REAL VALLADOLID 0:1 FC BARCELONA

REAL VALLADOLID 0:1 FC BARCELONA

Náročný zápas na velmi nekvalitním trávníku, proti velmi intenzivně bránícímu soupeři, který se nebál zahrozit z protiútoku. Barcelona si vypracovala velké množství příležitostí, ale dlouhou dobu se nedokázala prosadit. Vítězství hostujícího celku zařídil Dembélé a potvrdil jej systém VAR, který zneplatnil branku domácích v samém závěru nastavení.

Další vítězství barcelonského celku, které se nerodil vůbec snadně. Barcelonští se dostávali až k blízkosti domácí branky, ale zde naráželi na velmi intenzivně bránící hráče, nebo nezvládali závěrečnou část kombinace. I přesto se dostávali do zakončení a vytvořili si značné množství brankových příležitostí, ale v zakončení postupně zklamali Alba, Suárez, Coutinho i střídající Malcom. Messi zas místo přihrávky volil neúspěšnou individuální akci. Musel to být velmi aktivní Dembélé, který v 57. minutě rozhodl utkání. Byl to on, kdo nejprve neúspěšně odstřeloval Masipovu branku snad ze všech úhlů. Ale Na začátku druhé půle Sergi Roberto hlavou zachránil míč směřující do autu, hlavička přistála na nohu mladého francouzského útočníka, jenž pohotově prostřelil padajícího Masipa.

Utkání však nekončilo, domácí se nechtěli vzdát a vytvořili se nemalé množství příležitostí. Několikrát se hnali ve velkém množství na branku Ter Stegena, ale asi nejčastěji se pokoušeli o zakončení hlavou. Německý brankář hájící barvy blaugranas tak měl o práci postaráno a předvedl nejeden výtečný zákrok.

Bylo to právě zakončení hlavou po akci na levé straně hřiště, které přivedlo do euforie domácí diváky v samotném závěru nastavení. Kiko ve vápně nacentroval a Kiko rozvlnil síť. Rozhodčí De Burgos Bengoetxea nejprve uklidnil rozčíleného Piquého a následně rozesmutněl celý stadión, jelikož po konzultaci s videem vyrovnávací branku neuznal.

FC Barcelona si tak zapsala další tři body do tabulky a první úspěch na hřišti soupeře, ale zároveň všichni vědi, že v následujících utkáních je pro úspěch nutno podávat kvalitnější výkony.


Přehled utkání

25. srpna 2018, 22:15 Estadio Jose Zorrilla Digi Sport 1

Real Valladolid

0 : 1 De Burgos Bengoetxe

FC Barcelona

Ünal 49'  
  57' Dembélé
  58' Piqué
Sestava

Masip - Moyano, Oilvas, Calero, Nacho - Anuar, Borja (Keko 64'), Alcaraz, Toni (Verde D. 87') - Plano, Ünal (Čop D. 70')

Sestava

Ter Stegen, S. Roberto, Pique, Umtiti, Alba - Busquets, Rakitić, Coutinho (Malcom 84') - Messi, Suarez (Munir 91'), Dembélé (Vidal A. 76')


Zdroje: fcbarcelona.es, sport.es, mundodeportivo.com, marca.com



Diskuze

Som rád, že sa Valverde osmelil striedať Suareza, aspoň v 90 min. Nabudúce to bude možno v 80 min. alebo skôr.
Po včerajšom zápase je jasné, že Dembelé nepatrí medzi Valverdeho obľúbencov. Príliš sa tlačí dopredu. Dúfam, že Osman bude mať trpezlivosť a po sezóne nebude chcieť odísť.
Inak včera to bol celkom dobrý zápas v dobrej atmosfére, hoci na oranisku. Súhra ešte viazla, ale to sa bude časom zlepšovať. Páčilo sa mi, že to nebolo len také hádzanárske obliehanie brány so zaparkovaným autobusom a že aj Valladolid mal nejaké útoky.

26.08.2018, 10:02

Když opět pominu naší neschopnost kontrolovat vývoj zápasu proti druholigovýmu týmu..
.. Tak jakej mělo smysl posílat pryč Paulinha a přivést Vidala?

Včera tam běhal jak vítr v bedně. Z jedničky odevzdával míč k nejbližšímu hráči, a když už se o něco pokusil, tak to max někomu vyrazilo pití v hledišti.
Valverde hlásá na všechny strany jak se těší co mu předvedou hráči z akademie, ale tak trochu zapomíná druhym dechem dodat, že se to týká maximálně tréninku, nebo prvních dvou kol španělskýho poháru. Takovej Puig by si dle mého počínal mnohem lépe. A nemusí brát miliony smiley

Inu neuznaný gol v 93. minutě... Takovéhle mače vyhrávaj tituly... Ale za jakou cenu smiley

26.08.2018, 10:06

Včerejší zápas znovu podtrhnul to jak Valverde škodí našemu týmu smileysmiley První poločas byl celkem podle mých představ a to hlavně díky trojici Dembelé - Coutinho -Alba ....
Nevím proč tohle fungující trio Valverde o poločase okamžitě roztrhnul, ale nějaké odpovědi se samozřejmě nabízejí !
Ať už to byla snaha posílit pravou stranu, dostat do hry Messiho nebo eliminovat Ousmaneho ??!!!!! Vážně nevím ! Ale to že šel ze hřiště jako první náš nejlepší hráč se opravdu těžko zkousává smiley
Nicméně Valverdeho zásahy ZNOVU úplně rozložili naši hru a druhej poločas byla typická tragédie kterou hrajeme od příchodu tohoto "odborníka" !smiley

26.08.2018, 11:36

valverde je spatna volba. rikam to od prvniho dne. a to mu pry chteji prodlouzit smlouvu. proc nepockaji?

26.08.2018, 12:34
Pajamen clen_0548

Valverdemu prodloužit smlouvu jen pokud vyhrajeme Ligu mistrů. Nic víc, nic míň!
(Liga mistrů by nebyla podmínkou jen tehdy, pokud bychom aspon predvadeli hru odpovidajici FCB, coz se ale nedeje)

26.08.2018, 18:52

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat