Situace ve španělské La Lize: Kdo jsou favorité na výhru podle sázkových kanceláří?

Situace ve španělské La Lize: Kdo jsou favorité na výhru podle sázkových kanceláří? Foto: FCBarcelona.com

Španělská La Liga je jednou z nejzábavnějších fotbalových soutěží. Všechny sázkové kanceláře jsou hluboce zainteresovány až do posledního zápasu sezóny.  Intriky a krása fotbalu jsou neporovnatelné s žádnou jinou fotbalovou ligou na světě. Dokonce i pro Slovenske stavkove kancelarie jsou sázky na La Ligu mezi nejoblíbenějšími volbami. V tomto článku se podíváme hlouběji do pravděpodobností a očekávání pro vítěze této sezóny.

Barcelona - Obhájce titulu zaostává

Obhájce titulu Barcelona se zatím v závodu o titul dostal na 10 bodů za vedením. Barcelona zažila až příliš mnoho remíz, kterých má na svém kontě již šest, což je více než jak Girona, tak Real Madrid. Blaugranas také prohráli třikrát, a to s Gironou, Realem Madrid a Villarrealem, přičemž poslední z těchto porážek byla poměrně výrazná. I když Barcelona vedla 3:2 proti Villarrealu až do posledních 10 minut, tři poslední góly pro Villarreal otočily výsledek na 3:5 a byla to tvrdá porážka. Po zápase Xavi oznámil, že na konci sezóny opustí Barcelonu. Zdůrazňuje tak potřebu změny dynamiky klubu.

Real Madrid - Hlavní kandidát na titul

Po první polovině sezóny 2023/24 je Real Madrid v čele tabulky. I přes loňský desetibodový odstup od vítěze se Real Madrid stal počátečními favority na zisk titulu v La Lize s pádnými důvody. Po 24 odehraných zápasech vyhráli Los Blancos 19krát, 4krát remizovali a pouze jednou prohráli s Atléticem Madrid. Od této porážky v září neprohráli v 18 zápasech, z toho v posledních osmi vyhráli sedmkrát.

Girona - Překvapení sezóny

Překvapením sezóny je Girona, kteří se drží na druhém místě tabulky s 56 body ze 24 odehraných zápasů, z nichž prohráli jen dva - oba s Realem Madrid. Poté započali rok 2024 bezbrankovou remízou proti poslední Almerii jako součást nejisté série, ale vrátili se s výraznou výhrou proti Seville 5:1 a poté 1:0 s Celtou Vigo, než prohráli s lídrem Real Madrid 4:0. I když se nemusí udržet celou sezónu, byla to úžasná sezóna pro Gironu.

Kdo bude v top čtyřech v La Lize?

Atlético Madrid - Tradiční hráči na medailových pozicích

Atlético Madrid je jediným klubem mimo Barcelonu a Real Madrid, který vyhrál La Ligu v posledních 19 letech, a to v sezónách 2013/14 a 2020/21. Minulou sezónu byli jen o bod za druhým Real Madridem a pokud se nezúčastní boje o titul, pak lze očekávat jejich umístění v top čtyřech týmem v rámci celkového umístění.

Real Sociedad - Rostoucí síla pod vedením Alguacila

Real Sociedad se stává stále silnějším týmem pod vedením Alguacila a minulou sezónu se umístil v top čtyřech týmech. Klub z baskického regionu byl jedním ze čtyř týmů v La Lize minulé sezóny (spolu s Realem, Barcelonou a Atléticem), který inkasoval méně než 40 gólů. I přes obavy, že Real Sociedad bude po odchodu Isaka trpět, zvládli se Sorlothem zápasy odehrát a nyní mají Andre Silvu na hostování z RB Leipzig. S devíti výhrami, deseti remízami a pěti porážkami je jejich start považován za dobrý - i když nedávno museli ukončit sérii bez výhry.

Real Betis - Balancují mezi nadějemi na top čtyřku a evropskými zápasy

Real Betis se minulou sezónu dařilo v La Lize, než je jedna špatná série stála místo v top čtyřech týmech ligy před přestávkou na mistrovství světa. Nakonec skončili šestí, 11 bodů za místy do Ligy mistrů, a museli se spokojit s Evropskou ligou. Tuto sezónu musí skloubit své naděje na top čtyřku s rozvrhem Evropské ligy, a aktuálně jsou šestí, s 38 body ze 24 zápasů. Remízy v celkovém počtu 11 jsou pro Real Betis pro tuto sezónu typické.

Sestupová bitva v La Lize 2023/24

Sevilla - Od vítězů Evropské ligy k boji o udržení

Vítězové Evropské ligy Sevilla skončili minulou sezónu na 12. místě v La Lize a byl to pro ně další špatný start. Po třech zápasech byla Sevilla jediným týmem v La Lize, který ještě nezískal ani jeden bod, jelikož prohráli s Valencií, Alavésem a Gironou. Trochu se zlepšili, ale stále se jako tým probouzejí, s pouhými 23 body ze 24 odehraných zápasů. Nicméně, výhry proti Rayu Vallecanu a Atléticu je posunuly alespoň o šest bodů nad zónu sestupu.

Celta Vigo - Boj o záchranu

Téměř na dně tabulky se nachází Celta Vigo, která vyhrála jen 4 ze 24 zápasů této sezóny. I když dlouho odolávali týmům z horních příček, Celta Vigo se opět potýká s bojem o udržení v La Lize, přičemž inkasovala 35 gólů a utrpěla 12 porážek.

Granada - Boj o přežití

U Granady se očekával boj o záchranu i v této sezóně, takže není překvapením, že se v této situaci nachází. Doposud vyhráli 2 ze 24 zápasů, prohráli 15 a dostali 48 gólů, což je škoda, protože se jim góly střílet daří, jelikož skórovali celkem 26krát. Jejich obrana je však velkým problémem.

Almería - Nejnáročnější boj o přežití

Almería je jediným týmem v La Lize, který ještě nezískal v této sezóně jediné vítězství. Remizovali šestkrát, a prohráli 17 ze svých prvních 23 zápasů. Dalo by se říci, že mají naneštěstí nejhorší obranu, jelikož inkasovali 51 gólů, což zkrátka není vykompenzováno 22 vstřelenými - včetně dvou v jejich porážce 3:2 s Realem Madrid. Mezi nimi a a udržením se v lize je nyní 11 bodů a pro tento tým bude nutný kompletní restart, aby se dokázal v této lize udržet.




Diskuze

Kdo by to tak mohl být tím hlavním kandidátem na titul, že? Začíná to na M.

My přeci 🤣

23.02.2024, 08:19
BienQuedas karlos
Systémový administrátor

Mallorka, že?!

23.02.2024, 08:25
karlos BienQuedas

Přesně tak 😎😄

23.02.2024, 08:54
clen_0548 karlos

Mamrdi

23.02.2024, 09:54
karlos clen_0548

🤣

23.02.2024, 12:16

Nějak z toho komentáře o top 4 vypadlo Bilbao, které do toho určitě jeste významně promluví. Jestli dokážeme porazit Gironu v odvetě, tak věřím, že budeme druzí. Moc bych se divil kdybychom proti RM získali víc než bod. V případě zápasu s Atleticem určitě šanci na 3 body máme. Uvidíme kdo bude zraněný a kdo to bude pískat. ...ale je jedno jestli budeme 2 nebo 3...hlavně ať postoupíme přes Neapol.

24.02.2024, 15:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat