Preview ∣ 5. kolo skupiny C Ligy mistrů: FC Barcelona - Bayern Mnichov

Preview ∣ 5. kolo skupiny C Ligy mistrů: FC Barcelona - Bayern Mnichov

Ve středu večer čeká Barcelonu 5. kolo základní skupiny Ligy mistrů. Na Camp Nou přivítá Bayern Mnichov, který je již jistým postupujícím. Katalánce bude zajímat také zápas hraný v dřívějším čase, jelikož Inter v případě zisku tří bodů nad Plzní definitivně potvrdí svůj postup. 

Barcelona předvedla v nedělním zápase skvělý výkon a porazila Bilbao 4:0. První branku vstřelil ve 12. minutě po centru Lewandowského Dembélé. O šest minut později se po průniku a kombinaci s Dembélém prosadil Roberto. Drtivou desetiminutovku podpořil Lewandowski, který se po přihrávce Dembélého obtočil kolem bránícího hráče a ranou pod břevno zvýšil na 3:0. Ve druhém poločase se po třetí asistenci Dembélého prosadil v 73. minutě Ferrán. Barcelona během dvou domácích utkání získala šest bodů se skóre 7:0 a drží druhé místo v tabulce se ziskem osmadvaceti bodů.

Bayern Mnichov se veze na vítězné a v Bundeslize vyhrál potřetí z posledních čtyř zápasů. O víkendu vyhrál na hřišti Hoffenheimu 2:0. První branku vstřelil v 17. minutě Musiala po přihrávce Goretzky. Druhou branku přidal po asistenci Gnabryho Choupo-Moting ve 38. minutě. Bayern se po horším začátku vrací zpět a v tabulce je již druhý o bod za vedoucím Unionem Berlín. Na kontě má dvaadvacet bodů. Nejlepším střelcem je mladík Musiala, který vstřelil šest branek.

V Lize mistrů se oba týmy nacházejí v odlišném postavení. Domácí Barcelona je po čtvrtém kole třetí a s největší pravděpodobností nepostoupí do vyřazovací fáze. Zato Bayern je s dvanácti body první a má jistotu postupu. V prvním vzájemném utkání vyhrál Bayern doma 2:0. Barcelona se v prvním poločase prezentovala velmi dobrým výkonem, ovšem neproměněné šance a dva slepené góly začátkem druhé půle jí stály body. Za bavorský tým se prosadili v rozmezí 50. a 54. minutě Hernández a Sané. 

Trenér Xavi nemůže stále počítat se zraněným Araújem a po zápase s Bilbaem bude chybět také Roberto. V zápase byl po nepříjemném střetu střídán také Gavi, ale španělský záložník by měl být pro tento zápas připraven. Otazník visí nad Christensenem a Depayem, u kterých probíhá rekonvalescence. Trenér Bayernu Nagelsmann nemůže počítat se zraněnými Hernándezem, Neuerem, Saném a Sarrem. 


Predikce utkání

Liga mistrů - 5. kolo 26. října 2022, 21:00 Spotify Camp Nou Review

FC Barcelona

Anthony Taylor (ANG)

Bayern Mnichov

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Bellerín, Koundé, García, Alonso - Pedri, Sergio, F. de Jong - Dembélé, Lewandowski, Ferrán

Předpokládané sestavy
Bayern Mnichov

Ulreich - Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Musiala, Mané - Choupo-Moting

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

23.10.2022 – FC Barcelona 4:0 Athletic Club – LaLiga 20.10.2022 – FC Barcelona 3:0 Villarreal CF – LaLiga 16.10.2022 – Real Madrid 3:1 FC Barcelona – LaLiga 12.10.2022 – FC Barcelona 3:3 Inter Milán – Liga mistrů 09.10.2022 – FC Barcelona 1:0 Celta Vigo – LaLiga

Poslední zápasy
Bayern Mnichov

22.10.2022 – TGS 1899 Hoffenheim 0:2 Bayern Mnichov – Bundesliga 19.10.2022 – FC Augsburg 2:5 Bayern Mnichov – DFB Pokal 16.10.2022 – Bayern Mnichov 5:0 SC Freiburg – Bundesliga 12.10.2022 – Viktoria Plzeň 2:4 Bayern Mnichov – Liga mistrů 08.10.2022 – Borussia Dortmund 2:2 Bayern Mnichov – Bundesliga


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
13.09.2022

Bayern Mnichov
2:0

FC Barcelona
08.12.2021

Bayern Mnichov
3:0

FC Barcelona
14.09.2021

FC Barcelona
0:3

Bayern Mnichov
14.08.2020

FC Barcelona
2:8

Bayern Mnichov
12.05.2015

Bayern Mnichov
3:2

FC Barcelona

Zdroje: www.fcbarcelona.com



Komentáře

Sané zraněny, Neuer taky. Mohli bychom je porazit 😀

25.10.2022, 19:02

Ač to sem úplně nepatří. Po shlédnutí zápasu Dortmund vs. City se neumím ubránit dojmu, že se na remíze domluvili. Nejen, že je pro oba týmy výhodná, ale nejeden moment tomu naznačoval :(
Ještě že Messi zase nabral formu (16 zápasů 11+12) a zařídil krásný match. Snad bude řádit i na MS a po sezóně se k nám vrátí.
K tomu prohra baletu smileysmileykterá se snad podepíše na mentalitě a umožnit nám, dotáhnout se v lize.
Dnešní zápas visí bohužel na výkonech hráčů Plzně. Barca si kontinuálně vybírá smůlu již 6 dlouhých let. Mohlo by se na nás konečně usmát i trochu štěstí. Případný postup ze skupiny, by byl totiž úžasný příběh sám o sobě. Dal by se na něm budovat pořádný motor pro hráče/fanoušky během jarních kol.

26.10.2022, 02:26
karlos KU420

Plzeň na Inter ale nemá. Byl by to zázrak

26.10.2022, 10:08
KU420 karlos

Stačili by dopingové testy smiley

26.10.2022, 20:53

Neviem teda presne, ako dlho dopredu je potreba nahlasovať presnú zostavu, ale myslím, že už po prvom polčase zápasu hraného na San Siro od 18:45 budeme vedieť, že by stačilo postaviť aj náhradníkov :-)

26.10.2022, 11:34

Plzeň do útokuuuu!!! Pokud se chcete pobavit před večerem, tak si počtěte komentáře pod příspěvky Plzně na twitteru smileysmiley

26.10.2022, 13:37

Tak aspon dustojny výkon

26.10.2022, 20:37

Bellerín dělá vše proto, aby ho dav vynesl v zubech. Zavinit 2 (téměř 3) góly za 1/2 čas smileyk tomu opět unikátní rozhodčí .. Dosavadní střelecká neschopnost z naší strany, to celé jen podtrhuje ..

26.10.2022, 21:52

,,,, poraziť??? s takou obranou a nájme,,stopér,Kounde,,to je des,,,⚽

26.10.2022, 22:08

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Nejtěžší možný soupeř

Evropská liga nabídne hned v úvodním vyřazovacím kole souboj těžkých vah. Proti Barceloně se postaví slavný Manchester United. 


Agent popírá spekulace o Kessiém

Kessiého agent popřel jakékoliv spekulace o tom, že by chtěl Kessie v lednu odejít: “Jsou to všechno lži, naprosté lži. Kessie je v Barçe velmi šťastný. Je v klubu jenom pár měsíců a stále si zvyká na tým a na styl hry, což chvíli trvá.”


Kessié prý vyhlíží přestup

Franck Kessié údajně není spokojený se svou situací v Barceloně, a proto podle italských médií zvažuje návrat do Serie A. Ve hře má být jeho předchozí zaměstnavatel AC Milán nebo Juventus.


García a Koundé zranění

Stopeři Éric García a Joules Koundé zápas ve Valencii nedohráli kvůli svalovým zraněním. Jelikož mimo hru zůstávají také Andreas Christensen, Ronald Araújo a Sergi Roberto, trenér Xavi bude čelit další složité situaci.


Barca bude chtít v zimě posílit

Vedení Barcelony má v plánu v zimním přestupovém období posílit na pozici šestky. Panují pochybnosti ohledně výkonosti Sergio Busquetse. Další možností je Frenkie de Jong.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 37
2. Real Madrid CF 35
3. Real Sociedad de Fútbol 26
4. Athletic Club 24
5. Club Atlético de Madrid 24
6. Real Betis Balompié 24
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 13
2. Ousmane Dembélé 4
3. Ansu Fati 3
4. Pedri 3
5. Sergi Roberto 2
6. Raphinha 2
7. Frenkie de Jong 2
Zobrazit celou tabulku

 

Chat