Real Madrid 0:1 FC Barcelona

Real Madrid 0:1 FC Barcelona

El Clásico, na nějž fanoušci rádi zapomenou, malým zázrakem ovládla Barcelona. Do finále poháru tak mají navzdory předpokladům lépe nakročeno Xaviho svěřenci.

Iniciativu hned na začátku převzal Madrid, což ovšem rozhodně nebylo žádné překvapení, protože Barcelona si ve své současné situaci vyskakovat nemůže. Xaviho taktika tedy byla jasně zřetelná – zodpovědně bránit a trpělivě čekat na chybu soupeře.

Bílý balet byl tudíž mnohem nebezpečnější, zvláště některé přetažené centry zastihly Baldeho stranu ve špatném postavení, ale k žádným lepším střeleckým příležitostem to nevedlo. Benzema sice Ter Stegena překonal, ale z ofsajdu. A k tomu ve 26. minutě madridská defenziva dopustila hrubou chybu.

Rüdiger tak trochu odnesl špatnou rozehrávku, po níž se Kessié rychle dostal k zakončení ve vápně. Courtois střelu vyrazil kopačkou, jenže vracející se Militao si balon srazil do vlastní sítě.

Barce tohle stačilo, takže se ještě více spoléhala na kolektivní výkon. Individuálně se dala vyzdvihnou poctivá práce Kessiého, De Jonga či Alonsa a koncentrovanost Ter Stegena. Naopak o ofenzivních akcích nemohla být řeč.

Na druhou stranu, Real Madrid si s barcelonskou hrou nevěděl příliš rady a frustrace narůstala. Utkání se tak dovleklo do druhé půle, kdy domácí výrazně přitlačili na pilu, ale katalánský les byl takřka neprostupný.

Navíc Torres a Raphinha kolem hodiny hry mohli rozvinout i nějaké ofenzivní akce, ale ti jako by kvůli dosavadnímu pobíhání bez míče zapomněli dát přesnou přihrávku. Na trávník tak přišel Fati a zanedlouho byl u druhého klíčového momentu, když při ojedinělém povedeném útoku nestihl uskočit z cesty a pravděpodobně připravil Kessiého o gól.

Nicméně ani jednogólový rozdíl nedokázal Madrid smazat. Pokutové území pro něj zůstalo zapovězené a střely z větší vzdálenosti létaly mimo. První semifinále Copa del Rey tedy vyhrála Barcelona s 36% držením míče, zatímco Real Madrid zůstal bez jediné vážnější příležitosti i střely na bránu.


Přehled utkání

2. března 2023, 21:00 Estadio Santiago Bernabéu, Madrid Sport 2

Real Madrid

0 : 1 José Luis Munuera Montero

FC Barcelona

Vinícius 24'  
  26' Militao (vlastní gól)
  45' Raphinha
  51' Gavi
Nacho 55'  
  66' Kessié
Valverde 73'  
Sestava

Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Nacho (67' Rodrygo) - Kroos (74' Tchouaméni), Camavinga, Modrič (84' Álvaro) - Valverde, Benzema, Vinícius

Sestava

Ter Stegen - Araújo, Koundé, Alonso, Balde - De Jong, Busquets, Kessié (86' Sergi Roberto), Gavi - Raphinha (69' Fati), Torres




Diskuze

Super bomba,každý zápas je prostě jiný

02.03.2023, 23:02

36% dtzanie to som u nas davno nevidel. Zlate vitazstvo napriek tomu ze hrame bez 3 klucovych hracov real nekopol na branu. Araujo ten si toho šaša pekne vodí. Krasny vykoN Koundeho. Vaaamoooooos

02.03.2023, 23:02

Trochu atypická výhra Barcelony, ale dnes vyhrála snaha, obětavost, soudržnost a vůle udržet těsné vedení až do konce. Dokonce i Alonso dneska bránil solidně. Prostě na to, v jaké se Barca nachází situaci, tak na Real umí zahrát, i když bychom chtěli od týmu určitě vidět trochu jiný fotbal.

02.03.2023, 23:03

Nerad bych, aby zapadl výkon Alonsa. Celkově obrana super výkon.

Jinak Kessie+FdJ spolu vypadají čím dál tím lépe.

A Gavi začíná být spíš.. pardon, ale agresivní blbec. Vedle psychologa pro Torrese by se měl najít někdo i pro něho. Třeba Puyol, te by mu to vysvětlil dost rychle

02.03.2023, 23:06
Jirka cechoma

Gavi to v poslední době dost přehání no ale to je prostě on. Spíš si myslím, že by potřeboval odpočinek. On hraje už taky každý zápas a jde to na něm vidět

03.03.2023, 07:44
cechoma Jirka

Je velikej rozdíl mezi zdravou agresivitou a takovou sprostotou Většinu karet má Gavi za kecy, nebo za zbytečný fauly. A Gavi se žlutou hraje tak na 30 procent.

Pokud se tohodle zbaví, tak bude skvělej. Jako když takovej prcek vyhrává hlavičky nad stopery tak to už o něčem svědčí :-D

03.03.2023, 09:37
Klokanomet cechoma

Mě tedy vůbec nevadí, že tyhle věci dělá. V každém týmu je potřeba nějaký hajzlík, který si nenechá srát na hlavu, ale bude vracet soupeři co se do něj vejde, ať už je to tvrdost, agresivita nebo klidně i provokace. Musím tedy uznat, že včera Gavi hodně pádů přihrál a rozhodčí mu to správně nepískal (celkově mě Munuera překvapil, na El Clásico dobrý výkon), ale on to narozdíl od takového Vinicia nezkouší pravidelně.

03.03.2023, 12:32

Vyhrať na Bernabeu znamená iba spokojnosť. Hra síce nebola úplne najkrajšia a najatraktívnejšia, avšak taktika vyšla parádne. Dúfam, že psychicky veľmi dôležitá výhra po tých dvoch prehrách. Teším sa už na odvetu.

02.03.2023, 23:08
Caltic8
Administrátor

Z hlediska fotbalu jako hry pro zábavu hnus (zejména teda z naší strany). Ovšem to je tentokrát pozitivní, neboť Xavi předvedl taktickou přizpůsobivost, tým táhl za jeden provaz, a k tomu Realek ochutnal vlastní medicínu.

De Jong opět vynikající, dopřál nám kolikrát důležitý oddech. Říkal jsem to už v létě a neustále se to potvrzuje - nechápu, co bychom dělali, kdybychom ho prodali.

Naopak Torres, Raphinha a Fati komici. Samozřejmě to pro ně v jejich rozpoložení a v takovém zápase musí být ohromně složité, ale pořád je to srandovní, že odejde jeden, který zazdí jednoduchou akci, aby tam přišel druhý, který vychytá druhý gól.

Gavi a Xavi by pak měli absolvovat nějaké psychologické cvičení, protože těch jejich zbytečných žlutých karet bylo přespříliš už před tímhle zápasem.

Rozhodčí s tím nastavením taky pobavili. Jindy písknou konec tři sekundy před koncem poté, co se půlku nastavení ošetřovalo. Teď hra běží poměrně dobře, tak si dáme ještě dvě minutky navrch a jeden růžek, aby se nenudili chlapci u videa.

02.03.2023, 23:09
Myšák Caltic8
Systémový administrátor

✅Naprosto souhlas

02.03.2023, 23:23
Caltic8 Caltic8
Administrátor

Zapomněl jsem dodat, že jestli budeme hrát častěji takovým stylem, dává Kessié smysl. Popravdě bych teď neřešil, zda takhle chceme hrát, a prostě odehrál i ta další dvě Clásica bez míče. Obávám se ale, že nám to Camp Nou nedovolí.

02.03.2023, 23:35
Klokanomet Caltic8

To už bude zpátky Pedri. Já myslím, že jsme už dokázali, že umíme Real i převálcovat a je to docela nedávno v Supercopě.

03.03.2023, 00:00
Andreas Klokanomet

Presne tak. Xavi síce nemá koho striedať, ale takticky si Ancelottiho vychutnáva jak rannú kávu. Raz ich roznesieme na kopytách rýchlym futbalom s držaním lopty, tentokrát zase pevnou defenzívou. Real, pokiaľ ma byt dominantné mužstvo v zápase, sú zúfalí. Aby sme im na Bernabeu dovolili 0 striel na bránu? Masterclass. A inak Vinicius ak by mal hrať proti Araujovi častejšie, rovno môže zavesiť kopačky na klinec.

03.03.2023, 07:09
Reekwon
Senior editor

Zápas to byl hodně ošklivý, od obou týmu. My jsme do ofenzívy hráli to, na co jsme měli, Real zase nehrál to, na co měl on, protože jim nikdo klíčový nechyběl a stejně jsme jim nedovolili jedinkrát trefit prostor brány. Občas i takové vítězství týmu pomůže do zbytku sezóny a jak vždy píší fanoušci Madridu, když nás porazí, výhra je výhra a je jedno jak jí získáš. Byl jsem během zápasu plný emocí, celkem jsem nerozuměl tomu, proč Xavi nevyužil (opět) všechna střídání, celkem by mě zajímala odpověď na otázku, proč ta střídání nevyužívá. Včera se to vyloženě hodilo na konci a v nastavení, kdy mohl rozkouskoval tlak Realu. Jinak ale Xavi tým skvěle připravil, tohle byla možná nejlepší defenzivní práce v této sezóně. Real pravděpodobně propásl obrovskou příležitost nás vyřadit z poháru, tady mělo šanci nám nasypat, ale nezvládli to. Teď je čeká dohánění na Camp Nou, kde už budou absentující zpět, protože je to až za měsíc a co víc, čekají nás ještě dvě El Clásica a všechny v Barceloně. Je teď potřeba zapnout také v lize, kde nám utekla obrovská příležitost navýšit náskok, ale Real hraje v neděli v Seville a my máme doma Valencii, to jsou povinné 3 body vzhledem k jejich situaci. Je možná dobře, že jsme s Alemrií dostali pořádnou facku, dalo nám to na vědomí, že ještě není hotovo.

03.03.2023, 07:18

Zápas pro diváka opravdu nic moc, ale kolikrát jsme se snažili tvořit a doplatili na to. Musím říct, že jsem nevěřil ani remíze, natož výhře při tolika absencích. Realu jsme, kromě rohů, nic nepovolili a hlavně Real neměl ani jednu střelu na bránu. Konečně jsme bojovali úplně všichni.

03.03.2023, 09:17

Jen taková rýpavá otázka....byla to taktika takto se zabetonovat a nebo by nám stejně Real nic jiného nedovolil a taktika mohla být jakákoliv? Když na Barcu přijede Cadiz, tak má možnost nějaké jiné taktiky než se jen zabetonovat před šestnáctkou? Moc tomu nevěřím, že by Xavi nechtěl podržet balon na útočící polovině mnohem častěji, aby si obrana odpočinula. Real nám to ale neumožnil. To že se Real nedostal do pořádné šance je pak otázka naší skvělé obrany a nebo jejich neschopností něco vymyslet s takovou převahou?
Ať je to jak je to, tak vítězství nad Realem se počítá, ale dívat se na to nedalo.

03.03.2023, 09:40

Dlouho jsem neviděl tak zvláštní zápas. Barca hrála zataženě většinu času bez míče, přesto real nevystřelil na bránu a barca navíc vyhrála a nebýt té Fatiho smůly mohlo to být vítězství o dva góly pro Barcu. Byl to ubojovanej zápas který na pohled oku moc nelahodil, ale velmi cenné vítězství. Frenkie, Kounde a Araujo za mě nejlepší na hřišti, ale celý tým předvedl dobrý týmový výkon. V odvetě se snad vrátí zranění hráči a bude to dominantnější výkon ✌️

03.03.2023, 11:50
Klokanomet Héňa_7

Hodně dobrý byl i Kessie, jeho výkony jdou nahoru.

03.03.2023, 12:49

oo

03.03.2023, 16:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat