Prohlášení FC Barcelona k Superlize

Prohlášení FC Barcelona k Superlize

FC Barcelona po rozsudku Soudního dvora EU posuzuje projekt Superligy a vyzývá strany k nové fázi jednání

FC Barcelona by ráda vyjádřila spokojenost s rozsudkem Soudního dvora Evropské unie (CJEU), který posoudil projekt Superligy navržený společností A22 Sports. FC Barcelona jako jeden z klubů, které projekt Superligy prosazují, se domnívá, že rozsudek otevírá cestu k nové fotbalové soutěži elitní úrovně v Evropě tím, že se staví proti monopolu nad fotbalovým světem, a přeje si zahájit nové rozhovory o tom, jakou cestou by se evropské soutěže měly v budoucnu ubírat.

Od svého založení v roce 1899 byl FC Barcelona vždy průkopnickým klubem ve světě sportu, který vedl k profesionalizaci struktur na domácí i mezinárodní úrovni, a to jak v mužských, tak v ženských soutěžích, v různých sportech a z různých společenských hledisek. Proto se klub domnívá, že pro střednědobou udržitelnost evropského fotbalu je třeba vytvořit koncepci podle vzoru Superligy, kterou navrhuje A22. Systém soutěže, který bude řešit takové problémy, jako je například zápasová pretíženost a nadměrný počet zápasů mezi národními týmy, který bude usilovat o regulaci finančního fair play mezi zúčastněnými týmy a který bude do centra pozornosti stavět místní a mezinárodní hráče a fanoušky. Tento systém musí respektovat funkce a udržitelnost domácích soutěží a měl by být meritokracií založenou především na výsledcích na hřišti.

V roce, kdy klub slaví 125. výročí svého založení, chce Barca i nadále nabízet své zkušenosti a znalosti z různých sportů a navrhovat řešení aktuálních problémů ve vrcholovém sportu. Proto se hlásí k podpoře Superligy prosazované organizací A22 a vybízí ke konstruktivní debatě mezi domácími i mezinárodními fotbalovými orgány, které byly nyní podpořeny dnešním rozsudkem Soudního dvora Evropské unie. Výše uvedené je podmíněno úplným zněním rozsudku.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Jenom dobře pokud se do Super ligy přidáme. A ano, jde jen o prachy, ale o co jiného fotbalovým gigantům jako má jít? Jestli si někdo myslí, že fotbalová barcelona, všichni její zaměstnanci, dělají to, co dělají jen pro zábavu, jste na omylu. Každýmu tam jde o peníze. No a největším zdrojem peněz ve fotbale jsou vysílací práva a taktéž zisk ze samotného hraní, zejména pak z hraní LM. No a kdo sebere pokaždé tu největší částku? Kdo si to tam syslí prachy a zpět investuje naprostý minimum? UEFA. A to ani nemluvím o EL či EKL. Např. takové AC Milán v EL. I kdyby celou EL vyhráli, vydělají mnohem méně jak kdokoliv, kdo se zůčastnil skupinové fáze LM a všech 6 zápasů prohrál. To je jako až směšný.

Samotná Superliga ani nemusí vzniknout, jen se třeba konečně UEFĚ rozsvítí a začnou být ke klubům finančně spravedlivější.

Jinak kdyby někdo pochyboval o štědrosti UEFY, mrkněte na dokument - FIFA: Pod povrchem. Pochopíte ...

21.12.2023, 16:46
Andreas karlos

Mne sa najviac páči , ako na SL nadávajú fanúšikovia PL kde ani jeden klub nieje finančne nezávislý a každý jeden je vlastnený buď štátom , miliardárom alebo finančnou skupinou. Len nedávno Chelsea minula za dve prestupové obdobia 700 miliónov. Pýtam sa , ako ? Ako je toto možné ? Kde je fair play ? A Barcelone sa smejú , lebo ma problémy ? Nedávno Tebas za pár šušňov predal LA Ligu CVC. To je v poriadku ? Takto si predstavujú futbal ? Dnes alebo zajtra sa má v Nemecku hlasovať , aby mohli kluby namiesto 49% odpredať aj celý 100% balík klubu súkromnej sfére ..... A budú sa smiať Realu s Barcelonou , dvom značkám ktoré ak by sa rozhodli pre vstup investora získali by taký kapitál , že celá PL by nemala šancu , že si chcú ponechať klub vo vlastníctve fanúšikov a zarobiť si produktom , čo je hlavný artikel ,teda futbalom. Už pred dvoma rokmi sa Čeferin smial , že neuspejú na súde . No, dnes uspeli. A vôbec by som sa nečudoval , že časom dosiahne Barca a Real svoje. Hráčom , čo vidieť na prípade Saudov , je úplne jedno kde budú hrať , hlavne , že sa sype do vrecka. Toto ešte určite nieje uzavretá téma

21.12.2023, 17:51

A co bysme tam delali? Kdo by nam za to platil?

21.12.2023, 16:54

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat