Setién říkal, že v jiných zápasech, kdy hráli dobře, scházelo zakončení, Mendilibar tvrdil, že stavu 0:3 už nebylo nic na práci

Setién říkal, že v jiných zápasech, kdy hráli dobře, scházelo zakončení, Mendilibar tvrdil, že stavu 0:3 už nebylo nic na práci

Zástupci médií si po závěrečném hvizdu sobotního klání na Camp Nou mezi Barcelonou a Eibar odchytili oba pány trenéry. Zatímco Quique Setién byl velmi potěšený z vysokého triumfu svých svěřenců zrovna před veledůležitým týdnem, José Luis Mendilibar na straně poražených pochválil výkon Lionela Messiho a zhodnotil vystoupení Fabiána Orellany.

Quique Setién

Očekávali jsme takový zápas, ve kterém se nám bude dařit. V jiných zápasech nám scházelo zakončení a to i přes fakt, že jsme hráli, ovšem dnes (vyjádření proběhla včera, pozn. přek.) to bylo jinak. Dnešek byl odlišný. Do poločasu jsme vedli o tři branky a to nám dodalo klid a mohli jsme přemýšlet nad tím, co nás čeká. Snaha o kontrolu hry zezadu je pro nás důležitým řešení.

Messi dělá tyhle věci 14 nebo 15 let a bude v tom pokračovat. Je zárukou pro každý tým a vždy je tam. Když nedává góly, tak nahrává. Je nejlepší na světě, jelikož řeší to, co ostatní nesvedou. Braithwaite podle mého zahrál dobře. Udělali jsme skvělý transfer a on nám hodně pomůže. Je silný, inteligentní a dobře pomáhá svým spoluhráčům. Lépe do týmu zapadnout nemohl.

Měl na svědomí dvě zasloužené akce. Pokaždé, když se soupeři brání, musíme změnit nějaké věci. Myslím si, že vstupujeme do osmifinále Ligy mistrů v dobré dispozici. Vždy existují elementy na zlepšení, ale blízkou budoucností si jsme jistý. Mnoho hráčů se má dobře, hráči nejsou unavení a tým se nachází ve velice dobré mentální kondici.

Kde chci, aby ostatní hledali Messiho? To záleží, jelikož někdy hraje vzadu a pomáhá nám, když protivník využívá vysoký presink a nám se nedaří nacházet vertikální přihrávky. Messi je neuvěřitelně inteligentní fotbalista a hledá si místo, kde může přijmout míč. Čte zápasy a jeho vstup do pokutového území vám spolu s vedením míče dokáže zamotat hlavu.

Leo už soupeří mnoho let a ví, co si může dovolit a co ne. Své síly spravuje dobře a nepřetěžuje se. Kdyby viděl, že potřebuje odpočinek, řekl by si o něj. V druhé půlce utkání byl klidný a hráči si dobře poradili s rozdělením sil. Samozřejmě na nás má větší vliv pískání na prezidenta a volání po jeho demisi. Myslím, že jsme tým a hráči se zajímají o fotbal.

Člověk si je vědom toho, co se děje, ale je izolovaný a v průběhu týdne se zajímá o to, aby odvedl svou práci. Nemůžete kontrolovat všechen ten mediální šum. Hlavní věcí je se izolovat a soustředit na své úkoly (před začátkem utkání fanoušci mávali bílými kapesníky a vyjádřili tím negativní názor vůči Josepu Mariovi Bartomeuovi, pozn. přek.)“

José Luis Mendilibar

Uvědomujeme si, že Barcelona nepotřebuje příliš, aby skórovala. Po vstřelení první branky hrála volně a nikam nespěchala. Když přijde tým soupeře, Barcelona jej vždy dokáže zpochybnit. Za stavu 0:3 už jsme neměli nic na práci a mohli jen bojovat. Výsledek byl jasný. Až do první branky Messi nebyl příliš často na míči, nicméně když se jej dotkne, ublíží tím soupeři.

Nemyslím si, že by zle vzal má slova o tom, že je lotr, protože na hřišti vždy vynucuje sílu. Je divné, když nedá gól a normální je to, co se stalo dnes. Je velmi dobrý a každý týden ukazuje, jak skvělým fotbalistou je. Orellanovi pak někdy utíkají zápasy a musí se více zapojovat. Jedná se však o důležitého hráče v našem týmu.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat