Preview 4. kola skupiny Ligy mistrů: FC Barcelona – Slavia Praha

Preview 4. kola skupiny Ligy mistrů: FC Barcelona – Slavia Praha

Skupinová fáze Ligy mistrů UEFA v sezoně 2019/2020 se přelívá do své druhé poloviny prvními odvetnými zápasy a v jednom z nich pod hlavičkou skupiny F se na v nadpise jmenovaném bájném barcelonském stadionu představí Sešívaní z Prahy. Ti v prvním vzájemném utkání zanechali rozhodně dobrý dojem.

Krátce po prvním soutěžním zápase Barcelony se Slavii v historii přichází na řadu repete. Tentokrát však bude dějiště hrát do karet Barceloně, která se představí na svém stánku. Má však co odčiňovat. V hlavním městě České Republiky se totiž ke třem bodům doslova utrápila.

Hned na počátku utkání se přitom ujala zásluhou Lionela Messiho vedení 1:0. Krátce po změně stran se ale povedlo Janu Bořilovi srovnat a chvíli se rodila senzace. Po sedmi minutách si smolně do vlastní brány namířil míč Peter Olayinka, ovšem slávisté zabrali a nedali svou kůži zadarmo.

V závěru se ještě Katalánci obávali o výsledek. Blízko ke skórování měl Josef Hušbauer. Nakonec se stav 1:2 už dále neměnil, nicméně i vzhledem k dohře v podobě nepodání rukou soupeři, nepoděkování fanouškům a zanechání nepořádku v kabině, nelze hovořit o přesvědčivém triumfu.

Když k tomu přičteme sobotní porážku na půdě Levante, nelze hovořit o naprosto jasném favoritovi pro toto utkání. Průběh souboje na Ciutat de Valencia byl podobný – Messi otevřel skóre proměněnou penaltou, ovšem v rámci sedmiminutové smršti se Les Granotes povedlo otočit skóre na 3:1.

To Slavia si naopak smlsla na ostravském Baníku, který jí uprostřed minulého týdne uštědřil ve Vítkovicích jeden knokaut v podobě pohárového vyřazení a výhry 2:0 po prodloužení. V lize už to byl jiný příběh a na Edenu se zrodila vysoká výhra 4:0, které pomohlo vyloučení Milana Jiráska.

O měření sil českého zástupce s čtyřnásobným vítězem celé Champions League bylo napsáno mnohé už před posledním utkáním v preview. O vzájemných přátelských duelech se můžete dočíst zde, o nepatrných podobnostech tady a o jediném bývalém hráči Barcelony Slavie tu.

Absence a možné starty

Barcelonským bude pro úterní duel určitě scházet Luis Suárez, který si v již zmíměném mači na Levante poranil pravé lýtko. Pochybnosti se vznášejí i nad Samuelem Umtitim, jenž stále není 100%. Jinak by měl katalánský kolos nastoupit v tom nejsilnějším, co má k dispozici.

Do středu útoku se do své preferovanější pozice posune Antoine Griezmann a na křídle by jej měl zastoupit krajan Ousmane Dembélé, který o víkendu nebyl nominován na ligový zápas po vypršení karetního trestu. Štěstí se však může usmát i na Ansua Fatiho s Carlesem Pérezem.

V základní sestavě by se měli objevit také Sergio Busquets a Jordi Alba, kteří v sobotu odpočívali. Vynucená pauza pak číhá na Gerarda Piquého – stačí mu k tomu dostat ještě jednu kartu. Slavii chybí jeden jediný hráč a to David Hovorka. Jeho místo pravděpodobně zaujme Michal Frydrych.

Předpokládané sestavy

FC Barcelona (4-3-3) Slavia Praha (4-1-3-2)
Marc-André ter Stegen Ondřej Kolář
Nélson Semedo Vladimír Coufal
Gerard Piqué Ondřej Kúdela
Clément Lenglet Michal Frydrych
Jordi Alba Jan Bořil
Frenkie de Jong Petr Ševčík
Sergio Busquets Tomáš Souček
Arthur Melo Jaroslav Zelený
Lionel Messi Nicolae Stanciu
Antoine Griezmann Peter Olayinka
Ousmane Dembélé Lukáš Masopust

Porovnání statistik vybraných sestav

FC Barcelona   Slavia Praha
1 (3) Góly 2 (2)
2 (3) Asistence 1 (1)
7,0 (6,8) Průměrná známka 6,7 (6,4)
26,9 Průměrný věk 26,5
179,8 Průměrná výška (cm) 181,9
1,1 (1,2) Střely za zápas 1,7 (1,5)
53 % (50 %) Úspěšnost vzdušných soubojů 54 % (50 %)
1,6 (1,7) Driblinky za zápas 0,7 (0,7)
1,4 (1,7) Zákroky za zápas 1,4 (1,6)

Poznámka: V závorce jsou celkové statistiky týmu v Lize mistrů.

Rozhodčí

hlavní Michael Oliver (Anglie)
pomezní Stuart Burt (Anglie)
pomezní Simon Bennett (Anglie)
čtvrtý Andrew Madley (Anglie)
video Chris Kavanagh (Anglie)
video – asistent Lee Betts (Anglie)

Tipérské okénko

V rámci Ligy mistrů je Barcelona neporažena ve 30 domácích zápasech a ve 14 ze svých posledních 15 zápasů. V 5 z posledních 6 padlo přes 2,5 branky. Slavia své poslední 3 zápasy na španělské půdě zremizovala – nabízí se tedy vsadit na neprohru domácích (sázkovka Bet365 nabízí kurz 1,02).

Dále pak je výhodný i kurz 1,44 přes 2,5 gólu. Výjimečně se hraje už od 18:55 SEČ a zápas budou vysílat kanály O2 TV Fotbal, O2 TV Sport 1 a O2 TV Sport 7. Druhý zápas v rámci skupiny se uskuteční ve více tradiční čas od deváté hodiny večerní na půdě Dortmundu, kam přijede druhý Inter Milán.

Sázková kancelář 1 0 2
Tipsport 1,21 7,34 15,50
Fortuna 1,21 7,00 15,00
SazkaBet 1,21 7,00 15,00
Chance 1,21 7,34 15,50

Predikce utkání

Liga mistrů - 4. kolo skupiny F 5. listopadu 2019, 18:55 Camp Nou, Barcelona Review

FC Barcelona

Michael Oliver (Anglie)

Slavia Praha

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - de Jong, Busquets, Melo - Messi, Griezmann, Dembélé

Předpokládané sestavy
Slavia Praha

Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil - Ševčík, Souček, Zelený - Stanciu - Olayinka, Masopust

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

2.10.2019 – FC Barcelona 2:1 Inter Milán – Liga mistrů 6.10.2019 – FC Barcelona 4:0 Sevilla FC – LaLiga 19.10.2019 – SD Eibar 0:3 FC Barcelona – LaLiga 23.10.2019 – Slavia Praha 1:2 FC Barcelona – Liga mistrů 29.10.2019 – FC Barcelona 5:1 Real Valladolid – LaLiga 2.11.2019 – Levante UD 3:1 FC Barcelona – LaLiga

Poslední zápasy
Slavia Praha

6.10.2019 – FK Jablonec 0:2 Slavia Praha – FORTUNA:LIGA 19.10.2019 – Slavia Praha 3:1 1. FK Příbram – FORTUNA:LIGA 23.10.2019 – Slavia Praha 1:2 FC Barcelona – Liga mistrů 27.10.2019 – Viktoria Plzeň 0:1 Slavia Praha – FORTUNA:LIGA 30.10.2019 – Baník Ostrava 2:0 p Slavia Praha – MOL Cup 2.11.2019 – Slavia Praha 4:0 Baník Ostrava – FORTUNA:LIGA


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
30.12.1923

FC Barcelona
1:0

Slavia Praha
1.1.1924

FC Barcelona
2:3

Slavia Praha
6.1.1930

FC Barcelona
6:3

Slavia Praha
1.1.1934

FC Barcelona
2:3

Slavia Praha
6.1.1934

FC Barcelona
2:3

Slavia Praha
23.10.2019

Slavia Praha
1:2

FC Barcelona


Zdroje: fcbarcelona.com, whoscored.com, transfermarkt.com



Komentáře

antimadrista
Člen fanklubu

1:1

04.11.2019, 15:53
martin999 antimadrista

Ak zajtra nevyhraju s kvalitnym futbalom, pretoze pre mna vyhra s odretymi usami resp. so stastim s tymto kadrom a este k tomu doma je pre mna nepripustna, tak nemaju v Lige Majstrov co robit. Som velmi zvedavy ako pristupia hraci k tomuto zapasu.

04.11.2019, 16:12
Biscuit martin999

Lol takovej blábol.....

04.11.2019, 17:36
felpod
Tipér

Já očekávám to, že si hráči spoustu věcí v kabině mezi sebou vyříkali. (Tedy bez trenéra. Vlastně - bez Valverdeho.)
A zároveň očekávám i reakci na výkony z posledních dvou venkovních zápasů. Hra v Praze i ve Valencii byla taková, jakou jsme viděli - a hráči sami to vědí... Poslední domácí zápas proti Valladolidu byl mnohem lepší a povedl se hlavně výsledkově. Já očekávám to, že Barca rozhodně Slavii nepodcení a smete je... Výsledek 5 nebo 6:0 by mne nepřekvapil. Pak nás před repre pauzou čeká doma Celta a já jsem potom strašně zvědavý na výkon v Leganes. Do té doby je ale spousta času a může se stát spousta věcí...
Ale teď se Slávií fakt čekám nějakou sebereflexi. Hráči určitě vnímají celosvětovou nespokojenost culés a tak teď doma předvedou, že jsou hodni nosit tento dres...

04.11.2019, 16:48
VM.IV
Člen fanklubu

Nemá někdo info, proč není Arthur v nominaci?

04.11.2019, 22:01
FCB09 VM.IV
Člen fanklubu

Rozhodnutí trenéra. Odnesl špatný výkon proti Levante. Nepřekvapilo by mě, kdyby zítra nastoupil Aleňa.

04.11.2019, 22:25
VM.IV FCB09
Člen fanklubu

S De Jongem náš nejlepší záložník. Za výkon proti Levante by si to zasloužila celá jedenáctka, a především Pique s Lengletem, určitě ne Arthur. Takže pokud ho posadil na tribunu fakt jen proto, tak je magor... Naší záloze bez něj bude opět scházet kreativita. Proti agresivně hrající Slávii vážně skvělej tah. Ach jo.

04.11.2019, 22:47
marek99 VM.IV
Senior editor

Tak Arthur je túto sezónu dosť využívaný, chcel mu zrejme dopriať oddych pred Celtou.

Dnes by som si prial zálohu Rakitić - de Jong - Aleñá

...aj keď i de Jong by si možno mohol odpočinúť.

05.11.2019, 06:28
Tarja marek99
Senior editor

Odpočíval proti Valladolidu... A nepřijde mi, že zrovna dneska bychom si mohli dovolit šetřit opory. Zdá se mi, že Arthurovi dávají sežrat jakékoliv zaváhání, stejně tak některým dalším, kdežto jiní jsou pro změnu nedotknutelní... Alena by mohl vyprávět. Ale tak těžko říct, co v tom je. smiley

05.11.2019, 09:55
marek99 Tarja
Senior editor

To je pravda. smiley

05.11.2019, 11:53
marek99
Senior editor

Aj keď je pravda, že momentálne je Celta Vigo asi ľahší súper ako Slavia Praha, ešte keď hráme doma

05.11.2019, 06:38
Tarja marek99
Senior editor

Asi tak, trápící se Celtu bychom měli smést bez mrknutí oka. I když to jsme měli i Levante... smiley

05.11.2019, 09:57
marek99 Tarja
Senior editor

Tak vonku už si nie som istý pri žiadnom súperovi

05.11.2019, 11:52
milch
Tipér

Myslím ze je čas trosku uklidnit namachrovane sesivky

05.11.2019, 11:11

8:1 (5xMessi, 2xRoberto, Semedo - Bořil). Ter Stegen za stavu 8:1 nepromění penaltu, protože bude chtít zesměšnit Koláře a kopne ji rabonou.

05.11.2019, 16:31
karlos Klokanomet

Wow :D: D :D :D

05.11.2019, 16:33
pmadar1
Člen fanklubu

Útok na dnes: MESSI - GRIEZMANN - DEMBÉLÉ!!! 6:0 ako nič. A to mi je Slávia vážne extrémne sympatická.

05.11.2019, 17:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Umtiti si poranil koleno

Samuel Umtiti je znovu mimo hru kvůli problémům s kolenem, takže do následujícího utkání nezasáhne. Závažnost zranění ale zatím klub nekomentoval.


Odejde Messi už za rok?

Podle stanice Cadena SER Lionel Messi kontrakt v Barceloně, o němž se v současnosti jedná, už neprodlouží. Argentinec je prý situací v klubu unavený a příští sezona má být jeho poslední.


Messi dal 700. gól

Lionel Messi proti Atléticu vstřelil 700. soutěžní gól své profesionální kariéry (za klub i reprezentaci). Potřeboval na to 862 zápasů. Své střelecké konto navíc doplnil o 294 asistencí, takže má průměr 1,15 bodu na utkání. 


Arthur: Ve zbylých zápasech udělám maximum

Arthuor Mela, který v nové sezoně oblékne dres Juventusu, se prostřednictvím instagramu vyjádřil ke svému přestupu: "Jsem za zájem ze strany Juventusu velmi vděčný. Vím, že budu součástí velkého klubu a čelit mnoha výzvám. Teď jsem ale zaměřený na Barcelonu, kde budu pracovat naplno až do konce – kvůli spoluhráčům i kvůli fanouškům. Mnohokrát děkuji za podporu." 


Chystá se "výměna" Pjaniče za Arthura

Podle deníku Sport se Barcelona a Juventus už dohodly na přestupu 30letého Miralema Pjaniče za 70 milionů eur. Čeká se jen na přesvědčení Arthura Mela, jenž má zamířit opačným směrem za 80 milionů. 

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 74
2. FC Barcelona 70
3. Club Atlético de Madrid 62
4. Sevilla FC 57
5. Villarreal CF 54
6. Getafe CF 52
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Lionel Messi 22
2. Luis Suárez 13
3. Antoine Griezmann 8
4. Arturo Vidal 7
5. Martin Braithwaite 7
6. Ansu Fati 5
7. Arthur 3
Zobrazit celou tabulku

E-shop

Triko PENYA BARCELONISTA červené dámské - logo na srdci
Triko PENYA BARCELONISTA červené dámské - logo na srdci

od 340 Kč

Přejít do e-shopu

 

Chat