První návrh klubu na snížení platů hráče nepřesvědčil

První návrh klubu na snížení platů hráče nepřesvědčil

Kvůli koronaviru se zastavil fotbal a tím pádem i komerční aktivity Barcelony, na Camp Nou tedy netečou příjmy a klub musí najít řešení téhle situace. Platy hráčů vyjdou klub na 600 milionů euro ročně.

Vedení Barcelony o víkendu řešilo možné snížení platů s kapitány a počáteční reakce byla kladná, hráči totiž chápou těžkou situaci i mimořádná opatření.

Nicméně, první návrh, který jim vedení dalo, je nepřesvědčil. Než dají svou konečnou odpověď, mají hráči čas na konzultaci s různými finančními poradci, zatím to ale nevypadá, že by návrhu dali zelenou. Jednání by tedy měla pokračovat.

Barcelona se ocitla v těžké situaci. Není jisté a brzy nejspíš ani nebude, jak to bude se zbytkem sezóny a jestli se vůbec ještě něco odehraje.

Klub by mohl jít cestou ERTE (=pozastavení pracovních smluv či zkrácení pracovní doby po dobu krizové situace), katalánské zdroje však tvrdí, že tahle varianta momentálně není na stole.


Zdroje: marca.com



Diskuze

Jako at sena me nikdo nezlobi,ale i kdyby uz do konce tyhle sezony nedostaly ani vorla,tak si myslim ze hlady nechcipnou!!

25.03.2020, 23:04
raval69 Tomas397

Ale proč by neměli dostat ani vorla? Dle této logiky (chcípnutí nebo nechcípnutí) by měli i v době, kdy není kolem koronavir, chtít všichni snížit plat o 99% a nikdo z nich by nechcípnul. Vztah majitelé klubu vs. hráči je chtěný a oboustranně výhodný a to i vč. oné astronomické výše platů. A tak mě osobně nijak neuráží, že hráči se svým zaměstnavatelem normálně smlouvají. Navíc jako obvykle neznáme detaily. Třeba klub chce tuto situaci využít k tomu, aby problém s financemi přesunul na hráče, kdo ví?????? Co by mě naštvalo je, kdyby nikdo z nich nepřispěl směrem ven na léčení atd.

27.03.2020, 10:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat