Preview ∣ 9. kolo La Ligy: Real Madrid - FC Barcelona

Preview ∣ 9. kolo La Ligy: Real Madrid - FC Barcelona

Již v neděli odpoledne je na programu největší zápas ve Španělsku. V 9. kole LaLigy se ve slavném El Clásicu proti sobě postaví dva největší rivalové. Tento velký zápas bude o to sledovanější, jelikož se jedná o souboj druhého a prvního týmu v tabulce.

Real Madrid v úterním zápase Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck remizoval 1:1. Ve Varšavě, kde své zápasy ukrajinský celek hraje, byl v prvním poločase madridský celek jednoznačně lepší. Šachtar však první půli ubránil a sám ve 46. minutě udeřil. Skóre otevřel Zubkov. Realu zachránil alespoň bod Rüdiger, který se prosadil v páté minutě nastavení. Po souboji s brankářem zůstal s krvavým zraněním velmi otřesen. Real je v čele skupiny se ziskem desíti bodů. V lize vyhrál na hřišti Getafe 1:0. Jediný gól vstřelil Militão. Se ziskem dvaadvaceti bodů je druhý o skóre za Barcelonou. Nejlepším střelcem je s pěti góly Vinícius. 

Katalánci mají v Lize mistrů opačné starosti. Na Camp Nou s Interem remizovali 3:3 a s největší pravděpodobností si podruhé v řadě zahrají na jaře Evropskou ligu. Skóre otevřel ve 40. minutě po přihrávce Roberta Dembélé. První chybu Barcelony hosté využili v 50. minutě. Po centru Çalhanoğla zůstal za obranou trestuhodně nehlídaný Barella a vyrovnal. Další chybu domácí obrany využil v 63. minutě Lautaro a otočil skóre. Naději vykřesal v 82. minutě vyrovnávacím gólem Lewandowski. V 89. minutě se však do další šance dostali hosté a po přihrávce Lautara skóroval Gosens. Ve druhé minutě nastavení se po centru Garcíi podruhé v zápase trefil Lewandowski a zachránil alespoň bod. Situace je však i tak velmi vážná. 

V minulé sezóně se oba týmy potkaly třikrát. V prvním ligovém duelu na Camp Nou zvítězil Real Madrid 2:1. První gól vstřelil Alaba, druhý v nastavení Vázquez. Za domácí snižoval těsně před koncem Agüero. Ve druhém střetnutí na Santiago Bernabéu jasně dominovala Barcelona a zvítězila 4:0. V prvním poločase se trefili Aubameyang a Araújo. Ve druhém poločase se během čtyř minut prosadili také Ferrán a podruhé Aubameyang. Mezitím se začátkem kalendářního roku odehrálo také semifinále Supercopa a v něm vyhrál Real 3:2 v prodloužení. 

V historickém měřítku je úspěšnější Real (76-35-73). Zajímavostí však je, že oba týmy nastříleli shodně 295 branek. 

Domácí trenér Carlo Ancelotti bude v zápase postrádat zraněného Courtoise a Ceballose. Otazník visí nad startem Rüdigera. Na druhé straně Xavimu chybí zranění Araújo, Bellerín, Christensen a Depay. Do nominace se vrací Koundé.

 

 


Predikce utkání

LaLiga - 9. kolo 16. října 2022, 16:15 Santiago Bernabeu Review

Real Madrid

José María Sánchez Martínez

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
Real Madrid

Lunin - Carvajal, Militão, Alaba, Mendy - Modrić, Tchouameni, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicíus

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

Ter Stegen - Roberto, Koundé, García, Balde - Gavi, Sergio, Pedri - Dembélé, Lewandowski, Fati

Poslední zápasy


Poslední zápasy
Real Madrid

11.10.2022 – Šachtar Doněck 1:1 Real Madrid – Liga mistrů 08.10.2022 – Getafe CF 0:1 Real Madrid – LaLiga 05.10.2022 – Real Madrid 2:1 Šachtar Doněck – Liga mistrů 02.10.2022 – Real Madrid 1:1 CA Osasuna – LaLiga 18.09.2022 – Atlético Madrid 1:2 Real Madrid – LaLiga

Poslední zápasy
FC Barcelona

12.10.2022 – FC Barcelona 3:3 Inter Milán – Liga mistrů 09.10.2022 – FC Barcelona 1:0 Celta Vigo – LaLiga 04.10.2022 – Inter Milán 1:0 FC Barcelona – Liga mistrů 01.10.2022 – RCD Mallorca 0:1 FC Barcelona – LaLiga 17.09.2022 – FC Barcelona 3:0 Elche CF – LaLiga


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
24.07.2022

Real Madrid
0:1

FC Barcelona
20.03.2022

Real Madrid
0:4

FC Barcelona
12.01.2022

FC Barcelona
2:3

Real Madrid
24.10.2021

FC Barcelona
1:2

Real Madrid
10.04.2021

Real Madrid
2:1

FC Barcelona

Zdroje: www.fcbarcelona.com



Komentáře

No, bude to zajímavý match. Tipuji 1:1

15.10.2022, 18:29

1:3 v suchém triku

15.10.2022, 18:51
Melneor Klokanomet

To tvoje suché triko a jak každého jdeme zničit :D
Realita pak klasicky úplně jinde

15.10.2022, 20:52
Klokanomet Melneor

Ani ne, minule jsme je zničili, přesně jak jsem tipoval smiley

15.10.2022, 21:42

Nevím, jestli je vhodný čas na experimentování, ale nalevo bych dal Albu a před něj zkusil Baldého. Horší než poslední zápasy to být stejně nemůže.

15.10.2022, 19:15

Kounde môže byť dôležitým činiteľom v zajtrajšom zápase, avšak uvidíme či nastúpi od začiatku a v akom rozpoložení bude po zranení. El Clasico je takmer vždy zaujímavé a hráči sa v ňom vedia hecnúť k výborným výkonom, takže uvidíme, snáď to zvládneme po tom sklamaní v LM.

15.10.2022, 19:35

zajtra vpravo snad ziadne experimenty a zahra tam Roberto..stred Eric-Kounde vlavo by som dal Albu a Baldeho na kridlo, kedze lave kridla stoja za milu Jarmilu

16.10.2022, 00:37

Dnes mam ale tusaka, ze aj ked Pique vyfailoval s Interom, tak ho Xavi nasadi a Kounde bude vpravo, aby hral na Vincka.

16.10.2022, 14:53

Roberto napravo vs vinicius jr and eric garcia na stoperovi proti benzemovi ? aha nejdem to ani pozerat a usetrim si 90 minut nervov a pokazeny vikend jediny koho mi je luto je balde po tom ako tam xavi nasilu tlacil toho neschopneho vyhoreneho trageda alonsa co nebol schopny nic urobit tak teraz ked je muzstvo pod obrovskym tlakom a este aj xavi dostal zjeba od laportu tak tam teraz daju mldauckeho baldeho mal si tam zasa postavit alonsa nechat ho to vyzrat aj jeho aj xaviho nech vidia co za druhotriednych clownov natahal do barcelony dovi a pekny vikend

16.10.2022, 16:12

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Nejtěžší možný soupeř

Evropská liga nabídne hned v úvodním vyřazovacím kole souboj těžkých vah. Proti Barceloně se postaví slavný Manchester United. 


Agent popírá spekulace o Kessiém

Kessiého agent popřel jakékoliv spekulace o tom, že by chtěl Kessie v lednu odejít: “Jsou to všechno lži, naprosté lži. Kessie je v Barçe velmi šťastný. Je v klubu jenom pár měsíců a stále si zvyká na tým a na styl hry, což chvíli trvá.”


Kessié prý vyhlíží přestup

Franck Kessié údajně není spokojený se svou situací v Barceloně, a proto podle italských médií zvažuje návrat do Serie A. Ve hře má být jeho předchozí zaměstnavatel AC Milán nebo Juventus.


García a Koundé zranění

Stopeři Éric García a Joules Koundé zápas ve Valencii nedohráli kvůli svalovým zraněním. Jelikož mimo hru zůstávají také Andreas Christensen, Ronald Araújo a Sergi Roberto, trenér Xavi bude čelit další složité situaci.


Barca bude chtít v zimě posílit

Vedení Barcelony má v plánu v zimním přestupovém období posílit na pozici šestky. Panují pochybnosti ohledně výkonosti Sergio Busquetse. Další možností je Frenkie de Jong.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 37
2. Real Madrid CF 35
3. Real Sociedad de Fútbol 26
4. Athletic Club 24
5. Club Atlético de Madrid 24
6. Real Betis Balompié 24
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 13
2. Ousmane Dembélé 4
3. Ansu Fati 3
4. Pedri 3
5. Sergi Roberto 2
6. Raphinha 2
7. Frenkie de Jong 2
Zobrazit celou tabulku

 

Chat