Rayo Vallecano 1:1 FC Barcelona

Rayo Vallecano 1:1 FC Barcelona Foto: Patrik Janačík

Barcelona v prvním zápase po reprezentační přestávce odehrála zápas na hřišti Raya Vallecano v rámci 14. kola La Ligy. Zápas skončil po dalším nepřesvědčivém výkonu hostí 1:1.

Sestava Barçy nabídla několik změn. Zraněného gólmana ter Stegena nahradil v bráně odchovanec La Masie Iñaki Peña, do zálohy se pak vrátil navrátilec po zranění a novopečený tatínek Frenkie de Jong. Ten v absenci dvou kapitánů Roberta a ter Stegena na tento zápas převzal kapitánskou pásku. V nominaci samozřejmě nebyl ani dlouhodobě zraněný Gavi.

První půle nabídla po pár šancích z obou stran. Do závěru poločasu to však nebylo nic, co by si zasloužilo nějakou větší pozornost. To se však už nedalo říct o dalekonosném pokusu Unaie Lopeze z 39. minuty utkání. Rayo se tak dostalo do vedení, a odneslo si tento výsledek do kabin po prvním poločase. 

Katalánci se v druhé půli snažili zuby nehty o prolomení neúspěšné série s madridským klubem. Ten naposledy porazili téměř 3 roky zpátky. Za Blaugranas v té době nastupovali hráči jako kapitán mistrů světa Messi, nebo další mistr světa Griezmann.

Zpět ale k druhé půli. Tou se nesl jeden společný jmenovatel - střelecká nemohoucnost hostí. Té však nepomáhaly velmi diskutabilní zákroky. Lewandowski byl ve vápně stažen k zemi Lejeunem tak, že by se snad i Karlos Vémola mohl učit. Pokutový kop se pak nepískal ani za zákrok na Raphinhu. V 82. minutě však po centru Alejandra Baldého si míč do vlastní sítě srazil právě stoper Lejeune. Zvrátit vývoj utkání na svou stranu již ve zbytku zápasu svěřenci trenéra Xaviho nicméně nezvládli. 

Barcelona si tak z Vallecas odvezla pouze bod. Další zápas ji čeká v úterý. Do hlavního města Katalánska v rámci 5. kola základních skupin Ligy mistrů zavítá portugalské Porto. Bude se hrát o prvenství ve skupině.


Přehled utkání

25. listopadu 2023, 14:00 Estadio de Vallecas Nova Sport 4

Rayo Vallecano

1 : 1 José Luis Munuera Montero

FC Barcelona

  31' Pedri
Unai López 39'  
  51' Romeu
Espino 64'  
Lopez 70'  
  82' Lejeune - VG
Falcao 90'  
  90+3' Félix
  90+4' de Jong
Sestava

Dimitrievski - Balliu, Mumin (75' Ciss), Lejeune, Espino - Palazon, López (78' Ratiu), Valentin, de Frutos (68' Bebe) - Camello (75' Falcao), Trejo (68' Perez)

Sestava

Peña - Cancelo, Christensen, Martínez, Baldé - de Jong, Romeu (55' Gündoğan), Pedri (75' Fermín) - Yamal (75' Raphinha), Lewandowski, Torres (55' Félix)




Diskuze

Nezlob te se na mě ale momentálně se na Barcu nedá dívat.Hra bez dynamiky,systému.Jak je možné že přijde Felix,Cancelo hrají super a po pár zápasech krásně zapadnou do naši holomajzny a hrají tu samou sračku.Mám obavy že Xavi přešlapuje na místě.Nezbývá než věřit.

25.11.2023, 21:50
pyspetr René

Protože tak hraje cely tym. System. Jedinec (hrac) to nezmění

25.11.2023, 22:22
René pyspetr

Jak by řekl Klaus je to nesystém.

25.11.2023, 22:26
absint René

V případě Cancela o tom můžeme polemizovat, nicméně Felix je přesně ten typ hráče, který v novém prostředí odehraje tři dobré zápasy a pak už nic.

25.11.2023, 22:41
Rikitan René

No takhle, části zápasů vypadají zajímavě a někdy i koukatelně, ale hraje se na výsledky a to je momentálně problém Barcy.

25.11.2023, 23:18

To co hrame sa nedá nazvat inak ako sračka. Treba to pomenovat ako to je. Nemame štýl hrame staropánsky futbal.čakáme co spravi 15 rocny chlapec.Romeu uz nikdy nech neoblecie dres, radsej nech hraju chalani s becka uz horsie ako romeu to nemoze byt. Rozhodca
Nema cenu ani komentovat prvy gol ofside lopta ide na hraca ktory je pol metra v ofside a ten trtko za varom a zastavkou s tym nic nespravi. O penalte ani nema cenu diskutovat.

25.11.2023, 22:01

Dnes jsem byl u babičky a zápas jsem nestihl, koukám že za ní budu muset jezdit častěji 😅😅

25.11.2023, 22:41

Před koncem přestupáku jsem tu psal, že z našeho týmu nemám dobrý pocit, většina byla proti. Teď se situace obrátila a v barcelonském táboře převládají negativní předpovědi. A já si zas paradoxně troufám tvrdit, že ligu vyhrajeme. Ale jen proto, že Real má ještě horší tým než my. Což samozřejmě nemění nic na té naší bídě.
Celou dobu jsem poukazoval na žalostný stav křídel, coby naší největší slabiny (snaž se víc , Oriole). A průběžné výsledky mi zatím dávají za pravdu, když počet vstřelených gólů, Barcelony naprosto nehodný, vypovídá o neschopnosti našeho útoku víc než dost.
O to překvapivější možná je, že za největší zklamání dosavadního ročníku bych bez váhání označil obránce Baldého. Po tom klukovi, z jehož progresu mi před rokem padala brada, a který svými výkony vyštípal stále dobře hrajícího Albu, se slehla zem. A takto to, Sašo, dál opravdu nepůjde, jinak si budeme muset do budoucna hledat i nové LB.

25.11.2023, 23:00

Barca ztratila další body, a i když ve druhém poločase vyrovnala a byla lepší, tak to na víc nestačilo. Je ale pravda, že Rayo je dalším neoblíbeným soupeřem po Celtě, ale na to se nelze vymlouvat. A faul na Rafinhu v pokutovém území byl, jak ukázaly opakované závěry, VAR se na tu situaci mohl alespoń podívat. Bohužel takových zákroků už bylo více, ale pro hráče Barcy asi platí jiný metr, nebo to rozhodčí ignorují - otázka je, jestli schválně. Nechci být pesimista a říká se nikdy neříkej nikdy, ale na titul to letos asi nevypadá, zvlášt´, pokud se liga vyvíjí, jak se vyvíjí. Nezbývá, než se snažit až do konce.

25.11.2023, 23:15

Jako největší problém vidím v tom, jak málo roztahujeme hru. Cancelo chodí pořád na střed a celek kraj má na krku 16 letej kluk. Yamal je sice dobrej 1v1, ale finální řešení zatím nic moc (pochopitelně!) Na druhé straně z firmy hrající Balde (samozřejmě díky za ten centr na 1:1, ale i tak) a Ferran nebo Felix je snad škoda mluvit.

Když se proti nám brání v 10, tak bez roztažení do stran to nemáme šanci středem prorvat. V dnešní době se slabší týmy strašně v tím bránění zlepšily. Nevím, jestli je to datovou analýzou, ale je to tak.

Ale znovu se budu opakovat. Barcelona hraje špatně už od poslední sezóny s Messim. Tam to nebylo tak vidět, protože Messi udělal 3-4 hráče a nějak to dopadlo. Ale od jeho odchodu jsme odehráli kolik. 5 fakt povedených zápasů?

26.11.2023, 07:24
René cechoma

Souhlasím že málo roztahujeme hru,což byl jeden z taktických prvku Cruijffa,včera večer jsem viděl Ajax a ten využival celou šířku hřiště a bylo to na hřišti znát,ale hlavně to musí být v tempu z 21.století.

26.11.2023, 10:20

Proti Portu uz urcite odohrame uzasny zapas. Vymeni sa cip, prevrati sa strana, chlapci sa budu spolocne tlapat po ramenach v satni, aki su super a ze ludia im len zavidia miliony a preto ich hejtuju a vsetko bude krasne.

26.11.2023, 09:01

Hrát za FCB byla vždy čest,ti slavní co zde hráli(je jich mnoho)opravdu něco uměli.Při vší uctě k dnešnímu mužstvu to tak není a dlouho asi nebude....Dnešní Barcu je schopen přejet kdokoli kdo není líný běhat a kombinovat v rychlosti na 1,2 doteky.FCB je bez fyzičky.....narážečky proto jen na vlastní polovině,nejčastěji s brankářem.Dostat soupeře pod tlak na jeho polovině,vytvořit si šance kombinaci,po ztrátě míče se nezastavit a odpočívat v místech ,kde se hra nenachází ale presinkem všech na míč ho znovu získat ....to jsou věci,které dnešní Barce chybí.Tohle všechny TOP kluby zvládají,bez toho dnes nelze v Evropě uspět. Hra FCB od dob J.Cruyffa byla založena na držení míče přihrávkama na jeden dotek a neustálým pohybem a vytvoření si převahy 2 na1.Bez pohybu,sprintových náběhů,agresívního presinku to mnohdy nejde ani v La lize.Jsem fanoušek FCB a vždy se budeme dívat na soupeře největšího kalibru...REÁL! Kriticky,ale myslím pravdivě musím konstatovat:Reál Madrid má na každém postu lepšího borce než FCB!Je mi to líto,ale musím to uznat!Myslím si také,že to jen penězi nebude.

01.12.2023, 14:27

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat