Riqui Puig vstoupil do šatny špatnou nohou

Riqui Puig vstoupil do šatny špatnou nohou

Po mnoha letech se objevili v barcelonském áčku dva talentovaní mladíci. Jedním z nich je Ansu Fati a druhým Ricardo „Riqui“ Puig. Zatímco prvního jmenovaného spoluhráči přijali za svého, a on se stal brzy členem základní sestavy, druhý si bude muset, zdá se, svoji pozici vybojovat.

Puig s Barcou odehrál kompletní předsezónní přípravu v létě 2019 a během následující sezóny odehrál 15 zápasů, byť dvanáct z nich až pod Quique Setiénem. Vše ukazovalo, že v nadcházející sezóně pokračovatel Xaviho či Iniesty se plně zapracuje do kádru prvního týmu.

„Poprvé jsem byl na Camp Nou, když mi byli 3 roky. Představoval jsem si, jak zde budu hrát. A teď jsem odehrál 35. minut. Je to sen,“ rozplýval se po debutu Riqui.

Jenže Valverde ho do svého výběru nezařadil. A o rok později ani Koeman. „Není pravda, že jsem mu řekl, že s ním nepočítám. Musí hrát, protože je mladý a tady to bude těžké,“ řekl trenér Ronald Koeman poté, co mu doporučil odejít na hostování. Fanoušci byli zděšení, ale pravé důvody lze hledat i jinde než v konkurenci v podobě de Jonga, Sergia Busquetse či Carlose Aleñy.

„Kam jdeš, chlapče?“ ptal se Arturo Vidal na prvním společném tréninku. Mladý Riqui mu pak vyděšeně omylem řekl: „Tati, já…“ Jenže když následující den zajel skluzem do Messiho, byl to pořádný přešlap. Kapitán týmu se naštval a okamžitě ze hřiště odešel. Ansu Fatiho přijali do rodiny, Puiga Messi a spol. zavrhli.

Když poté, co byl na počátku ledna odvolán Ernesto Valverde i přes nevoli skupiny starších hráčů na čele s Messim, Piquém, Busquetsem a Albou, Puig na svém instagramu dal lajk k fotce oznamující konec trenéra, situaci nezlepšil.

Kouč Atlética Madrid Diego Simeone jednou pravil, že jedinou neoddiskutovatelnou věcí ve fotbale není úsilí, ale talent. Toho má Puig na rozdávání, ale stačit to nemusí. Nepsaným pravidlem v Barceloně je, že když s áčkem trénují mladíci z béčka, nepoužívají stejnou šatnu, ale mají svojí vedle.

Když ale Riqui po jednom z prvních tréninků viděl volnou skříňku v šatně prvního týmu, dal si do ní věci, aniž by si všiml vyčítavých pohledů spoluhráčů. Vše vyústilo v to, že ho delegát týmu požádal, aby si dal věci do druhé šatny.

Na konci sezóny 2019/20 bojoval barcelonské béčko o postup do vyšší soutěže. Ačkoliv většinu sezóny patřil Puig k oporám, byl v závěru sezóny pevným členem Setiénova výběru, který ho nepůjčil kouči García Pimientovi do Barçy B. Sám Riqui to přijal s hrdostí, že je již v áčku a nemusí nastupovat v třetí lize.

Ani to mu na oblibě nepřispělo. A celkové situaci nepomáhá ani další fakt. Kromě Gérarda Piquého drtivá většina fotbalistů pochází z chudých poměrů, museli se na začátku složitě prokousávat, což přináší určitou pokoru. Ne tak Puig, jehož rodina patří k nejbohatším v celém Španělsku.

Přesto se mladý fotbalista rozhodl zůstat. Získal číslo 12, ačkoliv možná celou sezónu prosedí na tribuně. Za rok ale může být vše jinak. Ronald Koeman již na Camp Nou s velkou pravděpodobností nebude a nemusí tu být ani Lionel Messi.


Zdroje: elconfidencial.com



Diskuze

Pokud je to takto, tak proč neodešel na hostování, kde by měl klid a zahrál by si? Mohl ten rok být na hostování a pak by se vidělo, jestli zůstane Koeman, Messi a všichni, kteří jsou proti němu? Je to nějaky divny....

08.10.2020, 18:42

Já hlevně nechápu, broč by tu za rok neměl být Koemann. Jestli se počítá automaticky s tím, že ho nový prezident vyhodí navdory výseldkům a převáděné hře, pak u mě tento prezident ztratí kredit dřív, než začne. Politika do fotbalu nepatří a odvolat trenéra jen proto, že jsem vyhrál volby a mám svého kandidáta mi přijde á la české řešení po vítězství té či které politické strany

08.10.2020, 20:43

Tak snad staří musí mít trochu nadhled a zobáka si usměrnit a ne ho odstavit.smiley

08.10.2020, 23:33

Neví někdo v čem dělají Puigovi, že jsou tak bohatí?

09.10.2020, 07:08
René Jirka Luňák

Puig - Pro pořádné motorkáře - motostar.cz
Reklama·
www.motostar.cz/puig

09.10.2020, 11:26
felpod Jirka Luňák

No, v tomto dochází dost často k záměně v různých médiích. Ono je často totiž míněno, že jeho příbuzným je Jordi Argemí Puig. Ten býval šéfem velkých katalánských firem jako UNIVENSA a PRECA. V současné době je třetím rokem generálním ředitelem společnosti AD HOC INICIATIVES, S.L., která "jede" v chemii a plastech adhociniciatives.com
Jenže Jordi Argemí Puig nemá s rodinou Riqui Puiga nic společného. Nic - kromě toho, že Jordi Argemí Puig je členem FC Barcelona, je sócio a dokonce aktuálně sedí v "Board of Directors of FC Barcelona".
Riquiho otcem je Carlos Puig Martí, bývalý fotbalista, který celou svou kariéru odehrál v katalánském klubu Terrassa FC na pozici levého beka. A aktuálně je jeho otec Riquiho hráčským agentem...

Nicméně to až tak nesouvisí s tím podstatným, co se v tomto článku píše... smiley

09.10.2020, 15:00
Jirka Luňák felpod

Dík

09.10.2020, 15:18

bulvár jak noha

09.10.2020, 08:09

No v poslední zápase minulé sezony s na sebe s Messim pořád usmívali atd..Na nějaký rozepře to teda nevypadalo ani náhodou.

09.10.2020, 21:12

proč to vůbec číst? stačí kouknout na autora a je jisté to, že to bude blbost.

každý článek a nebo každý překlad od zdejšího, místního, posledního rosselisty, jsou jen bláboly a nesmysly a tendenční hovadiny. neskutečné, jak klesl a klesá stále víc a víc.

12.10.2020, 09:17

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat