Sezóna na Montjuïcu, nejlepší domácí bilance od roku 2020

Sezóna na Montjuïcu, nejlepší domácí bilance od roku 2020 Foto: X @FCBarcelona

Po skončení sezony na Estadi Olímpic ukazují statistiky zlepšení domácí formy v porovnání s posledními třemi sezonami.

Po nedělní výhře nad Rayo Vallecano, která uzavřela sezonu 2023/24 na Estadi Olímpic Lluís Companys, je nyní čas podívat se na výkony Barçy doma na Montjuïcu, kde v této sezoně hrála kvůli stavebním pracím Espai Barça na Spotify Camp Nou. 

Více vítězství než za poslední tři roky na Spotify Camp Nou

Ve všech soutěžích odehrála Barça v této sezoně 24 zápasů doma, 19 v lize a pět v Lize mistrů. Z těchto zápasů Blaugranas prohráli jen čtyři, jednou remizovali a 19 jich vyhráli, což je nejvyšší počet vítězství na vlastní půdě od sezony 2019/20. 

79% vítězných zápasů

To se rovná 79,17% vyhraných zápasů, což je také nejlepší poměr v tomto období a velmi blízko 83,33% z ročníku 2019/20 a 79,31% z ročníku 2018/19, což jsou nejlepší výsledky za poslední půl dekády.

Více vstřelených gólů

V podobném duchu je zajímavé, že Barça také vstřelila doma více gólů, 56, než v kterékoli jiné sezóně od roku 2019/20. Sezona sice skončila pro Xaviho tým bez zisku trofeje, a přestože atmosféru velkých zápasů na Spotify Camp Nou lze jen těžko napodobit, forma Blaugranas na Montjuïcu byla více než pozoruhodná. 

Příští sezóna

Barça se bude snažit přenést si formu z Montjuïcu i do příští sezony, kdy začne své domácí zápasy opět na Estadi Olímpic a jakmile to situace dovolí, přesune se zpět do svého skutečného domova.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat