Review ∣ 1. kolo skupiny E Ligy mistrů: FC Barcelona 0-3 Bayern Mnichov

Review ∣ 1. kolo skupiny E Ligy mistrů: FC Barcelona 0-3 Bayern Mnichov

První zápas skupinové fáze Ligy mistrů Barcelonu na domácí půdě čekal zvučný soupeř Bayern Mnichov, se kterým Katalánci z posledních utkání nemají zrovna nejlepší výsledky a nyní se k nim přidává další ostudné skóre. 

V prvních minutách se oba týmy snažily dostávat do šancí, vidět byl především Lewandowski. Barceloně se moc nedařilo kombinovat a spíše než o tiki-taku se Blaugranas pokoušeli o nákopy a centry. V 15. minutě se do šance dostal Sergi Roberto, jeho střela však letěla nad branku. V následujících minutách přišel presing Bayernu, Saného nepříjemnou střelu skvělým zákrokem vyrazil Ter Stegen, ke gólu na 0:1 opravdu nechybělo mnoho. Bayern se do pokutového území dostával dobře, chyběla mu však dobrá koncovka.

Ve 28. minutě se do velké šance dostal nehlídaný Araújo, jeho střelu hlavičkou však Neuer chytil a první gól zápasu nepřišel ani o chvíli později, kdy se do šance dostal naopak Bayern. Ve 33. minutě se však Bayernu už skórovat podařilo, branku vstřelil Thomas Müller. Do konce prvního poločasu se oba týmy snažily přidat branku, Jordi Alba poslal do vápna pěkný centr, který se však k De Jongovi nedostal. 

Na začátku druhého poločasu se do šance dostal Busquets, jeho střele však chyběla přesnost. Ke střele se dostal Sané, který byl během utkání nebezpečný hned několikrát, opět jej však vychytal Ter Stegen a podržel tak možnou naději na remízu či dokonce výhru. Tu však o několik okamžiků později pohřbil Lewandowski, který míč dorazil po tom, co se odrazil od tyče ze střely Musialy. 

Albu v 74. minutě vystřídal 17letý Balde, který si odbyl soutěžní debut v dresu áčka Blaugranas. I když se Katalánci snažili alespoň o snížení stavu na 1:2, ani v posledních minutách zápasů nic kloudného z jejich strany nepřišlo, kombinace se jim úplně nedařily a žádná tutovka z nich nevzešla. Naopak ještě Bayern nakonec přidal třetí branku, kdy se střela Gnabryho odrazila od tyče k Lewandowskému a ten zakončoval na 0:3.

Bayern měl zápas pod kontrolou a převážně si Katalánce dokázal pohlídat. Těm chyběly nápady, jejich hra postrádala kreativitu, většinou byla předvídatelná, bez odvahy a velká část přihrávek mířila dozadu. Z lavičky Koeman na obměnu kádru moc dobrých možností neměl, k dispozici byl Countinho a mladíci a prostřídání hráčů tak nepřineslo ani branku, ani zajímavější hru. Byli jsme tak bohužel svědky prvního úvodního zápasu skupinové fáze Ligy mistrů, který Barcelona kdy na domácí půdě prohrála.


Přehled utkání

Liga mistrů - 1. kolo 14. září 2021, 21:00 Camp Nou, Barcelona Preview

FC Barcelona

0 : 3 Michael Oliver [EN]

Bayern Mnichov

  5' Kimmich
  34' Müller (Sané)
  56' Lewandowski
  78' Upamecano
Gavi 82'  
  85' Lewandowski
Sestava

ter Stegen - Araújo, Piqué, E. García (66' Mingueza) - Roberto (59' Demir), F. de Jong, Sergio (59' Gavi), Pedri, Alba (74' Baldé) - Memphis, L. de Jong (66' Coutinho)

Sestava

Neuer - Pavard (66' L. Hernández), Upamecano, Süle (82' Stanišić), Davies - Kimmich, Goretzka - Musiala (69' Gnabry), Müller (82' Sabitzer), Sané (82' Coman) - Lewandowski


Zdroje: fcbarcelona.com



Komentáře

René
Tipér

Kdo pochopil realitu nebyl dnes překvapen.

14.09.2021, 22:59
absint René
Tipér

Ze zdejších předzápasových prognóz v diskuzích jsem pomalu předpokládal šest fíků v bráně Bayernu. Tak zpátky nohama na zem smiley

15.09.2021, 01:28
MilanBalage absint
Tipér

To nemyslíš vážně, že ne?
Já se do diskuzí zapojil a takovej dojem jsem z nich teda neměl... Přece když fanda věří, že jeho klub neprohraje i přesto, že si uvědomuje, jak na tom klub je a proti komu se bude hrát, tak ať...

15.09.2021, 03:56
absint MilanBalage
Tipér

„V literatuře a rétorice se jako hyperbola, nadsázka či zveličení označuje záměrné přehánění skutečnosti s cílem zdůraznit subjektivní závažnost.”

15.09.2021, 10:58
La_Pulga
Tipér

Výhru som vôbec neočakával, ale zas som ani nečakal takýto zápas od nás. Okrem prvých možno 20 minút absolútne nič. Nebudem skrývať sklamanie, bolo to dnes veľmi slabé.

14.09.2021, 23:01
David Kvapil
Senior editor

#KoemanOUT

14.09.2021, 23:01
lhotik David Kvapil
Člen fanklubu (neaktivní)

A čím by sis tím pomohl??

Myslíš, že přijde nějaký zázračný trenér a s tím co tam má bude vyhrávat každý zápas.

Nemyslím si. smiley

15.09.2021, 07:31
Klokanomet lhotik
Tipér

Ne, ale může přijít někdo, kdo nebude úplný taktický lempl, který nejenže neumí taktiku, ale hraje i odporný nekoukatelný fotbal a dokonce i bez šancí nebo výsledků. Nic horšího neexistuje.

15.09.2021, 09:58
cechoma
Tipér

Já prostě nechápu, na základě čeho dostává Garcia přednost před Minguezou. Ten si to minulej rok odmakal, šel strašně nahoru a jen co přijde náhradník z City, je před ním. Nic proti Ericovi, ale opět se ukázalo, že to není hráč do základu a rozhodně není lepší, než Mingueza.

Je jasný, že na Bayern teď nemáme, ale hrát na 5 obránců je prostě strašný. Vpředu ten hráč chybí.

Máme spoustu talentů, ale nemůžu si pomoci, Koeman je prostě špatnej. A to, že dává šance mladým. Nikoho jinýho nemá. Kdyby měl možnost, půjde spíš na jistotu.

14.09.2021, 23:02
Killa
Tipér

Necekal jsem moc, ale bylo to jeste horsi. Bayern v uplnym klidu o tridu nad nama. S postupem ze skupiny to vidim tak 50/50. Zvlast kdyz bude ten geniussmiley na lavicce stavet svetoveho prebornika v prihravkach dozadu, prehlizet aspon trochu zkuseneho Puiqa atd.

14.09.2021, 23:07
Haavl
Tipér

První zápas, který nám měl ukázat, kde jsme a taky to udělal.
Na jednu stranu tragický a celkem přísný výsledek, hodně velká změna poměru sil po poločase a především ukázka toho, kde momentálně strádáme. Bayern v klidu dokráčel k zasloužené výhře a po prvním gólu se už moc nenadřel.
Co se týče obrany, myslím si, že dneska to pro mnohé dost překvapivě nebyla zdaleka největší slabina. Araujo předvedl svůj standard, byť tam měl hodně šťastné momenty a bohužel taky zaspal při gólu Lewandowského. Piqué zahrál slušně, měl tam pár celkem pěkných momentů. Eric nebyl vyloženě na odpis, ale za svoje působení u nás včetně tohoto zápasu mě zatím nepřesvědčil, že by si zasloužil místo v sestavě Barcelony a to dokonce ani té současné, která je poloviční oproti dřívějšku. Dneska ostatně zase byl u prvního gólu a neřekl bych, že úplně bez viny.
Kde jsme se dneska ale nejvíc trápili, byl přechod do útoku. Bayern absolutně nemusel mít strach hrát vysoko, presovat, protože se s tím prostě neumíme vypořádat. A ve chvíli, kdy jste za posledních 10 let vytvořili myšlenku, že je vysoká hra jediný způsob, jak Barcelonu porazit, je to velký problém. Hodně tomu nahrává fakt, že momentálně nemáme hráče, kteří by rychlostně soupeře potrápili. Jasně, Depay se umí rozběhnout, ale na úrovni těch nejrychlejších křídel to není a bez podpory dalších to prostě nemůže utáhnout. To často nedokázal ani Messi. Jó v triu s Dembelém a Fatim by to nejspíš byla jiná pohádka. Takhle ale průnikovky končí na obráncích často i když mají naši hráči x metrů náskok.
Obecně bych řekl, že Koemanův plán docela v prvním poločase fungoval. Docela jsme je drželi na uzdě a byli kompaktní. Jak ale přišla snaha víc útočit, bylo po zápase. Pořád věřím, že tohle se ještě zlepší s tím, jak se tým bude sehrávat, vrátí se zranění hráči a mlaďoši budou zkušenější. Výsledek 0:3 je ale, byť krutou, tak ukázkou toho, kam teď patříme. Kdo bere postup ze skupiny za samozřejmost, měl by hodně rychle přehodnotit, letos se na to nadřeme. Stačí jedno zaváhání a nebudeme to mít vůbec jednoduché.

14.09.2021, 23:12
Klokanomet Haavl
Tipér

Já myslím, že to ukázalo už i Bilbao a Getafe smiley

15.09.2021, 10:12
roman1978
Tipér

Kuman zase ukázal, že neumí porazit jediného silného soupeře. Tragédie.
Proti Bayernu postaví pomalého bude, Mistra zpětných nahrávek dark lorda Roberta a pak tam hodí dorost.
Klobouk dolů.

Kuman out a to co nejdřív.

14.09.2021, 23:32
roman1978 roman1978
Tipér

Pomalého Buse

14.09.2021, 23:34
Robertíno
Tipér

Koman minuly rok vybudoval obrys noveho tymu. Soucasne ale vyrobyl dve zasadni diry do "bárcy". Bez mrknuti oka vyhodil Suareze a ponechal si Grizzyho (uz to chtelo sveraci kazajku - financni i fotbalova sebevrazda, a jeste straslive nasral Messiho). A Pedriho postavil na piedestal noveho Iniesty. Coz je nesmysl. Pedri neni (zatim) rozdilovy hrac a je otazka, jestli se nejak zazracne zmeni. Kluk to sice fyzicky oddrel celou sezonu, ale vykonostne to tahl De Jong, ktery JE rozdilovy hrac. Tim, ze Koman naprosto nesmyslne stavel Pedriho do role seniorniho pilire tymu, zazdil otazku hledani druheho rozdiloveho stredopolare, coz se ukazovalo jako naprosto klicovy problem.

Novy prezident je krizovy manazer. Problem je, ze to nejakou nahodou zapomnel sdelit a naopak tvrdi, ze jsou pred Barcou svetle zitrky. Neobstoji argument, ze nemohl vedet, jak spatna financni situace je. To je jeho problem. Ve vysledku prisel s protichudnym planem zachranit klub a udrzet hvezdny tym, coz zpusobilo finalni krach, jehoz jsme a budeme nyni svedky.

Co za vedeni v Barce to musi nyni byt (a jake asi zakulisni hry se ve skutečnosti hraji) svedci fakt, ze zatimco Suareze vystrelili na mesic ze dne na den, Coutinho a Grizzy trceli v kadru do posledni chvile, az tam dokonce prvni z katastrofických přestupu zustal.

Sotva tedy Koman vyjel nekdy v unoru 2021 z jednoho pangejtu a zacal ladit nove jadro tymu, postavene kolem procesoru Messi, privedl spolu s prezidentem jasne rozdiloveho Memphise, Aguera a Garciu. OBA tyto nakupy nutne mely provazet prodeje vyse zminenych a dalsich. Iax Moriba by naopak mohl prinutit Pedriho si prestat myslet, ze je nepostradatelny.

Tim by vzniknul tym kolem Messiho, efektivne zestihleny a pritom posileny. Misto toho cela tato uz od zacatku ponekud sejdrem stavena architektura doslova explodovala po te, co prezident zvoleny za ucelem udrzeni Messiho totalne podcenil situaci a misto, aby uz v zime schanel zajemce na vsechen ten predrazeny balast co nejdriv prodal, uprostred léta zjistil, ze i kdyz Messi udela doslova cokoli, aby mohl zustat, neni schopen to spravne vyuctovat. Takze cela Barca ted sjela do pangejtu na druhé strane cesty. Bravo.

Tim chci rict, ze situace v klubu je schizofrenni a jsou za ni nejake vnitrni boje ci velika nekompetence. To je ten zakladni problem.

A za posledni: Tym, ktery byl designovany kolem nejakeho teziste proste nemuze bez toho teziste fungovat. Dneska by to bylo 2:1 pro domaci, pokud by tam Vy-vite-kdo byl.

Messi je NENAHRADITELNY. Ztratit ho je za techto okolnosti na rezignaci prezidenta a na novou volbu.

15.09.2021, 05:42
Klokanomet Robertíno
Tipér

Konečně opravdu rozumný komentářsmiley

15.09.2021, 10:01
lhotik
Člen fanklubu (neaktivní)

Byl to takový ten klasický tréninkový zápas v pomalém tempu mezi FC Barcelona B - Bayern Mnichov.

Jinak Luuk je Jelito bude kvalitní posila na poslední chvíli. smiley

15.09.2021, 07:28
cechoma
Tipér

A jen bych se chtěl zeptat. Jsem už zaujatej, nebo Pedri vážně za celej zápas v podstatě nic nevymyslel. Rád bych viděl nějaký pokus o průnik. Chápu, že to není iniesta, ale něco v jeho stylu. Alespoň jeden náznak za poločas. Nebo nějaký pokus o nečekanou přihrávku. Přišlo mi, že snad všechno hrál na jistotu.

Snad jediný Frenkie se snažil vymyslet něco neocekavatelneho. a pak i Depay, ale jemu zápas těžce nevyšel. No a po příchodu Demir. Po jeho výkonu by měl dostat šanci v základu. A Gavi by se měl trochu uklidnit. Měl dostat druhou žlutou. A jak jsem psal. Stejně jako je z nějakého nepochopitelneho duvodu Eric nad Minguezou, tak Gavi je z nepochopitelneho duvodu nad Puigem. Dnes se potvrdilo u obou. V žádném případě nejsou lepší, spíš naopak.

15.09.2021, 07:31
Robertíno cechoma
Tipér

Plny souhlas. Uz jsem to tu psal pred pul rokem a ted znova. Pedri neni zatim rozdilovy hrac. Ani v Barce, ani v reprezentaci. Samozrejme, ze me muze někdo busit do hlavy statistikou: A proc teda vsude hraje 100 % mozneho casu?! Na to je jediny argument, ze ma proste urcity druh protekce. Jinak to nedava smysl. Nema goly, nema asistence, ale hlavne - netvori hru. To vidi i slepec.

Naproti tomu treba Ansu Fati (je to jiny post, jiste) nebo R. Puige - v prvnim pripade jednoznacne a v druhem pravdepodobne budouci rozdilovy hrac. Rychlostne je Puige fantasticky, to fyzicke nasazeni se neda s Pedrim vubec srovnat. A hlavni prednost - ma cit pro zmenu rytmu a moment prekvapeni.

Proc ma Rique Puige tak malo mista v sestave a naopak Pedri je cpan vsude - totez byl pripad Moriby - podle me souvisi s hrami, ktere hraji ruzni sibri uvnitr klubu.

Pokud toto neprestane, tak bude za chvili vypadat Barca jako Sparta... ;-)

15.09.2021, 15:23
Klokanomet Robertíno
Tipér

Není rozdílový, ale je alespoň spolehlivý ve smyslu, že vždy předvede minimálně alespoň průměrný výkon bez větších chyb, což se o mnoha našich hráčích říct nedá. Navíc má stále 18 let, to je strašně málo a že hraje pořád, za to může jenom ten vůl, co ho pořád nasazuje.
Nejvíc mě ale baví týpci, kteří by chtěli, abychom hráli v základu s Gavim, Nicem, Demirem a podobnými nedospělými jelity, kteří na to zatím absolutně nemají a spolehlivé výkony jako Pedri budou předvádět třeba za 3, 4 nebo 5 let, natož aby byli rozdíloví, to nemusí být nikdy. Hráčů, kteří jsou už v teenagerském věku tzv. ready na velký fotbal a okamžitě schopní předvádět špičkové výkony, takových je velice, velice málo. Ale fans Barcelony neustále opakují stejnou chybu a myslí si, že každý jakožetalent může okamžitě nahradit hráče, kteří mají za sebou stovky a stovky zápasů na nejvyšší úrovni.

15.09.2021, 15:38
Klokanomet Robertíno
Tipér

Ještě doplním - právě proto je nepochopitelné, že úplně ignoruje Puiga, který už má nějaké zkušenosti a věk a mohl by ho s Pedrim v klidu střídat, místo aby do důležitých zápasů dával sedmnáctileté děcka z béčka. Souhlasím, že Pedri je občas nemastný neslaný, ale i když to zní paradoxně, tak on je herně i fyzicky předčasně vyspělý, což je zároveň jeho výhoda i nevýhoda. Výhoda, že je schopný hrát okamžitě základ klubu i repre a odehrát šílených 72 zápasů za sezonu, nevýhoda v tom, že jsou na něj z toho důvodu kladeny mnohem větší nároky...

15.09.2021, 15:55
cechoma Klokanomet
Tipér

No na mě je právě na svůj věk až moc profesorský. Upřímně, k čemu je, že má 100 procent úspěšnost přihrávek, když všechny jdou do stran, nebo dozadu na pár metrů. Ale nechci ho hanět.Je to obrovský talent a věřím mu. Jde mi hlavně o již zmíněná dečka z béčka a z juniorky, kteří jsou před Puigem. Naprosto neoprávněně. Koeman nám tady za dva roky úplně zničí hráče, který mohl být rozdílový v následujících 10 letech. To samý ten Mingueza, ale to už jsem psal. No a Collado škoda mluvit

15.09.2021, 16:49
Robertíno cechoma
Tipér

Plny souhlas s obema...

15.09.2021, 18:46
Puyol Robertíno
Člen fanklubu (neaktivní)

Protože Koeman by se spíš měl jmenovat jako ten slavný východoněmecký sprinter!

15.09.2021, 19:54

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Novinky

Jednání s Dembelém

Ousmane Dembelé začíná vyjednávat s Barcelonou ohledně prodloužení smlouvy. Stávající kontrakt vyprší příští rok v létě. [Sport.es]


Střelecké trápení

Barcelona zaznamenala po pěti kolech pouze 8 branek. To je nejhorší start od roku 2003, kdy měl tým Franka Rijkaarda na svém kontě pět vstřelených branek. [marca.com]


Barcelona se odvolala proti červené kartě de Jonga

Frenkie de Jong obdržel v utkání s Cádizem červenou kartu po druhé žluté. Barcelona se proti vyloučení rozhodla odvolat. Verdikt vynese Královská španělská fotbalová federace.


Posila z Turecka

Barcelona a Kayserispor uzavřeli dohodu ohledně 17-letého Emre Demira. Hráč bude stát 2 miliony eur a zůstane v Turecku do konce sezóny. V příštím ročníku by měl nastupovat za béčko.


Fati na Granadu ještě nebude k dispozici

Ansu Fati nebude v nominaci na pondělní zápas španělské ligy proti Granadě.. Talentovaný útočník se stále necítí stoprocentně fit. [marca.com]

Zobrazit více novinek

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 17
2. Real Sociedad de Fútbol 16
3. Sevilla FC 14
4. Club Atlético de Madrid 14
5. Rayo Vallecano de Madrid 13
6. FC Barcelona 12
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Memphis Depay 3
2. Martin Braithwaite 2
3. Sergi Roberto 2
4. Piqué 1
5. Ronald Araújo 1
6. Luuk de Jong 1
7. Ansu Fati 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat