SEVILLA FC – FC BARCELONA: HODNOCENÍ HRÁČŮ

SEVILLA FC – FC BARCELONA: HODNOCENÍ HRÁČŮ

Barca coby obhájce španělského double na rozdíl od loňska vkročila do této sezóny výhrou v superpoháru, když Sevillu porazila 2:1. Jak si při tom vedli jednotliví hráči?

Základní XI:

Marc-André ter Stegen

7 – Během zápasu opět poznal nelehký uděl, který obnáší život golmana v Barceloně. První poločas se odehrával daleko od jeho brány, a když už se hráči Sevilly dostali na dostřel, byly to vždy velké šance. Hned z první střely inkasoval, nicméně druhou šanci, těsně před odchodem do šatem, výtečným reflexem zlikvidoval. Ve druhém poločase řešil několik centrů, které až na jedno nedorozumění s Piquém zvládal s přehledem likvidovat. Na konci se postaral o zvýšení tepu všech fanoušků Barcy, kdy nejprve špatně rozehrál do levé strany, následoval jeho faul a penalta. Poděkovat musí Ben Yedderovi, který kopl penaltu velmi laxně.

 

Nélson Semedo

7 – Velmi dobrý výkon směrem do defenzívy kazí pouze situace ze 43. minuty, kdy se jednoduše nechal obejít ve vápně a následovala velká šance Sevilly, kterou zlikvidoval ter Stegen. Zaujal výborným výkonem do ofenzívy, kde se dle mého minimálně vyrovnal v aktivitě Albovi. Obráncům Sevilly dělal velké problémy svou rychlostí a přesně načasovanými náběhy.

 

Gerard Piqué

8 – Spolehlivý výkon korunovaný důležitým gólem na 1-1. Mírné zaváhaní přišlo pouze v druhém poločase, kdy se nedomluvil s MATSem, kterému centrovaný míč prakticky „ukradl“ z ruky. V rozehrávce velmi sebejistý, několikrát dokázal vyvést míč a rozpohybovat skvěle organizovanou obranu Sevilly.

 

Clément Lenglet 

7 – Velmi těžký zápas pro Clémenta. První ostrý zápas, o trofej, proti bývalému týmu. Předvedl ovšem komplexní výkon, kdy zvládal vyhrávat fyzické i běžecké osobní souboje a přidal i slušnou rozehrávku. Působil jako by v Barceloně hrál několik let. Velmi dobrá konkurence pro Umtitiho.

 

Jordi Alba

6 – Nejslabší z obrany. Ač velmi aktivní směrem do ofenzívy, dojem si kazí velkým počtem nepřesných přihrávek, ani centry po jeho typických nábězích nenacházely nikoho v Barcelonském dresu. Velký počet útoků Sevilly šlo právě po jeho straně. Nedorozuměním s MATSem se podílel na chybě před penaltou.

 

Sergio Busquets

4 – Přestože jako jediný ze záložní řady vydržel na hřišti až do závěrečného hvizdu, podal výkon hluboko pod svými možnostmi. Prvnímu gólu Sevilly předcházela jeho špatná rozehrávka, stejně jako břevnu z 61. minuty. Tolik ztrát a technický nedostatků u něj není příliš často vidět. Nebyl to jeho zápas.

 

Arthur

6 – Po počátečním rozkoukávání na hřišti, na sebe vzal dirigentskou taktovku. Byl to právě on, kdo si neustále sebevědomě pohybem říkal o balón. Musí si však zvykat na tempo hry, které je v těchto zápasech na vyšší úrovni, než na co býval zvyklý. Zejména na začátku neustál několik soubojů.

 

Rafinha

5 – Překvapivá volba do základní 11. Sice je to odchovanec z La Masia ale momentálně nemá po příchodu Vidala a Arthura šanci dostávat takovou porci minut, kterou očekává. Postrádám u něj větší kreativitu, kterou hráč v Barceloně jednoduše musí mít. V tomto zápase absolutně neviditelný a po právu střídán.

 

Ousmane Dembélé

8 – Nastoupil na levé straně útočné trojice, svým pohybem směrem od lajny doprostřed hřiště otevíral prostor Albovi. Akcelerací a skvělým driblinkem dělal obraně Sevilly velké problémy. Někdy si neodpustí zbytečné ztráty, kdy nesmyslně zkouší projít přes tři hráče. Svůj povedený výkon zakončil nádhernou dělovkou.

 

Luis Suárez

5 – Přiznám se, že jsem velkým kritikem Suáreze. Opět ukázal nedostatky v kombinační hře, kdy několikrát zbytečně pokazil jednoduché přihrávky. V 2. poločase si neodpustil svůj tradiční teatrální pád, kdy se dožadoval penalty, místo aby pokračoval ve slibné šanci. Toto všechno jsem mu ochoten promíjet v případech, že vstřelí branku, dnes ale v několika šancích selhal.

 

Lionel Messi

8 – Opět měl prsty v každé velké šanci. Vyrovnávající gól padl po jeho krásné střele ze standartní situace, kdy překvapil Vaclíka střelou na jeho stranu. Přesto, že spíše hru tvořil dostal se do několika zakončení, ale Vaclíka nedokázal překonat. Hrál s velkou chutí

 

Střídající hráči:

Ivan Rakitič

6 – Rafinhu nahradil se vším všudy. I on byl neviditelný, nicméně do hry přinesl svůj klid, rozvahu a zkušenost.

 

Coutinho

6 – Snažil se hrát s míčem, vymýšlet a tvořit ale ani on nepřinesl do hry výrazné oživení.

 

Arturo Vidal

(nehodnocen) – Po svém příchodu se překvapivě postavil na pravý kraj zálohy, byl to ale s největší pravděpodobností pouze taktický tah. Neměl možnost se výrazně dostat do hry.


Zdroje: Foto: fcbarcelona.com



Diskuze

Sua by měl dostat trojku! Předvedl podprůměrný výkon. Naopak Alba ukázal lepší výkon, i když by mohl zahrát lépe. Každopádně on a Pikáč (i když dal gól) zahráli v obraně stejnou notu, tyto bych hodnotil sedmičkou..s Busquetsem bohužel souhlas.. Barça oleeeee!

14.08.2018, 12:44

Piqué 8? Po tom, co se tam před gólem Sevilly motal jak nudle v bandě? Mám ho rád, je to zřejmě fajn člověk a výbornej hráč, ale nikoliv top. Na to by musel být trochu rychlejší a koordinovanější.

14.08.2018, 13:49

Arthur a taktovka?V tomto zápase určitě ne.

14.08.2018, 15:22

Docela nesouhlasim. Viděna první půle. Lenglet byl zoufalej, navíc moh dát gol hlavičkou, ale nevyskočil, Pikáč byl mimo. Stoperský duo bylo hodně špatný! "Muž zápasu" jednoznačně Sua. Mám ho rád, ale tohle byla tragédie a navázání na pokles formy z minulý sezony! Bohužel se bojim, že už se nezlopší.............Super zahráli Leo, Demba a hodně se mi líbil i Semedo!

14.08.2018, 15:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat