Rivaldo: Messiho budoucnost je v PSG

Rivaldo: Messiho budoucnost je v PSG

Po prohře Barcelony 1:4 s PSG už Rivaldo neudržel jazyk za zuby a opět okomentoval aktuální klubové dění. Bývalý hráč Barcy se k vývoji událostí v klubu vyjadřuje pravidelně.

"V týmu není žádný hráč, který by věřil tomu, že je možný comeback. Barcelona už nemá šanci ten výsledek otočit."

"Odveta bude s velkou pravděpodobností Messiho poslední zápas v Lize mistrů v dresu Barcelony. Barcelona Messimu momentálně nemůže dát šanci na zisk nějakého důležitého titulu. Jeho budoucnost je v PSG, po tom, co teď předvedli na Camp Nou je to ještě jistější. Je to tým, kde má na zisk titulů velkou šanci."   

Velmi kriticky Rivaldo vnímá i Suárezův přestup do Atletica. 

 

 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Asi to vidím úplně jinak než všichni ostatní, ale to má Messi odcházet "jen" kvůli titulům? Vyhrál vše co jen mohl, dosáhl na vše, tak proč nezůstat v Barce u zrodu nového projektu a pomoci vychovávat hráče? Vždyť nikde není napsané, že Barca dalších 5 let nic nevyhraje. Pořád jsme na úrovni Realu v lize a jen vyjímečný půlrok Atletika z toho dělá rozhodnutou sezonu. Příští rok bude jiný. Bude prezident, možná se vrátí diváci a Messi by mohl dotáhnout podceňovanou Barcu k titulům jako Maradona Neapol. Nebylo by toto pro něj větší výzvou než jít do PSG a hrát na půl plynu a mít jistý titul?

19.02.2021, 07:54
cechoma larnel

Další věcí je jazyk. U videa s De jongem jsem četl, že jeden z důvodů, proč se naučil tak rychle španělsky je ten, že ne všichni umí anglicky. Například Messi, který mluví Španělsky. Nemyslím si, že jeho další jazyk bude francouzštinasmileyAby nedopadl jako Bale

19.02.2021, 09:20
absint cechoma

Faktorů, které lidi běžně nevidí, je tam víc. To, že Messi neumí anglicky, je poměrně známá věc, dál třeba to, že by se celá rodina musela přestěhovat pryč, děti mají ve školách kamarády, taky asi nebudou úplně nadšené z přesunu do cizí země. Pak taky prostředí, po letech v prosluněné Barce si budeš i v Paříži připadat jak na severním pólu.
Zkrátka to není jen o titulech nebo platu, takže si Rivaldo může své názory strčit i s tou věšteckou koulí někam smiley

19.02.2021, 14:18

Pozor na francuzstinu a spanielcinu... ak ovladas oba jazyky,tak zistis,ze su si velmi podobne. Vela slov je totoznych.len sa inak vyslovia.
Co sa tyka Messiho,urobil svoje pre klub a aj klub pre neho.Ale treba pozriet realite do oci: nemladne a nebude uz rychlejsi,dravejsi...jeho genialita sa moze vyuzit v zalohe na prihravky a na strelu z "druhej vlny".
V sucasnej Barce by som ponechal len DeJonga,Arauja,Pedriho,Fatiho,Puiga,Moriba,Trincaa a aj z nich by som poslal par na rozohratie do Bundesligy,Hollandska a pod.
Mbappe je kral,ale ma to v hlave dopletene a ma rad Madrid (keby mal nastudovanu historiu klubu,nikdy by do takeho klubu nemohol ist).
Takze nam ostava nakup brutalneho obrancu. Rychleho,drzeho (Davies-Bayern),kotry ho vymaze. PSG nevie hrat proti fizycky zdatnym superom a akonahle sa im da zabrat "do tela",su rozhadzani psychicky (efect Neymar).

19.02.2021, 09:41
larnel tomiP

Myslím, že nejde o to, jestli Messi něco dluží Barce nebo obráceně. A jazyk bych úplně pominul. Je to tým složený z hráčů z celého světa. Nevím, jak je na tom třeba Neymar s francouštinou a hraje tam už několik sezon.
Ti mladí kluci musí kolem někoho vyrůst. Nemůže být mužstvo poskládané jen ze samých 20letých talentovaných kluků. A ani na ty nákupy nejsou peníze s tím jak chce každý Barcu oškubat jak na odchodech tak příchodech. Z mého pohledu může Messi řídit kompletně celou útočnou fázi-když se mu chce, tak má pořád na hru neuvěřitelný vliv. Vedle něj bude na de Jonga, Pedriho, Puiga a i Fatiho mnohem menší tlak a ti kluci mohou dále několik let růst a postupně přebírat zodpovědnost. Když odejde Messi, Pigue, Alba, Lenglet atd. tak kdo bude ten "fackovací" panák?
V obraně musí vyrůst dva skvělí obránci (Dest, Araucho, Mingueza) vedle Piqueho(vůdčí osobnost je potřeba ikdyž mu to někdy třeba nevyjde) a Alby (ten si prostě pořád s Messim skvěle rozumí).
Pro mě by byl skvělý kup nějaký skvělý defenzivní záložník, který by vyvažoval tu útočnou sílu a neochotu Messiho bránit. Bohužel Busquets nebo Pjanič na to už rychlostně nestačí a de Jong je skvělý, ale není to ten buldok, taková ta první zeď.

19.02.2021, 10:28
cechoma tomiP

S těmi jazyky je to pravda. Já na to poukazoval spíše jako na jeden z faktorů. Dalším bude rodina, na kterou Messi hodně dá. Rád bych, aby zůstal, ale zároveň by se k němu mělo přestat upínat. Nicméně pro budoucnost klubu a růst hráčů by to bylo nejspíš plus. A to ho posledních pár let nemám v lásce. Když se nedaří, tak mi přijde akorát otravenej a tak agresivně prinasranej. Na druhou stranu do klubu nevidím a co my víme. Třeba se s mladýma vůbec nebaví. Například se vubec neúčastní všech těch soutěžních videii, co ma fcb na YouTube.

19.02.2021, 11:08

Netuším ako celá záležitosť dopadne, osobne by som si prial, aby ešte Messi zostal, aj keď je asi pravdou, že s ním v tíme bude proces obnovy pomalší.

Do zákulisia nevidím, bulváru úplne neverím, ale jak si naopak dokážem predstaviť, že si Messi praje odchod, či už z dovodov vzájomnej akoby vyčerpanosti vzťahu Leo-Barca, z psychickej únavy, z tlaku, ktorému bol a je vystavený, z prostého faktu, že tím nie je tak dobrý, ako si on predstavuje, a nechce sa mu posledné roky kariéry prehrávať ťažké zápasy a končit bez titulov, alebo proste z dovodu, že si chce ešte zahrať inde a tu už nemá z futbalu radosť ?

Netvrdím, že to tak je, ale určite by som dokázal pochopiť, ak by chcel odísť, a hlavne, veď je to proste len a len jeho vec.

19.02.2021, 10:59

To se rivaldo pěkně předvedl...prej jeho budoucnost je v PSG...PSG je ropotym a ty šance na tituly???a jaký ??v ligue 1??OMG

19.02.2021, 19:59

jestli má Leo někam odejít tak do City, a ne do tý farmářský ligy

20.02.2021, 14:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat