RCD Mallorca 0:1 FC Barcelona

RCD Mallorca 0:1 FC Barcelona

Utkání na Baleárských ostrovech se Barceloně nepovedlo, ale ojedinělý moment v podání Roberta Lewandowského a jisté zákroky Marca-André ter Stegena ke třem bodům stačily. 

Mallorca vstoupila do zápasu hodně nabuzená, což jejímu soupeři ještě v kombinaci s promáčeným trávníkem vůbec nesvědčilo. Barcelonská kombinace byla kostrbatá a nepřesná a k tomu se Xaviho svěřenci dopouštěli nebezpečných defenzivních chyb. Kang-In či Galarreta se tak brzy mohli pokusit poslat domácí do vedení, avšak neuspěli.

Ve 20. minutě proto mohl Lewandowski znovu Kataláncům vytrhnout trn z paty. Zasekávačkou si udělal prostor v pokutovém území a parádním obstřelem na vzdálenější tyč skóroval. Barceloně se tím viditelně ulevilo a přibyly i další střelecké pokusy. Jenže zlepšení nemělo dlouhého trvání.

Ve 35. minutě měl Costa díky laxnímu bránění Alby na kopačce vyrovnání, naštěstí neumístil střelu nejlépe a hlavně svůj tým skvělým zákrokem podržel Ter Stegen. Mallorku to povzbudilo k dalším útočným výpadům a nepříliš dobře organizovaná Barcelona si musela pomáhat fauly. V krátkém sledu viděli žlutou kartu oba stopeři a také záložník Kessié. Mezi hráči to zároveň začalo dost jiskřit, takže závěr poločasu toho s prvoligovým fotbalem mnoho společného neměl.

Po přestávce to znovu byli ostrované, kteří se snažili změnit skóre. Muriqi a Sánchez se dostali k zakončení ze hry a příležitosti měla Mallorca i z rohových kopů. Zato Barca se nelepšila. Převahu v držení míče nedoprovázely gólové příležitosti, nýbrž přibývající fauly. Pokaždé přišla nějaká ztráta, která ukazovala, že favorit rozhodně nemá hru pod kontrolou.

Někteří hráči, například Gavi, nedokázali moc dobře kontrolovat ani své vášně. Ale střídání v tomto ohledu Barceloně prospěla, byť nepřinesla žádné výrazné herní zlepšení. Kromě rohových kopů se barcelonští dlouhou dobu nemohli dostat na dostřel brány - pokus Roberta z 89. minuty po zablokované střele Lewandowského byl spíše výjimkou.

Malllorca mezitím pálila skoro z každého protiútoku. Muriqi zahodil velmi dobrou šanci na hranici pokutového území, protože špatně trefil míč. Kang-In proti zpomalené barcelonské obraně zase využil své zarputilosti a už posílal pas před prázdnou bránu, nicméně tam nikdo nebyl. Více už domácí nestihli a museli tedy skousnout hořkou porážku.


Přehled utkání

1. října 2022, 21:00 Visit Mallorca Estadi Nova Sport 3

RCD Mallorca

0 : 1 Jesús Gil Manzano

FC Barcelona

  20' Lewandowski (A - Fati)
  39' Piqué
  40' Christensen
Costa 42'  
  45' Kessié
  75' Busquets
Valjent 83'  
Sestava

Rajković - Maffeo, Valjent, Raillo, Copete, Costa (77' Cufré) - Sánchez (67' Rodríguez), Ruiz de Galarreta (85' Lago), Baba, Kang-In - Muriqi

Sestava

Ter Stegen - Balde, Piqué, Christensen, Alba (80' Roberto) - Kessié (67' Pedri), Busquets, Gavi - Dembélé (80' Torres), Lewandowski, Fati (67' Raphinha)


Zdroje: sport.es



Diskuze

7 zápasov La Ligy za nami, ani jedna prehra, skóre 19:1. Myslím, že môžeme byť zatiaľ veľmi spokojní po tom všetkom, čím si klub prešiel. Áno samozrejme, stále je na čom pracovať, to je bez debát, avšak konečne je tu ten pocit, že sme späť v hre a nepôsobíme odovzdane. Vidno, že sa zmenila kopa vecí k lepšiemu a ja očakávam veľa pekných futbalových zážitkov. Dôležité 3 body a poďme na extrémne dôležitý match proti Interu.

01.10.2022, 23:11

Bohužel jsem zápas nestihl... Jak hrál Kesse? V AC vždycky nejlepší na hřišti a u nás mi zatím přišel strašně nefotbalovej

02.10.2022, 09:03

Kessieho 1. dotyk je na 1 meter.

02.10.2022, 15:15

Celkove výsledky jsou určitě hezké v kontextu s tím čím jsme si prošli. Ale včerejší hra byla strašná. Už když jsem viděl sestavu, Bus-Kess-Gavi jsem di říkal, to nebude hezky fotbal. A nebyl. A to Mallorca měla snad i víc šanci a tu jednu tutovku chytil Marc. Pokud není v záloze náš jediný kreativní záložník Pedri, je to utrpení. Bohužel Pablo ještě nedostal ani minutu.

02.10.2022, 11:17

Uz loni bylo videt, ze bez Pedriho jsme vyrizeny.😟

02.10.2022, 18:56
Nio78 Overseas

Je to tak, ale to přece musí vidět trenér, ze po styl hry co chceme hrát, potřebujeme mít kreativního zaloznika .. a když tam dáme 2 box-box zalozniky a defenzivniho zaloznika, tak ta hra trpí …

02.10.2022, 21:04

Po repre pauze většinou ztrácíme body a hrajeme strašně. Tentokrát jsou to 3 body z venku a ještě k tomu v takto zraněními zdecimovaném týmu. Tentokrát si prostě stěžovat nemůžu. Někdy je ten pragmatismus potřebný. Zvlášť, čeká li nás liga mistrů. Takže smiley

03.10.2022, 11:10

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat