

Do druhého poločasu přišel barcelonskou hru oživit Denis Suárez místo kapitána Iniesty, což se mu dařilo od prvních minut. V obranném valu Getafe se začalo objevovat více okének a v 62. minutě se Barcelona konečně dostala ke gólovému zakončení. Roberto se prodral na prvé křídlo a zpětnou nahrávkou přesně našel právě Denise, který vyrovnal.

Pro svěřence Josého Bordaláse se ovšem situace příliš neměnila, a jelikož barcelonské snahy nadále končily před pokutovým územím, hosté chodili stále častěji do rizika. Skvělý zákrok proti Jiménezovi musel vytáhnout Umtiti poté, co na opačném konci hřiště Dakonam diskutabilně zamezil v zakončení Suárezovi. Mimochodem uruguayskému útočníkovi zápas vůbec nevyšel.

Závěrečnou desetiminutovku načaly další příležitosti Getafe, jmenovitě Jiméneze a hlavně Arambarriho, jehož střelu na poslední chvíli tečoval Roberto na roh. A tak mohl v 84. minutě přijít druhý parádní moment od střídajícího hráče Barcelony, kterým tentokrát byl Paulinho. Messiho pas našel Paulinha na vápně a brazilská posila si skvělým zpracováním připravila míč na střelu, která rozhodla o vítězi tohoto dramatického duelu.


Přehled utkání

16. září 2017, 16:15 Coliseum Alfonso Pérez Digi Sport 3

Getafe CF

1 : 2 David Fernández Borbalán

FC Barcelona

  10' Piqué
Cala 32'  
Šibasaki (A - Bergara) 40'  
  53' Deulofeu
  62' Denis (A - Roberto)
  66' Alba
  73' Suárez
  84' Paulinho (A - Messi)
Suárez 88'  
Sestava

Guaita - Suárez, Cala, Djené, Antunés - Arambarri (85' Portillo), Bergara - Fajr, Šibasaki (54' Jiménez), Ndiaye (71' Mora) - Molina

Sestava

Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič (77' Paulinho), Busquets, Iniesta (46' Denis) - Dembélé (29' Deulofeu), Messi, Suárez


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Otrasný výkon. Pozitívne boli len Ernestove striedania, ktoré dnes klapli na 200% a rozhodujúci gól Paulinhosa.

16.09.2017, 18:28

Luis nie že nie je vo forme, on vyzera že snad zabudol hrať futbal..každu jednu loptu ktoru mal pokazil

16.09.2017, 18:41

No neskutečný nervy,ale body se počítaj smiley

16.09.2017, 18:46

Body doma to je dulezite👍

16.09.2017, 18:55
Caltic8
Administrátor

Ten Ernestův výraz na konci byl všeříkající. Netuším, jestli mu na nějaké pokyny hráči prostě serou, nebo jestli to dělá špatně on, každopádně úvod sezony přesně takovému zápasu nasvědčoval.

...štěstí je, že vyhráváme, takže na odstraňování chyb bude větší klid.

16.09.2017, 18:57
puq

Spomente si, kolko zapasov real minulu sezonu otacal na konci a nam to chybalo. Taketo vyhry su 2x cennejsie ako vyhry o 3 goly. Vytvorili sme 7 bodovy tlak na real, to je hlavne. Paulinho super, kiez by z neho bol hrac sezony pre barcu

16.09.2017, 19:05

pohoda smiley

16.09.2017, 19:07

Super tři body, ale co se týká hry, jako bych se vrátil v čase o rok......Sergi Roberto může být výborný záložník, ale nikdy nebude dobrý pravý obránce, to bylo opět vidět dnes a vlastně i celý loňský rok, nechápu že ho tam Valverde opět dal, asi nás loni moc nesledoval. Když jsem tam viděl že na pravé straně 30 metrů od nás nikdo nebyl, tak mi bylo zle.Luis Suárez by si měl sednout na lavičku, protože formu letos nenašel. Jinak Messi bojoval, ale dobře ho bránili, ale i tak vypracoval rozhodující gól, Paulinho přesně co se od něho čeká, náběh ,žádný teatrální pád ale zakončení, tak hraje i v Brazílii, super.Dnes se mi líbil Deulofeu a i Denis, bojovali a Denis navíc krásný gol. Jinak prosím už ne Roberto v obraně, první volbou Semedo a náhradnik Vidal, Roberto v záloze, tam je pro tým platnější!doufám že Dembélé nic vážného, potřebuje hrát aby si na nás zvyknul.

16.09.2017, 19:10
peter316 Marula68

Zhrnul si to asi najlepšie ako sa dá.

17.09.2017, 13:55

Dnes pochvala snad akorát za ty 3 body a střídání, která nám konečně vyšla.
1.pol naprostá bída, držíme míč, ale nahrávají si ho obránci na naší půlce, snaha ohrozit soupeře nulová
2.pol vyšla (překvapivě) střídání, lepší pohyb a nasazení. dá se říct že jsme vytěžili z minima maximum.
Celkově mi ten zápas připadal jako zápas z min.sezóny na hřišti soupeře, profesorský výkon ale bez štávy... a v dost případech i se ztrátou bodů.
Líbil se mi Deulofeu, hru oživil a rozhýbal, opačný pohled mám dnes na L.Suáreze - co kontakt s míčem, to ztráta

16.09.2017, 19:30

3 body na horucej pode Getafe po narocnom zapase a vyhre v LM cez tyzden? berem vsetkymi 10 obzvlast ked Getafe branilo neskutocne dobre. V takychto zapasoch sme nikdy nevedeli hrat pekne.

16.09.2017, 22:04

Áno, hra dnes nebola ok, ale aj napriek tomu si môžeme povedať "perfektne zvládnutý týždeň". Viem, že 1 gól ešte hráča nerobí, ale ako sa odpisoval Paulinho a dnes zabezpečil cenné 3 body. Nevravím, že ja som nebol vôbec skeptický ohľadom jeho príchodu, no mnohí ho už akoby vyhadzovali a to ešte neodohral ani jedinú sekundu za Barcu. Dembélé, to ma teda štve, chalan potrebuje hrať a takto nešťastne sa zraní. No nič, nech sa ukáže Deulofeu. Suárez bieda, ale ja verím, že sa čoskoro vráti starý známy Pistolero.

16.09.2017, 23:47

S tím Suarezem nevím. Podle mě hraje moc ze strany. Tam musí udělat více dotyků,aby se dostal do zakončení a to mu nikdy nevyhovovalo. On musí být prostě ten zabiják co nejblíže k bráně. Takže na hrotu...

16.09.2017, 23:56
Ihsahn Meshuggah82

Přejít na klasické 4-2-3-1
Alba,Umtiti,Pique,Semedo-Sergio,Rakitič(Roberto)-Denis,Messi,Dembele(Deulofeu)-Suarez

Zatím to hrajem že levej záložník hraje víc ve středua Suareze víc na levo.Tohle by dle mě bylo lepší

17.09.2017, 00:58

Neviděl jsem celý zápas, pouze druhou půli. Velmi mě překvapilo, jak moc využívali vpravo Deulofeua, když nevěděli kam, pokaždé přišel balon na něj - asi zvyk z tréninku. Na jednu stranu mu moc fandím, na druhou, šlo vidět, že je toho občas na něj až moc. Pro mě malinko zklamal Messi - jakoby se mu nechtělo běhat, nebo nemohl, tak či tak proti takovému soupeři za stavu 0:1 bych od něj chtěl vidět větší snahu. Střídání vyšla skvěle, to nikdo nepopře, ale z mého pohledu, by bylo lepší rotovat od začátku a ne postavit unavenou sestavu, která má za sebou těžké utkání LM.Když se to vezme kolem a kolem, tohle jsou cenné 3 body, jeden z těch zápasů, které nás loni připravili o titul, ale i přes to by si měl trenér uvědomit, že stavět celou sezonu to papírově nejsilnější se nemůže vyplatit. Je třeba držet ty nejlepší v top kondinci, aby mohli na konci sezony vyhrát ty nejdůležitější zápasy. Dnes nebudu chválit výkon nýbrž výsledek. Takže výkon se snad zlepší a výsledky zůstanou!

17.09.2017, 01:40
Migueli
Systémový administrátor

Stejně jako v roce 2015 i letos zachrání Bartomeua výsledky týmu, které jsou pro většinou Socios jediná věc, která je zajímá.

Manita v derby, 3:0 s Juve a teď další výhra v lize - navíc rozhodující gól Paulinho. Ono se rychle zapomene na ten přestupák a další věci.

17.09.2017, 11:35
BienQuedas Migueli
Systémový administrátor

Myslíš, jak jsme za skvělou cenu prodali Neymara a kopuili Paulinha, který už rozhodl jeden zápas?

17.09.2017, 13:46
Hába BienQuedas

My Neymara neprodali, on se sám vykoupil, což je velký rozdíl! Neschopné vedení Barcelony mu jen dalo trapně nízkou výkupní klauzuli, kterou si každý myslel, že nikdo nikdy nezaplatí. Kdyby Messi nebyl srdcař, tak už by byl taky dávno jinde.

Co se Paulinha týče, nechápu lidi, co z toho dělají takovou tragédii, když ho většina neviděla ani nikdy hrát. Já osobně jsem ho taky neviděl, ale vím, že hraje v brazilské repre, což o něčem svědčí. Myslím, že hodnotit by se mělo až po sezóně.

17.09.2017, 17:59

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat