PSG soupeřem ve čtvrtfinále LM!

PSG soupeřem ve čtvrtfinále LM! Foto: X @FCBarcelona

Xaviho svěřenci odehrají první zápas 10. dubna v Paříži, a odvetu doma v Barceloně o 6 dní později. 

FC Barcelona už zná svého soupeře ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Bude jím PSG, s tím, že prvním zápas se bude hrát v Paříži, a odveta v Barceloně. První zápas se odehraje 10. dubna ve 21:00, odveta o 6 dní později v totožný čas. 

Složení dalších čtvrtfinále:

Arsenal - Bayern

Atlético - Dortmund

Real Madrid - Manchester City 

Pokud Blaugranas přes svěřence trenéra Enriqueho postoupí, tak v semifinále narazí na lepšího z dvojzápasu Atlético Madrid - Dortmund. Odvetu by Barça hrála na domácí půdě. 

Tváří v tvář bývalému trenérovi 

Dvojzápas s Pařížany znamená, že se Xaviho svěřenci střetnou s týmem, který má na Barçu jen ty nejlepší vzpomínky. Právě Luis Enrique byl trenérem, který Blaugranas vedl doposud v poslední sezóně, která znamenala pro Katalánce poslední titul v Lize mistrů. Stalo se tak v sezóně 2014/15. V této sezóně rovněž on a jeho svěřenci vyhráli populární ,,treble”. Trofeje pak nad hlavu jakožto tehdejší kapitán první nezvedl nikdo jiný, než v létě odcházející současný trenér Xavi Hernández. Pro Xaviho se tehdy jednalo o poslední sezónu jakožto hráče za svůj mateřský klub. Jeho poslední zápas tak bylo dnes již památné finále Ligy mistrů 9 let zpět, kdy Barcelona 3:1 přesvědčivě zvítězila nad Juventusem. Nyní si Luis Enrique vrací do Barcelony, nicméně poprvé jako trenér hostujícího mužstva.

Omlazený tým s hvězdou světového formátu

Tým trenéra Enriqueho v posledních měsících zažil proces změny. Změna započala loni v létě. Odchody mnoho ,,těžkých vah” jako například stopera Sergia Ramose, středopolaře Verrattiho, nebo Lea Messiho a Neymara v útoku znamenaly zahájení procesu změny a omlazení týmu z hlavního města Francie. To vše ,,pod palcem” Luise Enriqueho, který ze své pozice celou proměnu řídí. 

S Mbappém jako největší hvězdou, který je stále rozdílovým hráčem mohou Pařížané počítat i s dalšími hráčemi, kteří pro ně v uplynulých sezonách byli stěžejními. Těmi byli a jsou například Donnarumma, Hakimi, nebo Marquinhos. Oživen tento tým však byl mnoho novými tvářemi. Slovák Škriniar, nebo Lucas Hernández v létě posílili defenzívu, nicméně i v zimním přestupovém období mohlo PSG přivítat další posilu do obrany. Tou byl mladý Brazilec Beraldo, který nastupuje na pozici levého obránce. 

Mnoho variant v útoku

Těmi jsou například teprve osmnáctiletý Zaïre-Emery, doplněn dalšími posily kádru Vitinhou a Ugartem, nebo Španěly důležitými pro rotaci Carlosem Solerem, a Fabiánem. Jediným nedotknutelným hráčem v útoku je pro lídry Ligue 1 světová megastar Kylian Mbappé. Na pomyslném druhém místě se pak nachází bývalý hráč úřadujícího mistra La Ligy, Ousmane Dembélé. Ten se jistě může těšit na vypískaní nevídaných rozměrů ze strany všech Culers. Dalšími mládežníky v jejich týmu jsou například Barcola, Kang-In Lee, Marcos Asensio, Gonçalo Ramos, nebo Randal Kolo Muani. 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Musíme Pařížany vymazat, nic jiného zkrátka není akceptovatelné.

15.03.2024, 15:44

Velmi priaznivy los, vsetko je otvorené. Povedzme si s city na 2 zapas by sme tazko postúpili.

15.03.2024, 17:15

Věřím, že když kluci přistoupí k dvojzápasu jako v La Lize k Atletům,přes PSG postoupí. Uhlídat Mbapého, poctivě makat, nekecat, nerozptylovat se, soustředit se na svůj výkon! Věřím v postup, mladí potřebují úspěch, víru v sebe, odrazový můstek a tento postup by tomu hrozně pomohl. Barce a fanouškům přeji konec všech sraček které prožívají,!!

20.03.2024, 21:09

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat