PREVIEW 6. ZÁPASU LIGY MISTRŮ: FC BARCELONA – TOTTENHAM HOTSPUR

PREVIEW 6. ZÁPASU LIGY MISTRŮ: FC BARCELONA – TOTTENHAM HOTSPUR

Dnešní duel na Camp Nou svádí soupeře s velmi odlišnou motivací. Zatímco domácí Barcelona má ve skupině B jisté první místo nehledě na výsledek, hostující Tottenham na dálku bojuje o playoff Ligy mistrů s Interem Milán.

Spurs momentálně druzí jsou, ovšem mají stejně bodů jako Inter a rozdíl mezi nimi činí pravidlo o vstřelených gólech na hřišti soupeře ve vzájemných zápasech. Jinými slovy: pokud italský celek porazí PSV, což se i vzhledem k výhodě domácího prostředí očekává, potřebují vyhrát i svěřenci Mauricia Pochettina.

To se jim však nepovedlo ani v předchozím utkání proti Barceloně, přestože se hrálo ve Wembley. Katalánci tehdy podali skvělý výkon, na který nechali vzpomenout i tento víkend na hřišti Espanyolu. Na druhou stranu je třeba podotknout, že Tottenham poslední dobou hraje velice dobře a na jeho výsledcích je to znát.

Šance Londýňanů navíc posiluje zmiňovaný fakt, že Barçe jde spíš o prestiž. "Samozřejmě ve sestavě udělám změny, protože už máme jistý postup a v sobotu nás čeká důležitý zápas," přiznal trenér Ernesto Valverde. Zahrát by si tak mohl náhradní gólman Jasper Cillessen, stoper Thomas Vermaelen, mladý záložník Carles Aleňá či útočník Munir El Haddadi. K tomu se uzdravil Arthur. 

V nominaci nechybí ani Ousmane Dembélé, který sice znovu dělá radost svými výkony, ale jeho přístup je nadále neprofesionální. Přitom se zdá, že by Dembélé "za pomoci" Arhtura měl i na to vytlačit ze sestavy Philippeho Coutinha...

Zranění zůstávají Rafinha, Malcom, Sergi Samper, Sergi Roberto a Samuel Umtiti, na straně Tottenhamu pak Mousa Dembélé, Victor Wanyama, Kirean Trippier, Serge Aurirer a Davinson Sánchez. 


Predikce utkání

Liga mistrů - 6. zápas 11. prosince 2018, 21:00 Camp Nou O2 TV

FC Barcelona

Milorad Mažič

Tottenham

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Cillessen - Semedo, Lenglet, Vermaelen, Alba - Rakitič, Busquets, Arthur - Messi, Munir, Coutinho

Předpokládané sestavy
Tottenham

Lloris - Alderweireld, Dier, Vertonghen - Walkers-Peters, Eriksen, Winks, Rose - Alli - Moura, Kane

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

cant determine date - teams:score - league