Real Madrid 3:1 FC Barcelona

Real Madrid 3:1 FC Barcelona

Hra blaugranas podle očekávání šla Bílému baletu na ruku a ten byl nemilosrdný. Po brzkém gólu Benzemy domácí zápas kontrolovali, zato Barcelona ve finální fázi příliš nebezpečná nebyla.

Od začátku bylo zřejmé, že si Madrid věří více, a už ve 12. minutě se dostal do vedení. Kroos si pokryl balon před Busquetsem a vysunul Viníciuse, jenž pláchl obraně. Ter Stegen první střelu skvěle vyrazil, ale rozhozená obrana nechala dorážet osamoceného Benzemu, který se mýlit nemohl.

V prostřední pasáži první půle se Barca do zápasu dostala, ovšem když ji nesrážely obvyklé defenzivní hrubé chyby, scházela jí přesnost a rychlost. Lewandowski se k míči dostával až v ofsajdu a i obrovská šance ve 25. minutě, kdy polský útočník v pádu přestřelil prázdnou bránu, by zřejmě skončila ofsajdem. V rozmezí dalších dvou minut neuspěli ani Dembélé a Raphinha.

Ve 35. minutě tedy přišel druhý trest. Kombinace Viníciuse, Tchouaméniho a Mendyho opět pokořila barcelonskou obranu, takže měl Valverde na hranici pokutového území dost času na přípravu střely, s níž nemohl Ter Stegen nic dělat.

Real pak zase nechal Barcelonu hrát, ale zároveň ji nepouštěl k žádným velkým příležitostem. Po změně stran naopak byli gólu blíže právě Ancelottiho svěřenci, avšak Kroos přestřelil a Benzemova branka nemohla být uznána kvůli ofsajdu.

Po střídání na obou stranách se Katalánci ještě vzepřeli a donutili k chybám také obhájce titulu. Přímý kop Lewandowského a střela Fatiho ještě gólem neskončily, ale v 83. minutě přišla kýžená kontaktní trefa, když Fatiho centr Lewandowski skvěle posunul patičkou a Torres už měl jednoduchou práci.

Schylovalo se tedy k dramatickému závěru a Barca měla i šance na srovnání, bohužel její šance utnul neohrabaný zákrok Garcií proti Rodrygovi, po němž se kopala penalta. Sám faulovaný hráč se postavil k její exekuci, a i když si Ter Stegen na balon sáhl, definitivnímu rozuzlení Clásica nezabránil. 


Přehled utkání

16. října 2022, 16:15 Santiago Bernabeu Nova Sport 3

Real Madrid

3 : 1 José María Sánchez Martínez

FC Barcelona

Benzema 12'  
Vinicius 30'  
Valverde (Mendy) 35'  
Modrič 75'  
  81' Gavi
  83' Torres (Lewandowski)
  90' + 2 Kessie
+ 1 Rodrygo (pen.) 90'  
Sestava

Lunin - Carvajal (88' Rüdiger), Militão, Alaba, Mendy - Modrić (78' Camavinga), Tchouameni, Kroos - Valverde, Benzema (88' Asensio), Vinicíus (85' Rodrygo)

Sestava

Ter Stegen - Roberto, Koundé, García, Balde (60' Alba) - Pedri (83' Kessie), Sergio (60' Gavi), De Jong - Raphinha (60' Torres), Lewandowski, Dembélé (73' Fati)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Ne, ne, ne. Po posledním Clasicu jsme hrdě vykřikovali, že jsme zpět, a zpět jsme i teď. Tedy zpět ve sračkách, zpět v čase Koemana. Ze hry se postupně vytratila jakákoliv koncepce a hrajeme zase tu stejnou a stejně neúčinnou centrovanou, jako před rokem. Tedy s tím rozdílem, že účet za párty od té doby značně nabobtnal.
Jinak Dembelé, ať už táhne do řiti, má smlouvu podepsanou, takže zase nula nula nic. Raphinha by zřejmě udělal lepší kariéru i jako podavač ručníků. Baldému to dnes bohužel vůbec nevyšlo a Eric by se měl hodně zamyslet. Zbytek podprůměr.

16.10.2022, 18:13
absint absint

A ještě k tomu prvnímu gólu. Vždycky jsem žil v domnění, že levé křídlo brání pravý bek, a pokud je ono křídlo rychlostně výrazně lepší, musí tomu ten bek svou hru přizpůsobit a držet se neustále v jeho těsné blízkosti.
Busquets sice měl být v souboji s Modričem (?) důraznější, ale že byl držka Vincek trestuhodně volný, není jeho chyba. Roberto se pak vracel v poklusu, když sice správně vyhodnotil, že stopeři budou u Vincka dřív, zároveň si ale nevšímal nehlídaného Benzemu kousek od sebe. Tady je ještě zarážející, že se na to celá záloha vysrala a nikdo z nich se nevrátil.

16.10.2022, 18:21
Biscuit absint

Pokud si měl Roberto hlídat Viniciuse .... pak mu ale nevyčítej že neměl zároveň i Benzemu .... Busquets je natolik zkušenej aby veděl že před sebou má jen desítky metrů volného hřiště a že pokud ten hráč z půlky někoho vyšle tak ten někdo bude mít furu času si to zpracovat podívat se atd .... takže ho tam prostě musíš chytit aby se přerušila hra a dostat žlutou

16.10.2022, 18:40
Messias Biscuit

Pokud bych odpustil Robertovi, ze si nepokryl Viniho, tak mu rozhodne neodpustim, ze nezamakal (asi pocital s tim, ze Vini da gol) a nesnazil se zpet. Proste se na to vys*al a to je fakt. Primarne jde ta chyba za Busem, ale hned po odehrani mice Kroosem to jde za Robertem.

16.10.2022, 18:45
absint Biscuit

Nehlídal Vincka a ani za ním nesprintoval, tak mohl jít aspoň po Benzemovi. Ale uznávám, že toho měl mít v první řadě jeden z dvojice Pedri/de Jong, pro které je asi sprint do obrany pod jejich úroveň.
Nejspíš měl Busquets faulovat, ale zase dohrávat EC se žlutou od dvacáté minuty taky není úplně ideální, když jsi defenzivní hráč.

16.10.2022, 18:48
Klokanomet absint

Proč nikdo neřešíte Garcíu, který se nejprve nechá nesmyslně strhnout a běží jako třetí (!!!) hráč bránit jednoho Viniciuse, aby potom hned cukl a místo vystoupení proti nejnebezpečnějímu dorážejícímu hráči okamžitě zbaběle zalezl do brány a až v ní (!!!) se otáčel směrem k už zakončujícímu Benzemovi? Tohle vám připadá jako správné chování stopera? Mě to připadá jak z vesnice, všichni do brány, přestože je pro dobrého útočníka velice lehké dát gól, i kdyby tam stálo pět lidí.

16.10.2022, 18:54
absint Klokanomet

García šel právě dobře, jako jediný měl možnost Vinckovu střelu vyrazit, kdyby překonal ter Stegena. To spíš Baldé tam utíkal jak splašená slepice, aniž by trochu přemýšlel.

16.10.2022, 19:09

Lenze teraz sa uz ani moc necentruje a Xavi furt stavia neschopne kridla a necha to tak vzdy do 60. minuty, aby bol za pekneho.

16.10.2022, 19:35

Čekám opět silnou kritiku od lidí, který po jedný výhře obrátěj a budou chválit tým do nebes. :D

16.10.2022, 18:19
Haavl Yaya24

Jakože lidi nemají tým chválit po dobrém výkonu, nebo ho kritizovat po špatném?

16.10.2022, 18:20

Veľmi slabé, nefungovala obrana, stred ani útok. Po striedaní sa javilo, že sa hra zlepšuje, ale bolo neskoro. K výkonom rozhodcov sa už nemám chuť vyjadrovať, jeden veľký fail. Po repre pauze sme mimo, kde je tá hra pred ňou?

16.10.2022, 18:19

Jsem šokovaný tím, jak naši hráči ztrácejí míče z nesmyslů. To je neuvěřitelný, přihrávky o rychlosti 5km/h našim technicky zdatným borcům neustále utíkají od nohy, co to proboha je? Nemluvě o našem polovičatém presingu, který zas vypadá ják za Kumana. Rozběhnou se maximálně dva hráči a zbytek kouká. Dembelé může být klidně bůh co obejde sedm hráčů, ale k čemu to je, když potom každý míč zadrbe? To jak jsme nemohoucí není náhoda, není to smůla. Jsou to špatná řešení, která si vybíráme. Real se dostane na dostřel brány a okamžitě tvoří nebezpečnou situaci. Naši borci si šestkrát rozmyslí, co by mohli udělat a vyberou si nejhorší a nejméně nebezpečnou variantu. S tímhle si zase utrhneme ostudu i v té Evropské.

16.10.2022, 18:19

On uz ani hraca nevie obist, mam dojem.

16.10.2022, 19:36

Až na pár minut a momentů slabý výkon. Po repre jakoby celý tým zapomněl hrát nějak aspoň trochu kompaktně, každý náhodný útok soupeře smrdí gólem, presink nám odešel úplně a spouštíme ho jaksi jenom na půl a ne na plnou agresivitu, k tomu hromada hráčů bez formy a to zrovna na nejdůležitějších postech stoperů a křídel, akce vypadají jako náhodné a nenacvičené. Každopádně mě velmi dojímá, že s tak širokým týmem stejně nejdůležitější zápasy hraje panic buy ze spodku anglické ligy Raphinha a pan García, který je snad horší než Čygrinskij. Může mít nejlepší rozehrávku na světe, ale když NEUMÍ bránit, a to ani pozičně, ani silově a fyzicky, tak může jít akorát tak doprdele.

16.10.2022, 18:27
Melneor Klokanomet

Proč jsme je podle tebe nezničili nebo jak si to říkal? Že by kvůli tomu,že je Xavi proti silnejm týmům pořád mimo?

16.10.2022, 18:29
Klokanomet Melneor

Já na rozdíl od tebe týmu věřím, protože každý kdo sleduje fotbal ví, že situace se může velice rychle otočit. To nic nemění na tom, že dnes to bylo fakt o ničem. Přesto, nebýt Garcíi, tak i takový výkon mohl stačit na remízu.

16.10.2022, 18:35
absint Melneor

Se mi líbí, jak po každém prohraném zápase vylezeš zpod kamene a všem připomínáš, žes to říkal. Škoda, že po vyhraném zápase tě tu nikdy nevidím.

16.10.2022, 18:36
Melneor absint

Stačí přijít po každým těžším zápase,kdy o něco jde.
Je pravda že proti slabším týmům v LL si pak ego nahoníme no.

16.10.2022, 18:40

Jestli Puyol videl zapas (coz hadam, ze ano) a zaroven cetl ty srdceryvne prohlaseni, ze hraci nechaji na hristi vsechno, tak se musel asi dost zhrozit. smiley
Jsme na tom spatne, jsme strasne pomali a pripo*rani udelat neco rychleji. Bohuzel to ted opravdu pripomina zapasy za Koemana. smiley

16.10.2022, 18:30

I když to píšu nerad, tak jsem tu porážku nějak čekal, po tom, v jakém je Barca rozpoložení. Góly jsme Realu darovali, podobně jako v zápase s Interem a penalta na konci zápasu "jen" dovršila dílo zkázy. S bráněním typu, že tři hráči se vrhnou proti jednomu a jeho spoluhráč má spoustu času zamířit při střele toho člověk moc neubrání. Nerozumím tomu, proč hráči Barci nebrání na hranici velkého vápna, respektive, proč není obrana kompaktní a tudíž nemůže adekvátně reagovat na různé situce. Jediné pozitivum byla akce Barcelony vedoucí ke snížení 7 minut před koncem zápasu, to už ale bylo pozdě, navíc, když Ansu netrefil z dobré pozice volej. Jsem zklamán, protože jsem čekal od týmu více nasazení, odhodlání - je to el clasico, jeden z nejdůležitějších zápasů roku. Uvidíme, co přinesou další zápasy.

16.10.2022, 18:31

Neschopnost v mezihře podtržená (opět) velkými chybami jednotlivců. Další gól, který jde za Busem a dva za Garciou.

Nejhorší na tom všem ale je, že mi opět jako pod Koemanem příjde, že nikdo neví, co hrát.

16.10.2022, 18:33

Tragédi
To bylo zase před sezónou silných řečí,jak jdeme na tituly a ejhle. Ten tým po repre pauze odejde vždy a začne hrát nudnej nikamvedoucí fotbal
Xavi zatím žil z toho,že vyhrál EC 4:0,ale to byl jedinej výsledek kterej dosáhl.Jinak prohrál s Realem v Superpoháru,vypadl s Frankfurtem a v LM je to pod ním úplně tragický.Měli by se poohlédnout po top trenérovi(jako je třeba Ancelotti) a pokuď se něco do konce sezony hodně nezmění, tak prostě bude muset jít.

Zápas poměrně jinak vyrovnanější.Real teď taky nemá skvělou formu,ale zná svoje silný stránky a ty zase zafungovali. U nás docela slušně druhém poločas.
Teď bych poprosil Sergia v zimě pryč a najít náhradu,protože se to už nedá.Zatím to tam zvládne FDJ.Raphinha teď taky lavičku,protože je úplně mimo.

16.10.2022, 18:37

,,,ale,ale,, nejak ticho obrana podpriemerná a to nehral,ani,Piquet prvý gól štyria obrancovia v jednej línii,,, druhý tak ist s ten ,,Garcia už konečne lavička,,,a Kounde priemer vo Valencii a tu z neho robíme,,, hviezdu,,,🤔⚽

16.10.2022, 18:40

Ja jsem zapas nevidel tak to nemuzu hodnotit, ale podle toho co pisete to asi super vykon nebyl. Nicmene si myslim ze nase vykony nejsou o tom ze by to hraci neumeli, ale o hlave. Do repre pauzy meli v hlave vsichni stejnou pisnicku, pak odjeli a zacali plnit jiny veci v repre a zacli myslet na neco jinyho, posle toho to vypada. Dalsi vec je, ze nam rozhodci taky nepomohli a ono to v nich zustalo (inter by byl diky penalte remiza), zapas doma by byl pak taky jinej. Dneska z opakovanyho zaberu to mela byt taky penalta a bylo by to 2:2 a k ty v zaveru by nedoslo. Vsechno tohle jim fakt nepomaha. Delsi pauza by prospela (ale museli by zustat v Barcelone), aby se zase naladili na stejnou vlnu. Jo jsou to profici, ale porad jenom lidi a ted pod velkym tlakem.

16.10.2022, 18:45
Melneor Brozino

Ostatní týmy hrajou bez tlaku?
Na to je má připravit Xavi a taky připravit nějakou překvapivou taktiku,ale to je nereálné.

16.10.2022, 18:55

Inkasujeme po rychlých brejcích soupeře, s tím si slabá obrana bohužel nedokáže poradit. Naše snaha o rychlý přesun dopředu končí nějakou zasekávačkou nebo zpětnou přihrávkou, a když nefungují obě křídla, tak je z toho přesun míče zprava doleva a zpět přes nějakého obránce a útočení do plných. Nic překvapivého nikdo nevymyslí...

17.10.2022, 01:41

To je zase treneru🤣🤣

17.10.2022, 05:03
Reekwon
Senior editor

Trpíme na strašné individuální chyby, každý zápas jich uděláme takové množství, že pro soupeře by bylo trestuhodné nějakou nepotrestat. Tým už by se měl konečně začít připravovat na odchod Busquetse a pomalu hrát v takových zápasech i bez něho. Samozřejmě ta kvalita tam v určitých fázích zápasu je, má talent podržet míč, uklidnit hru a i dobře zastavit postupný útok soupeře, pokud ale přijde někdo kvalitní s rychlým přechodem do útoku, stává se naší slabinou, protože nestíhá. O obraně se asi úplně hovořit nedá, tam je to teď velký špatný a mám jen dvě věci, Robero už by tu být rozhodně neměl a Balde je záruka skvělé budoucnosti. Jo s jinak García byl opět k smíchu. Nevěřil jsem, že mi Christensen bude chybět.
Totálně tomu týmu odešla forma, hra je neskutečně pomalá, až děsivě.. Získáme míč a čekáme až se soupeř zatáhne, jako by jsme mu dávali šanci to ubránit. Pedri neskutečně brzdil akce, všichni tři útočníci neustále v nábězích, ale za celých 90 minut jim neposlal za obranu jediný míc. To však neznamená, že se Dembélé s Raphinhou nemohou stydět stydět, protože Fatimu se povedlo včera za 18 minut víc než oběma za celou dobu co byli na hřišti. Skutečně už by měl Xavi jednoho z nich posadit. No nic, jede se dál, sezóna dlouhá, uvidíme jak s týmem zamíchá MS, které už klepe na dveře. Myslím, že některým to paradoxně může pomoci, protože si na delší dobu odpočinou od klubu, zahrají si jiný styl fotbalu a třeba se vrátí motivovanější, ale může to být i naopak no.

17.10.2022, 06:30

Musím říct že nám žalostně chybí záložník tipu Bernarda Silvy,někdo kdo dokáže dát překvapivou přihrávku dopředu!
A budu se stále opakovat že Dembele prostě na Barcelonu nemá,těžko říct jestli uvěřil svému agentu že patří do Top 5 hráčů na světě 🙈to je výsměch.
Takhle sobecké kopyto jsem snad neviděl.To i Pedro ve své poloviční formě by ho strčil do kapsy.
Vždy si vybere špatné řešení pro střelu,zbrklost a nešikovnost a v neposlední řadě sobeckost.
To asi nikdo v Barceloně vidět nechce!
Bohužel umí jen rychle utíkat možná by se měl dát na atletiku třeba na 100m tam by určitě zažil větší úspěch než na zeleném pažitu.

17.10.2022, 10:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat