Preview ∣ Osmifinále Ligy mistrů: PSG - FC Barcelona

Preview ∣ Osmifinále Ligy mistrů: PSG - FC Barcelona

Po víkendové výhře na hřišti Osasuny si Barcelona upevnila druhé místo v tabulce. Ztrátu na vedoucí celek snížila i díky remíze Atlética v madridském derby. Zítra Barcelonu čeká odveta osmifinále Ligy mistrů proti PSG. Katalánci však do Paříže jedou ve velmi složité pozici. První utkání na Camp Nou totiž prohráli 1:4.

Barcelona vyhrála v rámci 26. kola LaLigy na hřišti Osasuny 2:0 a upevnila si druhé místo v tabulce. Navíc se po remíze vedoucího Atlética přiblížila lídrovi tabulky na rozdíl tří bodů. První branku utkání vstřelil ve 30. minutě Jordi Alba po nádherné přihrávce Messiho. Druhý gól vstřelil v 83. minutě Ilaix Moriba, pro kterého to byla první trefa v áčku. ,,Musíme nadále vyhrávat. Nebyl to náš nejlepší zápas, ale byli jsme na tom docela dobře a zasloužili jsme si vyhrát. Jsem šťastný. Je důležité udržet si dobrou formu. Musíme doufat, že nám to vydrží,"  hovořil po zápase Koeman.

PSG se v sobotu představilo v rámci 1/16-finále Francouzského poháru. Na hřišti Brestu Pařížané vyhráli 3:0. O dvě branky se postaral Mbappé a jednou skóroval Sarabia. Předchozí ligové utkání na hřišti Bordeaux vyhráli 1:0. Aktuálně se nachází na druhém místě ligové tabulky, kdy na vedoucí Lille ztrácí dva body. Nejlepším střelcem týmu je Mbappé, který s osmnácti góly vévodí ligovým střelcům.

První osmifinálové utkání, které se odehrálo na Camp Nou 16. února, skončilo vysokým vítězstvím hostů 4:1. První branku utkání vstřelil z penalty Messi. Za pět minut ale vyrovnal Mbappé, který tímto gólem odstartoval své představení. Druhou trefu v utkání vstřelil v 65. minutě a pět minut poté zvýšil na rozdíl dvou branek Kean. Francouz svůj skvělý výkon korunoval v 85. minutě třetím gólem. 

Tento výsledek tak pro Barcelonu znamená do odvety téměř neřešitelný úkol. Žádný celek totiž v současném formátu Ligy mistrů nedokázal postoupit poté, co prohrál první domácí utkání minimálně o tři góly. 

V odvetě by domácím měli chybět obránce Bernat, útočník Kean a nakonec také Neymar, o jehož startu se v posledních dnech spekulovalo. Barceloně by měli chybět dlouhodobě zranění hráči, včetně Piquého, který v pohárovém zápase se Sevillou utrpěl zranění kolena. V nominaci chybí také Araújo.


Predikce utkání

Liga mistrů - osmifinále 10. března 2021, 21:00 Parc des Princes, Paríž Review

PSG

Anthony Taylor [EN]

FC Barcelona

Předpokládané sestavy


Předpokládané sestavy
PSG

Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Paredes, Verratti, Gueye - Di María, Icardi, Mbappé

Předpokládané sestavy
FC Barcelona

ter Stegen - Mingueza, Umtiti, Lenglet - Dest, de Jong, Busquets, Pedri, Alba - Messi, Dembélé

Poslední zápasy


Poslední zápasy
PSG

06.03.2021 – Stade Brestois 0:3 PSG – Coupe de France 03.03.2021 – Girondins de Bordeaux 0:1 PSG – Ligue 1 27.02.2021 – Dijon FCO 0:4 PSG – Ligue 1 21.02.2021 – PSG 0:2 AS Monaco FC – Ligue 1 16.02.2021 – FC Barcelona 1:4 PSG – Liga mistrů

Poslední zápasy
FC Barcelona

06.03.2021 – CA Osasuna 0:2 FC Barcelona – LaLiga 03.03.2021 – FC Barcelona 3:0 Sevilla FC – Copa del Rey 27.02.2021 – Sevilla FC 0:2 FC Barcelona – LaLiga 24.02.2021 – FC Barcelona 3:0 Elche CF – LaLiga 21.02.2021 – FC Barcelona 1:1 Cádiz CF – LaLiga


Poslední vzájemné zápasy

Poslední vzájemné zápasy
16.02.2021

FC Barcelona
1:4

PSG
08.03.2017

FC Barcelona
6:1

PSG
14.02.2017

PSG
4:0

FC Barcelona
21.04.2015

FC Barcelona
2:0

PSG
15.04.2015

PSG
1:3

FC Barcelona

Zdroje: fcbarcelona.com



Komentáře

zaky94
Tipér

Vždy věřím do poslední minuty, ale v momentálním rozpoložení bude těžké vůbec vyhrát, natož neobdržet branku. Není důvod na něco čekat, takže očekávám formaci 3-5-2 která šlape dobře, jen bude velice náročný pohlídat Mbappého ... Každopádně všechna čest hráčům a Koemanovi za neskutečný progres během těch pár měsíců, jenom to zejtra potvrdit že míříme výš a výš = makat a nechat na hřišti všechno, ideálně vyhrát 3-4:0 smileysmiley

09.03.2021, 17:54
antimadrista
Člen fanklubu (neaktivní)

Nepostoupime, ale s Laportou uz se debakly konat nebudou, muj tip 2:2

09.03.2021, 18:33
JoeCV
Člen fanklubu (neaktivní)

Škoda, že nehraje Neymar.. věřím, že by se Barça ještě víc nahecovala a minimálně by to zlatokopa porazilasmiley

09.03.2021, 18:56
Thorin
Tipér

Doufat v postup budu. To asi každý fanoušek tady :D.

Ale stačilo by mi kdybychom vypadli se ctí a podali zítra dobrý výkon. Hráči jsou na tom psychicky dobře, tak ať si to užijí a potom plně bojují o zbývající dvě trofeje.

Visca el Barca

09.03.2021, 21:48

I po prvním zápase 4:0 v roce 2017 jsem stále věřil v postup, i když každý mě usvědčoval, že nemáme šanci. Tenkrát se postup stal. Dnes také věřím, a také mi všichni tvrdí, že nemáme šanci. Jenže my nejsme jen klub, my jsme 1 velká rodina, která se nikdy nesloží. Úspěch se bere dle postupu, takže s výhrou 3:0 bych se nespokojil, protože my máme navíc. Kdyby se loni hrála odveta s Bayernem, tak stále by jsme věřili v postup. Nicméně, když nepostoupíme a naše cesty v LM končí, tak jsem smutný a naštvaný. Vždy si říkám, aby už byl další rok a nová naděje na výhru v LM.

10.03.2021, 12:20
karlos
Tipér

No nevím, tedy. Jak ale myslíš, no. Já beru za úspěch jakýkoli výsledek, kdy se po závěrečném hvizdu shodneme na pěkné hře. Takže ať to je třeba 1:0, nebo 3:5. Samozřejmě, že postup by byl hezký, ale Mbappe je Mbappe. On by utekl i Albovy zamlada.

10.03.2021, 16:22
Puyol karlos
Člen fanklubu (neaktivní)

Albovi!!!

10.03.2021, 17:31
karlos Puyol
Tipér

Ach ta moje čeština. Díky za opravu.

10.03.2021, 18:31
Jiří Havel karlos
Tipér

Ano, to bych bral jako úspěch odvetného zápasu. Ale ne jako úspěch dvojzápasové bitvy.
Navíc po zápase bych byl nespokojen, ale druhý den za odvetný zápas ano.

10.03.2021, 18:32

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Čeferin: Barça je tím posledním, kdo mě zkamal

Prezident UEFA Alexandr Čeferin ve svém interview pro 24ur.com zkritizoval prezidenty klubů, kteří se zapojili do projektu Superligy, avšak v případě prezidenta Barcelony Joana Laporty volil mírnější slova: "Zklamali mě všichni, ale Barça je tím posledním. Joan Laporta je prezident teprve dva měsíce, takže toho nemohl moc udělat. A co udělal, tedy že ze zavázal nechat rozhodnutí na členech, bylo chytré rozhodnutí. Mluvil jsem s ním dvakrát nebo třikrát a bylo jasné, že je pod velkým tlakem kvůli ekonomické situaci klubu... Podle mě Superliga nikdy neexistovala. Byl to pokus bohatých lidí o vytvoření nerealistické soutěže."


Pro Braithwaita možná sezona skončila

Martin Braithwaite si na tréninku vyvrtnul pravý kotník a chybět má až několik týdnů, tedy pro něj sezona možná skočila.


Messi chce riešiť prípadnú novú zmluvu až po sezóne

COPE informuje, že Lionel Messi mal požiadať svojho otca a zároveň agenta spolu s prezidentom Joanom Laportom, aby sa prípadné predĺženie kontraktu riešilo až po sezóne - chce sa totižto výhradne sústrediť na boj o ligový titul.


Zbývající zápasy v lize

Ztráta Realu Madrid proti Getafe znamená, že má Barcelona ligu opět ve vlastních rukou. Souhrn zbývajících zápasů aspirantů na titul si můžete prohlédnout zde.


Umtiti do Zenitu?

Barcelona se prý bude na konci sezony snažit zpeněžit Samuela Umtitiho. Vážným zájemcem je Zenit Petrohrad a francouzský obránce má údajně nabídky i z jiných klubů.

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 70
2. Club Atlético de Madrid 70
3. Sevilla FC 67
4. FC Barcelona 65
5. Real Betis Balompié 49
6. Villarreal CF 49
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Lionel Messi 23
2. Antoine Griezmann 8
3. Ousmane Dembélé 5
4. Ansu Fati 4
5. Jordi Alba 3
6. Frenkie de Jong 3
7. Trincão 3
Zobrazit celou tabulku

E-shop

Pánská mikina s kapucí na zip PENYA BARCELONISTA tmavě červená
Pánská mikina s kapucí na zip PENYA BARCELONISTA tmavě červená

od 790 Kč

Přejít do e-shopu

 

Chat