Sevilla FC 2:0 FC Barcelona

Sevilla FC 2:0 FC Barcelona

Přes nepříliš vydařený výkon měla Barcelona v Seville více ze hry, šance Lionela Messiho ani množství standardních situací ke gólu nevedly. Domácí se naopak po chybách Samuela Umtitiho prosadili hned dvakrát.

Barcelona vstoupila do zápasu slibně, se zápalem, nicméně ten rychle opadl a tak byla většina poločasu oboustranně nudná. Vývoj přitom mohl být jiný, kdyby Messi v 11. minutě využil gólovku po obloučku od Griezmanna. Brankář Bono ale skvěle zasáhl nohou.

Žádnou podobně povedenou akci si Barça už do konce poločasu nevytvořila, přestože soupeře přestřílela. Ani domácí Sevilla tedy nepředváděla nějaké krásné kombinace, ale hru dostala pod kontrolu a ve 28. minutě šla dokonce do vedení.

Autorem první branky večera se stal obránce Koundé, který udržel míč přes dotírání Griezmanna a Busquetse, nasadil housle Umtitimu a s přehledem zakončil. Ve zbylých minutách se hrálo spíše mimo ohrožení obou gólmanů. V nastavení měl ještě dobrou šanci Escudero, jeho pokus z hranice pokutového území ovšem Ter Stegen vytáhl.

Do druhé půle blaugranas zabrali a podařilo se jim dostat rojiblancos trochu pod tlak. Chyběla jim však síla v koncovce. Palebnou pozici si po souhře s De Jongem připravil Messi, jenže jeho střela postrádala razanci a Bono s ní tak neměl problém. Rovněž při standardních situacích si brankář Sevilly vždy dokázal najít balon.

Prolomit sevillskou obranu se tak pokusil Alba pádem v pokutovém území, jenže rozhodčí Lahoz vrátil faul za šetnáctku a byla z toho pouze další nepovedená standardka. Barça tlačila dál, ale už byla bez nápadu.

A co hůř, jeden nákop Seville stačil, aby dvojnásobila své vedení. Umtiti zrušil ofsajdovou past, podklouzl a pak už mohl jen sledovat, jak osamocený Rakitič tvrdou ranou pokořuje Ter Stegena. Šanci na důležitý venkovní gól ještě dostal Messi z přímého kopu, ten bohužel vyrazil Bono. 


Přehled utkání

Copa del Rey - semifinále 10. února 2021, 21:00 Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla Sport 1

Sevilla FC

2 : 0 Antonio Mateu Lahoz

FC Barcelona

Koundé 25'  
  45+2' Alba
Jordán 64'  
Escudero 66'  
Vidal 84'  
Rakitič (A - Torres) 85'  
Sestava

Bono - Vidal, Koundé, Diego Carlos, Escudero (69' Munir) - Jordan (80' Gudelj), Fernando, Rakitić - Suso (82' Torres), En-Nesyri (69' L. de Jong), Gómez (69' Rekik)

Sestava

ter Stegen - Firpo, Mingueza, Umtiti (90' Trincão), Alba - F. de Jong, Busquets, Pedri (84' Puig) - Dembélé, Messi, Griezmann


Zdroje: sport.es



Diskuze

aneb "dal bych nám 10 z 10"

10.02.2021, 23:02

Aneb "Umtiti je lepší jak Lenglet"

10.02.2021, 23:05
Caltic8
Administrátor

Chtělo by se říct smolný zápas, kterému slušela remíza, ale s Umtitim to bohužel smůla není. Měl odejít po MS.

10.02.2021, 23:07
smazáno Caltic8

Koeman mal hneď po prvom góle dať dole Busquetsa a Umtitiho, keďže cez nich hráč prešiel ako nič, ale nie, on radšej čaká a zmeny robí až 5 minút pred koncom.

11.02.2021, 12:08

Potěšila alespoň Raketa, že neslavila, skoro jsem měl z jeho gólu radostsmiley Ofenzivně to vůbec nebyl špatný výkon, první půlhodina dobrá a druhý poločas jsme slušně tlačili a góly jsme dát mohli, bohužel brankář zachytal výtečně a Umtiti byl jediný divák na stadionu. S obranou bez základní kvality se bohužel bez nákupů nic moc udělat nedá, ta úroveň je otřesná a dostaneme gól úplně ze všeho, ať je složení jakékoliv.

10.02.2021, 23:11
smazáno Klokanomet

Zdá sa, že kto odíde z Barcelony, ten sa stane lepším hráčom a Barcelonu vyhasí.

11.02.2021, 12:09
absint Klokanomet

Zase to není jen o samotné obraně, byť je ta její kvalita opravdu mizerná. S defenzivní činností má problém celý tým, všechno to začíná už při laxním napadání po ztrátě míče.

11.02.2021, 14:52

Firpo nemá v klubu velikosti Barcy co dělat,Dembelé se snaží,maká ale chybí efektivita,finální řešení a Sergio na jeden dobrý zápas připadají tři zápasy hrozné.Musíme být trpělivý a věřit že jdeme správnou cestou.

10.02.2021, 23:14
absint René

Firpa jsme měli poslat už v létě pryč, ideálně někam na Sibiř. Horšího hráče jsem v našem dresu snad neviděl. Toho neprodáme ani zadarmo.

11.02.2021, 14:53

Dnes nic moc, kdyby Messi využil tutovku v prvním poločasu tak je to asi jiné. Dále prapodivné rozhodnutí Lahoze u faulu na Albu, mohl fouknout desítkusmiley. Ale snad je v odvetě dáme. Nedělám to často, ne že bych hodnotil protihráče, ale Raketa dnes odehrál proti nám skvělý zápassmiley

10.02.2021, 23:14
clen_0548 JoeCV

to teda nebyla penalta

11.02.2021, 09:24
JoeCV clen_0548

Napsal jsem, že ji mohl písknout, ne že byla.. často jsem proti Barçe viděl ještě podivnější penalty, třeba když jsme hráli s VARdridem smiley

11.02.2021, 12:08
CUBEBIKE clen_0548

Otázkou je: pískl by to na druhé straně, pokud by se takového zákroku dopustil náš obránce? Já říkaám na 1000 % pískl. A pak bychom tady řešili, že je náš dotyčný obránce nešikovný a proč na něj sahal atd... prostě se to pískat dalo a mělo.

11.02.2021, 13:47
absint JoeCV

Obránce ho chytnul (začal faulovat) už před vápnem, takže to bylo písknuto nejspíš správně.

11.02.2021, 15:04

Rozhodujúcim elementom bola jednoznačne obranná činnosť, po ďalšie tam bola vidieť jasná únava na našich a po ďalšie Sevilla zahrala veľmi rozumne. Snahu uprieť chalanom nejde, no dnes zápas vôbec nevyšiel. Bojujme ďalej, hlavy hore. Na nejaké konečné porazenecké reči nemám vôbec chuť. Sezóna ešte nekončí.

10.02.2021, 23:19

Jak jsem psal minule, není normální hrát měsíc a půl 3x týdně....ale co mě sere nejvíce tak je to, že u toho byl ten *smiley* Lahoz.....očekávám na odvetu H. Hernandéze smiley

11.02.2021, 00:07
smazáno Robert

Zase keby bol Lahoz úplne proti Barcelone, tak by Messimu dal za ďalší MMA výpad ďalšiu červenú kartu.

11.02.2021, 12:04

Já to nechápu,jak dlouho tu ještě bude Umtiti?
Je hroznej a divím se že to sám nevidí!
Ale proč by odcházel,když má krásný peníze!
Prostě rozvázat s nim smlouvu a je to!

11.02.2021, 09:50
smazáno Fugas10

Nechápem, načo ho Koeman postavil. Nedávno dostali dva góly po jeho chybách, teraz detto, koľko ešte lapsusov treba, aby Koemanovi doplo, že radšej Lenglet?

11.02.2021, 12:05
marek99 smazáno
Senior editor

Tak ale zas nemôže to fungovať tak, že obranca spraví chybu dve a už šancu nedostane... však tam včera aj zastavil zopár akcií

11.02.2021, 12:17
smazáno marek99

Však od toho obrancovia sú, aby zastavovali akcie. Napríklad taká Sevilla toho zastavila ešte viac. Tak ak sa tolerujú takéto hrúbky, tak to dopadne, ako to dopadlo. Lenglét tých hrúbiek predsa len spravil v poslednej dobe menej a podľa toho by sa, myslím, malo vyberať. No ale takto to tiež funguje, že za hrubé chyby sú hrubé vyhadzovy, viď Karius.

11.02.2021, 12:57
CUBEBIKE smazáno

Stejně tak bys nadával, kdyby hrál Lenglet a udělal ty chyby on. Tohle nemá řešení.

11.02.2021, 15:15
smazáno CUBEBIKE

Lenglét zvykne mať 1 hrúbku na zápas a nie tak často. Jeho posledný zápas bol fajn. Tvoja bagatelizácia mi teda príde neopodstatnená.

11.02.2021, 17:53

Ty naše výsledky z lepšíma týmy jsou katastrofa. Jen první zápas s juventusem jsem vyhrály. Jinak prohry : Real,Atetico,Bilbao 2x, Juventus,Sevilla, Remízy : Valencia, Sevilla a v superpoháru 2x remíza po 90 minutách. Prostě neporazíme nic trochu kvalitní. Soupeřům stačí bránit v devíti a pak vyrazit do brejku a je hotovo. Naše obrana je katastrova, záloze chybí kreativa a útok je bez Messiho taky slabý. Lenglet,Umtity,Firpo,Griezman,Braithwaite,Trincao - tyto všechy prodat a přivést kvalitního top stopéra, hrotového útočníka ( jako byl Suaréz) a tvořivého záložníka. Naši mladíci jako Pedri jsou talentovaný ale často ztrácí zbytečně míč. Nechci malovat čerta na zeď ale letos nic nevyhrajem . Snad se tým zlepší a Messi zůstane ale nevím zda ho to může bavit - dva roky bez trofeje, když moc let už hrát nebude.

11.02.2021, 14:03
CUBEBIKE Robert Duchoň

Ano statistiky a fakta. Ale se vším nesouhlasím:
- obrana ano, špatné, ale už několik let. Důkazem toho je, že Araújo i v podstatě Mingueza mají vyrovnanější výkony než Lenglet a Umtiti. Dlouhotrvající problém, který se neřešil a Koeman to nevyřeší, není Harry Potter.
- záloha je nejkreativnější za poslední 2 sezony. Pedri i De Jong jsou podle mě jen krok od toho aby když se sehrají a získají zkušenosti zastali funkci Xaviho s Iniestou... budoucnost nevypadá zle
- Útok špatný, souhla, ale být tu Suárez, nepomůže nám, v tom jsem si 100% jistý. Smůla je zranění Fatiho, protože on s Messim a Dembélem mohli tvořit dobrou trojici. Griezmann má světlé zápasy, ale prostě do systému nezapadá. Ano nad Dembélem jsem ještě hůl nezlomil. Pokud by ho doplnili Fati s Messim, je potřeba mít jedno čistokrevné křídlo. Navíc začal makat i dozadu, což kvituji.

Suma sumárum, máš pravdu, možná, že letos nic nevyhrahjeme, ale mě bude stačit, když neuděláme ostudu v LM, popereme se ještě třeba o ligu a skončíme druzí a v poháru, pokud bycjom měli vypadnout se Sevillou, tak třeba po výsledku 3:1 nebo v prodl. nebo na penalty. Ukázat charakter...

11.02.2021, 15:13
absint Robert Duchoň

S tím jsme snad celou dobu počítali, ne? Že to bude sezóna o přestavbě týmu, ne o trofejích (ne že by teda ta přestavba byla nějak výrazná). Ještě v srpnu tu byli všichni smíření s tím, že bude zázrak, když skončíme v lize třetí, dnes se denně nadává, když prohrajeme.
Nevím, co pořád čekáte, nemáme tým na vyhrávání trofejí, vedení zaspalo s omlazováním kádru, teď to holt půjde horší cestou. Reálně můžeme být rádi, když vyhrajeme aspoň ten pohár, řeči o LM jsou úplně mimo (i když bychom přes přeceňované PSG mohli přejít).
Já to přesto vidím pozitivně. V létě mi bylo zle při pomyšlení na přestavbu týmu třicátníku, když nemáme ani 5 milionů na Depaye, o půl roku později ale vidím, že to tak černé nebude. Chytli se nám hráči, o nichž jsme před rokem ani nevěděli (Pedri, Araujo), dalších několik mladíků ukázalo, že také mají nějaký potenciál. I ten Griezmann možná ještě k něčemu bude.
Jo, nepatříme teď sice mezi TOP 5 klubů na světě, aspoň už se ale nebojím, že dopadneme jako AC, naopak můžeme být za dva roky zase na špici.

11.02.2021, 15:20
Puyol absint

A kdyby jsme těch 5 mega na Depaye měli tak ho tu začas budem řešit jako Lengleta, Umtitiho Braitwaitha a další kteří na Barcu nemají. To bych raději dal šanci mladým z La Masie.

11.02.2021, 18:09
absint Puyol

Depaye jsem zmínil jako demonstraci té zoufalé situace, kdy jsme potřebovali předělat půlku týmu, ale neměli jsme žádné peníze. Jestli na to má nebo ne, to už je na delší diskuzi.
Za mě, pokud si trenér osobně vyžádá hráče, který stojí "jen" 5 mega a chce k nám jít, pak už tady měl dávno být.

12.02.2021, 00:08

Trener bol vcera trochu mimo...asi na inom zapase.Pedri mal ist dole skor,neslo mu vobec a zopar dalsich. Trincao na jednu minutu????? Striedania mali prist skor a vyuzit aspon 4.
Co od toho cakal? Urichlene treba vsetkych,co nemaju ani na B-cko poslat kade lahsie (Mingueza,Umtiti,Martin B.,Pianic a uz je cas aj pre Busquetsa,Dembeleho poredat kym ho niekto chce a nech kope rohy tam,Firpo by mal ist kamkolvek a peso)
Varovny prst by som ako trener dal jasne najavo aj Albovi (vrat sa na zem chlapce)

Toto je predsa Barca !!!!!!

11.02.2021, 17:04

Vratme sa ku nasej hre ,ku nasej filozifii,ale treba ju modernizovat. Vyvoj nezastavis a treba nove prvky zaclenit do nasej skoly. Mozeme aj prehrat,ale bavit hrou. Musia sa nou bavit v prvom rade hraci samotni a ostatne pride samo.
Barca je top klub sveta. Posledna destinacia pre megatalenty a niet kam dalej ist.Tak prestanme nakupovat priemer z celeho sveta. Radsej vychovat.A az kupime niekoho,musi to byt extra trieda,ako boli Ronaldo,Ronaldinho,Diego atd a nie omacky ako Alcacer,Gomez,Pianic atd. Jedina dobra vec za posledne roky je kupa De Jonga. A to sme zavahali s jeho kolegom De Lightom. Miesto toho sa tu spominaju priemerni hraci,ako Memphis.
treba nasu krv. treba spat Pepa,alebo skusit Xaviho na post trenera. Alebo dohodnut Jurgena a prijat aj jeho zmeny,nech ich zacleni do nasej filozofie.

11.02.2021, 17:15

V některých příspěvcích níže se objevují názory, že by Suarez nepomohl apod. To to opravdu nevidíte, že byl jeho odchod naprosto klíčové selhání Koemana a celého vedení? Za takovou zproneveru financí a kvality a navíc posílení přímé konkurence by v normální firmě skončili na dlažbě a ještě se žalobou. Útok je bez klasické devítky poloviční a Messimu prostě nikdo neudělá správný prostor v klíčové oblasti kolem vápna. Je to šílené a ať je to jak chce, tak by se za to měl Koeman stydět a skončit na dlažbě. Pustí silného středního útočníka a nemá náhradu, to je do nebe volající. To je podle mě tah, který nás bude stát tituly a možná i Messiho. Je mi líto...

11.02.2021, 18:24
Puyol David2

Máš pravdu zbavili hroťáka do vápna a nepřivedli adekvátní náhradu. Griezmann v repre hraje spíš podhrot(takže je to sakra drahý náhadník za Lea), Braithwaite nebyl snajpr v dánské lize ani v Ligue 1, Fati a Dembélé(ten je navíc skleněný) jsou na hrot malí. Tak mě zbývá Trincao, výšku na to má, ale musel by nabrat tak deset kilo svalové hmoty.

11.02.2021, 20:56
David2 Puyol

Nejde o výšku nebo robustnost, ale styl hry. Ani jeden z nich neumí hrát zády k brance a i v koncovce je Suarez úplně jiná liga. Když už nic - tak měl odejít pod podmínkou nějakého odstupného, ale takhle napřímo a zdarma posílit přímou konkurenci? To je sebevražda. Teď je nejlepší devítkou v La lize a to mě totálně štve.smiley

12.02.2021, 15:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat