PSG nepovažuje Neymarovo setrvání za reálné a jeho okolí vnímá návrat do Barcelony pozitivně

PSG nepovažuje Neymarovo setrvání za reálné a jeho okolí vnímá návrat do Barcelony pozitivně

Sága s Neymarem v hlavní roli pokračuje i nadále a podle všeho začíná povolovat i zaťatá pěst předsedy pařížského celku Nassera Al-Khelaïfiho. Ve vedení PSG totiž začínají přijímat porážku, zatímco zdroje blízké hráči vidí přestup do Barcy jako realitu.

Neymar Júnior se i nadále snaží o vydupání si přestupu do Barcelony, o čemž svědčil i nedávný komentář ohledně výhry katalánského klubu 6:1 nad jeho současným zaměstnavatelem v památné osmifinálové odvetě Ligy mistrů před dvěma lety.

Jeho případ není stejný jako v případě Adriena Rabiota, jenž také stávkoval a dnes už je členem kádru v Juventusu. Na rozdíl od záložník si Pařížané uvědomují, že Neymara musí prodat a této myšlence se ve vedení nebrání. Nelíbí se jim však, že by zamířil zrovna do Katalánska.

Barcelona už z řad Paris Saint-Germain dříve chtěla Thiaga Silvu, Marquinhose, Marca Verrattiho a již jmenovaného Rabiota, ale vždy narazila a k jednání s francouzským klubem nikdy nedošlo. Tentokrát je to jiné, jelikož svou roli v tomto hraje právě Neymar. A lidé z jeho okolí věří, že na podzim už budou pobývat v Katalánsku.

Někdo musí z kola ven

Finanční požadavky posledního mistra Ligue 1 jsou však astronomické a tak na Camp Nou řeší, jak získat potřebné prostředky. Asi nejčastěji se skloňují záložníci Philippe Coutinho a Ivan Rakitič a to proto, že v záloze mají co se A-týmu týče přetlak. Přišel Frenkie de Jong, Arthur Melo vstupuje do svého druhého ročníku po přestupu z Grémia a k tomu zde působí Carles Aleňá a v béčku také Riqui Puig. A co se zkušeností týče, ty zastupují Sergio Busquets s Arturem Vidalem.

Brazilec má podle portálu Transfermarkt hodnotu 90 milionů a jelikož za něj Barca vysázela loni v zimě 150 milionů, chtěla by získat alespoň 100 zpátky. Sedmadvacetiletý ofenzivní hráč má sice více zájemců, ale hráčův agent Kia Joorabchian zjistil, že anglický trh, jenž se uzavírá už 8. srpna, zavřel Coutinhovi dveře.

Co se chorvatského středopolaře týče, ten má ve věku 31 let stále dobrou reputaci a vedle Manchesteru United o něj stojí i celky v Itálii, hlavně pak milánský Inter. Za něj by si Blaugranas představovali 50 milionů. Rakitičovi zbývají na smlouvě dva roky a loni za něj právě PSG nabízelo 90 milionů kvůli špičkovým výkonům na Mistrovství světa FIFA v Rusku. Barcelona tuto částku odmítla, jelikož trenér Ernesto Valverde si jej chtěl udržet.

Řešení: hostování s povinným odkupem nebo zaplacení příští rok

Nabízí se tak dvě řešení. Barcelona je ochotná nabídnout jednoho z nich, jelikož PSG výměny s více zakomponovanými hráči nepřesvědčily, s tím, že zbytek částky doplatí, pokud tak bude moci učinit v červenci příštího roku. Nasser Al-Khelaïfi, který je nakloněný přinutit Neymara setrvat další rok pod Eiffelovou věží, začal na požadované sumě 300 milionů, ale už s nároky klesl a rád by viděl nabídku ve výši 200 milionů.

Prodávající strana preferuje peníze a to i když se jí pozdává samotný hráč. Nabízí se tedy možnost zapůjčení Coutinha, kterého si klub z Francie příští rok koupí za 70 milionů. Ovšem v hlavním městě země galského kohouta by rádi měli všechno vyřešeno co nejdříve to půjde. Naopak Katalánci nikam nespěchají a uvědomují si, že je hráč nespokojen a mohl by v kabině způsobit velké problémy, na což byl Al-Khelaïfi varován.

Zároveň si však dávají pozor, jelikož celou situaci může zkomplikovat zapojení dalšího zájemce, který by byl ochoten splnit ekonomické požadavky Paris Saint-Germain (Manchester United nebo Real Madrid) a ten by pak hráče přinutil k přestupu jinam. Prvně jmenovaný však nebude hrát v Lize mistrů a Neymar si přeje vrátit do Barcelony, což by mu znemožnil potenciální přesun do Madridu, aby se znovu setkal s Lionelem Messim.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Nesmysl zbavovat se Coutinha...
PSG poslat Raketu, Malcoma,Vidala a doplatit tak max 80-100M, pokud chtějí víc, může si to doplatit Neymar sám - chudej není.

21.07.2019, 18:45
Pajinos robin

Vidala a Malcoma PSG nechce a preferuje právě co nejvíce peněz, čili fakt leda že by to doložil ze svého, čemuž nevěřím

21.07.2019, 19:49

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat