PROČ SE BARÇE VZDALUJE DE LIGT?

PROČ SE BARÇE VZDALUJE DE LIGT?

Vše nasvědčuje tomu, že si nizozemský obránce nakonec raději zvolí snazší cestu do prvního týmu, než aby se připojil k De Jongovi na Camp Nou.

Barcelona doufala, že se jí podaří zajistit příchod Matthijse de Ligta, k jejímu překvapení se však očekává, že se mladý obránce namísto toho nakonec připojí k PSG.

Na dohodě už se nějaký čas pomalu pracovalo, de Ligtův agent Mino Raiola však sehrál důležitou roli při protlačení přestupu do PSG. Bylo by snadné prohlašovat, že je tento transfer čistě jen o penězích, existují totiž i další faktory, které mohly mladému obránci přesun do Francie zatraktivnit.

Finanční hledisko

Během vyjednávání dala Barcelona jasně najevo, že by měl de Ligt v kádru podobný status, jako jeho spoluhráč Frenkie de Jong. To znamená pětiletý kontrakt a plat ne příliš vzdálený tomu, co si vydělá Frenkie (psalo se o 10 milionech eur ročně). Plat se pak každým rokem může navyšovat na základě vývoje a zlepšení, stejně jako různé bonusy.

Nicméně, PSG se po nezdaru při získání de Jonga poučilo. Nabídlo podmínky na hony vzdálené tomu, co předložila Barcelona, což samozřejmě zavonělo Raiolovi, který chce pro svého klienta tu nejlepší smlouvu. „Superagent“ by si navíc z obchodu shrábl slušný obnos i do své kapsy.

Výsledek obrázku pro de ligt de jong

Agent

Sám Raiola byl velice důležitým faktorem při vyjednávání a napomohl k narušení barcelonských plánů. Udělal vše, co mohl, aby svého klienta nabídl každému bohatému klubu v Evropě. To, že Barcelona nepodnikla žádné další kroky, mu umožnilo najít lepší nabídku jak pro sebe, tak pro svého klienta.

Sportovní hledisko

Během námluv vypadal de Ligt nadšeně z toho, že se bude moci učit – a zároveň konkurovat Gerardu Piquému. Nikdo z klubu by mu negarantoval, že bude stálý členem základní jedenáctky. Pokud by chtěl hrát, musel by dokázat, proč si to zaslouží, a to na tréninku i na hřišti.

Oproti tomu PSG potvrdilo, že u nich by šel rovnou do základu. Thomas Tuchel chce přivést mladší hráče a než aby de Ligt makal a vysloužil si své místo, je dost možné, že raději zvolí jistotu místa v áčku.

Žádané zboží

Další věc, která Barceloně nehrála do karet, bylo zlepšení de Ligta a tím pádem i nárůst zájemců o jeho služby. Barça věřila, že dohoda je jen otázkou času, ale díky postupu Ajaxu v Lize mistrů se všechno zdrželo. Nizozemský celek vyřadil Real Madrid i Juventus před tím, než jej v semifinále zastavil Tottenham.

De Ligtova žádanost se naopak stala trumfem pro Raiolu, který samozřejmě věděl, že díky ní dokáže najít více zájemců a hlavně vyšší nabídky.

Výsledek obrázku pro de ligt


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

neskutečné co si dnes můžou hráči dovolit. všeobecně

14.06.2019, 11:31

"Oproti tomu PSG potvrdilo, že u nich by šel rovnou do základu."
Tak tuto informaci jsem nikde potvrzenou nenašel.
A když kouknu na stopery v PSG, tak je tam kapitán týmu Thiago Silva a vedle něj Marquinhos. Dostat se přes tyto dva do základu by bylo hodně těžký. Ale Tuchel si udělal radost a z Schalke koupil (už loni) mladého Thilo Kehrera. Je mu teprve 22 a je to reprezantant Německa. A lavičku pod Tuchelem nezahřívá - v této sezóně 27 startů v Ligue 1, 7 startů v Champions League a 5 startů ve Francouzském poháru. Kromě Kehrera je tu 23ti letý Presnel Kimpembe, což je pro změnu francouzský reprezentant. A ani ten jen neleští lavičku - v této sezóně 28 startů v Ligue 1, potom 8 startů v Champions League a 3 starty ve Francouzském poháru. No a pak je tu 18ti letý megatalent Loïc Mbe Soh. Ten se narodil v Kamerunu, ale hrává ze repre Francie do 18ti let. Ve druhé půlce sezóny si ho Tuchel vytáhl z juniorky aby trénoval s A týmem a odehrál v Ligue 1 36té a 37 kolo. Takže má na svém kontě sice jen plných 180 minut, ale podle hodnocení podal skvělé výkony a PSG v těch dvou zápasech dostali celkem jen jeden gól a to bylo v Angers po dorážce z penalty, kterou Gigi vyrazil (a Loïc Mbe Soh s ní neměl nic společného).
THiago Silva má sice 34 let, ale protlačit se přes něj do kádru - nevím... Marquinhos je velmi kvalitní, spolehlivý a ve věku 25 pořád ještě dost mladý a perspektivní. Kromě nich tedy Thilo Kehrer (který je jako Tuchel z Německa a právě Tuchel si ho loni vyprosil), Presnel Kimpembe a Loïc Mbe Soh... Chci tím říct, že pozice stoperů jsou v Paříži obsazeny víc než kvalitně a hlavně hodně mladě... Sice se píše, že v tom nejsou ekonomické důvody, ale pravdou je, že PSG nabízí De Ligtovi dvakrát větší plat, než by měl u nás. A i když toto on sám asi neřeší, tak Raiola to řeší určitě.
Každopádně nevěřím, že by s kádrem takhle nabušeným mladýma stoperama někdo De Ligtovi garantoval místo v sestavě...

14.06.2019, 11:35
clen_0548 felpod

to je bulvár. to mu přece nikdo nemůže slíbit. ani žižkov. a kdyby náhodou jo, tak pak řeknou, že to není podle představ a bude sedět :D

14.06.2019, 12:02
Luis felpod

přesně tak!!! Každopádně klobouk dole za to, co si napsal. To je slušná seminárka!!!smileysmiley

14.06.2019, 14:15

Tak ať nechodí, nikdo ho nenutí..samozřejmě že bych ho moc chtěl, ale všechno má své hranice. Je sice pravda že vzhledem k obrovskému množství spekulací, je prakticky nemožné určit co z toho je pravdou, ale osobně si myslím, že peníze hrajou obrovskou roli, obzvlášt když máš v zádech Raiolu. Pak je tu další náhled, to bych se mu ani nedivil..jde o ty minuty na hřišti..boj o místo a nejenom to, styl hry, kam se to celé ubírá. Celkově míváme v přestupech problémy a upřímně, momentálně prostě nemáme tak dominantní pozici jak by se dalo mohlo zdát, když přihlédneme ke všem těm faktorům. Tohle bude bláznivé léto.smiley

14.06.2019, 16:34
Caltic8
Administrátor

Jestli jsou mu ty peníze, co mu údajně Barcelona nabídla, málo a jestli si představuje, že přijde jako superhvězda rovnou do základní sestavy, ať si teda jde do Paříže. Nebo klidně do Kataru.

14.06.2019, 17:36
Caltic8
Administrátor

Komentář byl smazán.

14.06.2019, 17:36

Každej by ho v týmu rád viděl, bude to dost možná nejleší stoper na dlouho dopředu, ale být klubem, nabídnu přiměřený podmínky s možností postupného růstu platu v závisloti na výkonech a minutách...
Ono co si budem, jestli bude za dva roky nejlepším CB, tak ať ty prachy má, ale jestli se neprosadí, bude to další obří balík vyhozený z okna... Navíc pozice stoperů nás momentálně zas až tak nepálí - o pozici LCB můžou svádět boj Umtitti s Lengletem a napravo jistota Piqué a (mít trenéra, co nemá o kolečko míň) postupně zapracovávat Todiba.
Pokud by přeci jen přišel, dost bych zvažoval přechod na 3-5-2...

15.06.2019, 10:30

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat