Preview ∣ Osmifinále Ligy mistrů: FC Barcelona - PSG

Preview ∣ Osmifinále Ligy mistrů: FC Barcelona - PSG
Již zítra startuje vyřazovací část Ligy mistrů. V rámci úterního programu se odehrají první dvě osmifinálová utkání a v jednom z nich se představí také Barcelona. Katalánce čeká finalista loňského ročníku a stále jeden z favoritů na celkový triumf, a to francouzské PSG. Oba týmy budou v tomto utkání postrádat několik zraněných hráčů, i přesto se ale dá vzhledem k posledním vzájemným zápasům a nedávným zprávám v tisku očekávat vyhecovaná bitva.
 
Barcelona v sobotním domácím utkání zvítězila nad Deportivem Alavés 5:1. Dvakrát se v utkání trefili Messi a Trincão, jednu branku přidal Júnior Firpo. Trenéru Koemanovi se v tomto zápase povedla rotace hráčů. Oproti pohárovému utkání provedl čtyři změny, do základní sestavy například postavil mladíka Moribu, který si tak připsal první start v LaLize a mimo jiné asistoval na první barcelonský gól. Po jeho chybné rozehrávce hosté v 57. minutě snižovali na 1:2 a zadělávali na drama. Definitivní rozhodnutí přišlo mezi 74. a 80. minutou, ve které Barcelona vstřelila tři góly a pohodlně si došla pro tři body.
 
Francouzské PSG vyhrálo na domácí půdě nad Nice 2:1 a díky zaváhání Lyonu se posunulo na druhé místo tabulky. Se ziskem čtyřiapadesáti body je bod za vedoucím Lille. První branku domácích vstřelil Draxler a vítězný gól na 2:1 vsítil 76. minutě Kean. Pařížský celek vede od druhého ledna argentinský trenér Mauricio Pochettino, který vystřídal Thomase Tuchela. Nejlepším ligovým střelcem je se šestnácti góly Mbappé, který vede tabulku střelců Ligue 1.
 
Barcelona v základní skupině Ligy mistrů prohrála pouze jednou. Domácí prohra s Juventusem 0:3 ji kvůli horšímu vzájemnému zápasu (v Turíně vyhrála 2:0) odsunula na druhé místo. Francouzský celek získal ve své skupině dvanáct bodů, stejně jako druhé Lipsko, se kterým ale mělo lepší vzájemný zápas a skončil tak první. Oba týmy se spolu naposledy utkaly v památném osmifinále v roce 2017. Tehdy Pařížané první utkání vyhráli 4:0, v odvetě na Camp Nou ale Barcelona zvládla senzační obrat a díky výhře 6:1 postoupila. Kromě touze Pařížanů po odplatě se na tento zápas upíná pozornost také kvůli posledním informacím ve francouzském tisku ohledně zájmu PSG o Messiho.
 
Oba týmy před tímto utkáním trápí marodka. Barceloně v minulém zápase chyběli Fati, Coutinho, Roberto, Braithwaite, Piqué a Araújo. Poslední dva jmenovaní se sice v neděli zapojili do tréninku, Araújo však dnes netrénoval a jeho start je tak vysoce nepravděpodobný. Francouzům budou chybět například zranění Bernat, Di María a bývalá barcelonská hvězda Neymar. Otazníky visí také nad Verrattim nebo dalším bývalým barcelonským hráčem Rafinhou.
 

Predikce utkání

Liga mistrů - osmifinále 16. února 2021, 21:00 Camp Nou, Barcelona Review

FC Barcelona

Björn Kuipers [NL]

PSG

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
FC Barcelona

ter Stegen - Dest, Mingueza, Lenglet, Alba - de Jong, Sergio, Pedri - Dembélé, Messi, Griezmann

Předpokládané sestavy
PSG

Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Gueye, Verratti, Paredes - Kean, Icardi, Mbappé

Poslední zápasy


Poslední zápasy
FC Barcelona

13.02.2021 – FC Barcelona 5:1 Deportivo Alavés – LaLiga 10.02.2021 – Sevilla FC 2:0 FC Barcelona – Copa del Rey 07.02.2021 – Real Betis 2:3 FC Barcelona – LaLiga 03.02.2021 – Granada CF 3:5 FC Barcelona – Copa del Rey 31.01.2021 – FC Barcelona 2:1 Athletic Club – LaLiga

Poslední zápasy
PSG

13.02.2021 – PSG 2:1 OGC Nice – Ligue 1 10.02.2021 – SM Caen 0:1 PSG – Ligue 1 07.02.2021 – Olympique de Marseille 0:2 PSG – Ligue 1 03.02.2021 – PSG 3:0 Nîmes Olympique – Ligue 1 31.01.2021 – FC Lorient 3:2 PSG – Ligue 1


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
08.03.2017

FC Barcelona
6:1

PSG
14.02.2017

PSG
4:0

FC Barcelona
21.04.2015

FC Barcelona
2:0

PSG
15.04.2015

PSG
1:3

FC Barcelona
10.12.2014

FC Barcelona
3:1

PSG

Zdroje: fcbarcelona.com



Komentáře

Migueli
Systémový administrátor

Hoďte tu pak prosím někdo nějaký spolehlivý stream. Díky

16.02.2021, 19:01
Tomas397 Migueli
Člen fanklubu (neaktivní)

Ja jsem radsi obetoval 200kc za o2 dnes nemam nervy na to hledat kvalitni stream😉

16.02.2021, 20:05
absint Tomas397
Tipér

Ono občas to O2 jede hůř než kdejaký stream.

16.02.2021, 20:09
Tomas397 absint
Člen fanklubu (neaktivní)

No mas pravdu,treba na televizi se mi to zamrzne treba kazdych cca 15 minut,ale na kompu to bezi uplne bez problemu...Jsem tam kvuli tomu i volal a nikdo mi to nebyl schopnej vysvetlit

16.02.2021, 20:41
JoeCV Migueli
Člen fanklubu (neaktivní)

Spolehlivej stream neseženeš... nicméně na totalsportek.com je několik odkazů. Počítej ale s časovou prodlevou +-45 sekund a hlavně se musíš proklikat několika reklamami, potom pouze mít účet na tipsportu a vklad min 100 Kč, dále o2tv.. nic víc bohužel není

16.02.2021, 20:30
Migueli JoeCV
Systémový administrátor

totalsportek.com na začátku dobrý, pak bída, přešel jsem na odkaz od kolegy níže. Každopádně díky. .

16.02.2021, 21:52
felpod Migueli
Tipér

Nějaký spolehlivý stream (při LaLize vždy BeINsport s Rayem) najdu vždy tady reddi.soccerstreams.net
V podstatě už roky nic jinýho nepoužívám. Vždy najdu něco v HD a neseká se to...

16.02.2021, 20:53
Migueli felpod
Systémový administrátor

Díky.

Zatím jede dailysport, tak snad to vydrží smiley

16.02.2021, 21:53
Happy55 Migueli
Člen fanklubu (neaktivní)

dailysport.fun nemáš začsmiley

16.02.2021, 20:54
Migueli Happy55
Systémový administrátor

Nádhera, díky!

16.02.2021, 21:51

Nemáme kvalitu v obraně ani v záloze a útok bez Messiho gólů taky slabý. S této sestavy jen Messi. de Jong, ter Stegen, Alba ( ale ne v bránění) , Puque ( díky zkušenostem) a mladý Pedri ( talent co toho půlku zkazí ) má na Barcu. Zbytek se hodí jen jako náhradníci.
S výjimkou Juventusu ( první zápas) nejme schopný někoho lepšího porazit - Real.Atletico,PSG,Juventus,Sevilla,Valencia. Memáme kvalitu!

16.02.2021, 22:34
mizerny_troll Robert Duchoň
Tipér

Otras, Piquého skúsenosti a "osobnosť vodcu" mu zabezpečia miesto, aj keď je pomalý a naviac bez zápasovej praxe. Keď som zistil, že hrá, nepozeral som to a ako vidím, nemám čo ľutovať. Po Bayerne vyrevoval, že kľudne odíde, a teraz sa takto nechá nasadiť. Otras.

16.02.2021, 22:37
Puyol mizerny_troll
Člen fanklubu (neaktivní)

A myslíš si, že Umtiti by zahrál líp. Než se uzdraví Araujo a přijde García je Piqué náš nejlepší stoper.

16.02.2021, 23:57
Killa
Tipér

Když jsme vyhrávali poháry na potkání, tak bylo jasný, že až odejde generace, tak nastanou sušší roky, ale proč sakra musíme bejt několik let po sobě největší ostudy celý evropy? Koemana nemám rád a o jeho trénerskym umu nemám iluze, ale poslední zápasy jsem si i říkal, že nás snad kousek někam posunul, ale je vidět, že ani o krok. Holt vydřený zápasy se spodkem La Ligy neni kritérium. Když si vzpomenu, že se spekulovalo jednu chvíli i o Pochetinovi, tak mě hodně mrzí, že k nám nepřišel. Dneska jsme nastoupili opět bez kuráže, bojovnosti a taky správné taktiky. Griezmann se pořád potuluje po hřišti aniž by kdokoli tušil jaká je jeho role. Dembelé nemá hlavu. To dneska jednoznačně dokázal. Nastupovat v takovýmhle typu zápasu s Busquetsem je jako střelit se dobrovolně před závodem do jedný nohy. Chceme už normální vedení a trochu kompetentního trenéra.

16.02.2021, 22:56

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Konkurence

Nedělní utkání mezi Realem Madrid a Sevillou skončilo 2:2. Barcelona je tedy momentálně na třetím místě tabulky a musí spoléhat na ztrátu obou rivalů z Madridu. 


Yuste byl přesvědčovat Dembelého

Mundodeportivo přišlo s informacemi, že Rafa Yuste navštívil Dembelého v jeho domě. Barcelonského viceprezidenta měl vyslat Laporta, aby francouzovi sdělil, že s ním počítají, věří mu a přejí si prodloužení stávajícího kontraktu. 


Agüero by rád do Barcelony

Sergio Agüero by od příští sezóny rád hrál po boku Lionela Messiho v Barceloně. Dle Fabrizia Romana je připraven razantně snížit požadavky na svůj plat. Barcelona zároveň stále váhá mezi Agüerem, Depayem, či jiné alternativě na pozici středního útočníka pro příští sezónu. 


V sobotu bude pískat Lahoz

Dnes byl potvrzený rozhodčí pro utkání s Atléticem Madrid. Bude jím jeden z nejzkušenějších španělských rozhodčích Mateu Lahoz. Zejména pro Barcelonu dost kontroverzní postava posledních sezón.


Koeman bude chybět i proti Atléticu

Barcelona neuspěla s odvoláním proti trestu pro trenéra Ronalda Koemana, který tak po Valencii nebude mít přístup na lavičku ani proti Atléticu Madrid.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Club Atlético de Madrid 77
2. FC Barcelona 75
3. Real Madrid CF 75
4. Sevilla FC 71
5. Real Sociedad de Fútbol 56
6. Villarreal CF 52
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Lionel Messi 28
2. Antoine Griezmann 12
3. Ousmane Dembélé 5
4. Ansu Fati 4
5. Jordi Alba 3
6. Frenkie de Jong 3
7. Trincão 3
Zobrazit celou tabulku

 

Chat