SSC Neapol 1:1 FC Barcelona

SSC Neapol 1:1 FC Barcelona

Osmifinále Ligy mistrů proti sobě svedlo úřadujícího španělského, a italského mistra. Ať už Barceloně, nebo domácí Neapoli se však v této sezóně příliš nedaří. Neapol je v tabulce své domácí soutěže ještě hlouběji než dnešní host z Barcelony. Na tom však ve vyřazovací fázi evropské soutěže nezáleželo. Hostujícímu trenéru Xavimu určitě udělalo radost uschopnění Félixe, a kapitána Roberta. Na marodce však Barçe stále zůstala čtveřice jmen. A sice Gavi, Baldé, Alonso, a Ferran Torres. 

Do zápasu vstoupili aktivněji jednoznačně hosté. Ti byli po značnou dobu první půle těmi, kteří hrozili více. Jako například Yamal dvěmi střeleckými pokusy ještě v úvodní desetiminutovce. První šel těsně mimo tyč brány Neapole, druhý do rukavic připraveného gólmana Mereta. Zahrozil také Pedri ke konci úvodní čtvrthodinky. Jeho šanci však včasným náběhem zklikvidoval znovu Alex Meret. Ten byl jednoznačným hrdinou domácích v první půli. 

Ani Ilkay Gündoğan nebyl daleko úvodní brance hostí. Po šancích svých mladších spoluhráčů i on podobně jako Yamal se snažil překonat obranu domácích střeleckým pokusem z hranice vápna. Ani zde se však skóre neměnilo. Na druhé straně domácí se ve zbylém průběhu první pětačtyřicetiminutovky snažili osmělit zejména známá útočná dvojice Osimhen - Kvaratskhelia. Ani oni, ani kapitán domácích di Lorenzo však nezvládli stejně jako jejich soupeř skórovat, a do kabin se tak šlo bez branek. 

Do začátku druhé půle nastoupily oba týmy v nezměněných sestavách, a i když první minuty druhé půle mohly nasvědčovat defenzivnímu pojetí na obou koncích hřiště, tak Robert Lewandowski za tím v minutě 60. udělal tečku. Po přihrávce od Pedriho stejně jako jeho kolega ze zálohy Gündoğan napřáhl, a tentokrát se už Blaugranas mohli radovat. Polákův projektil byl totiž přesně umístěný k tyči. I ve formě chytající Meret byl na něj krátký (0:1). 

Po gólu ale hosté zalezli na vlastní půli, jak kdyby se snažili o pouhé udržení výsledku. Neapol čtvrthodiny před koncem poprvé vystřelila, a rovnou srovnala utkání. Nigérijec Osimhen od míče čistě odstavil Iñiga Martíneze, který se až příliš ochotně poroučel k zemi, a čekal na odpískání ofenzivního faulu. To však nepřišlo (1:1). Xavi se na druhé straně snažil reagovat posláním na plac Brazilce Raphinhi. Ten se však při svých deseti minutách na hřišti příliš neprosadil. Ani on, ani jeho spoluhráči si již vyloženou gólovou příležitost ve zbytku utkání nevypracovali.

Katalánci si tak do domácí odvety odnesou nadějný výsledek 1:1. Další zápas v rámci 26. kola La Ligy odehrají v sobotu na domácí půdě od 16:15 proti madridskému Getafe. 


Přehled utkání

21. února 2024, 21:00 Stadio Diego Armando Maradona Nova Sport 3

SSC Neapol

1 : 1 Felix Zwayer (NĚM)

FC Barcelona

  16' de Jong
  60' Lewandowski (Pedri)
  75' Martínez
Osimhen (Anguissa) 75'  
  78' Christensen
Sestava

Meret - di Lorenzo, Rrahmani, Jesus, Oliveira - Anguissa, Lobotka, Cajuste (68' Traorè) - Politano (76' Raspadori), Osimhen (76' Simeone), Kvaratskhelia (68' Lindstrøm)

Sestava

ter Stegen - Koundé, Araújo, Martínez, Cancelo - Gündoğan, Christensen (86' Romeu), de Jong - Yamal (80' Raphinha), Lewandowski, Pedri (86' Félix)




Diskuze

Dnes je remíza málo,Neapol tragická.V prvním poločase super pres,aktivní hra která se nedá hrát celý zápas.Frankie dnes TOP.

21.02.2024, 23:10

Ano souhlas, první poločas dobrý. Ve druhém pěkný gól a pak začala opět naše holomajzna a taktická sračka a kdo jiný zaúřadoval než Martinez :-) Jedna střela na naši bránu a opět gól. Už chybí jen návrat Alonsa a mohli by hrát spolu. Budu věřit, že doma je dáme....

21.02.2024, 23:16

Zápas dvou týmů, které nejsou zrovna ve formě skončil remízou. Až do gólu Lewy byla spíše uspávající a až po vyrovnávacím gólu Neapole šla úroveň zápasu trochu nahoru. Barca mohla i vyhrát, ale neproměnila šance, což potřebujeme do odvety zlepšit. Obrana mi dnes nepřišla i přes inkasovaný gól tak špatná, jako v předcházejících zápasech.

21.02.2024, 23:17
clen_0548 Rikitan

nemuseli nic řešit v obraně taky

22.02.2024, 07:14

Měli jsme vyhrát i přes tu neaktivitu ve druhé půlce, Neapol byla do gólu neškodná, bohužel někdo zas musí udělat před v lastní bránou prvotřídní šaškárnu. Pozitiva jsou, že to Lewymu zase začalo pálit, 60 minut velice aktivní Pedri a Gundo a výkon obrany mimo Martineze. A že remíza 1:1 z venku je pořád dobrý výsledek, i když z něho nemám moc dobré tušení, vzhledem k naší domácí formě.

21.02.2024, 23:21

Měli jsme na výhru. Většina podala nadstandardní výkon což je skvělé. Škoda , že Lamine nenahrál při té první šanci Lewimu. Doma budeme snad ještě lepší a Neapol ne. Nebude to jednoduché, zvlášť jestli nasadí i Zielinskeho, který byl naštěstí dnes out, protože Oshi bude již více rozehraný.

21.02.2024, 23:35
cendisFCB Jordi

Zielknski hrát určitě nebude... není zapsat na soupisce pro LM

22.02.2024, 04:56

Přes Martineze šlo 4 z posledních 5 gólů. Jako kdyby měl alespoň top rozehravku, ale takhle je to katastrofa. Jeho nasazení těžko rozporovat. Cubarasi hraje určitě lépe, ale chybí zkušenosti. Spousta trenérů by se takhle rozhodlo.

Co je ale z Xaviho strany strašný, tak to jeho nestridani. On když se vede, tak nestřídá. To je fakt jak když hraje FIFU. Tady se ukazuje neschopnost jeho trenérského štábu a není to jen v tomto zápase.

Jinak samozřejmě 1:1 z půdy soupeře pěkný výsledek. Radost mám z Lewy, poslední góly jsou jako za starých časů. Přestává se točit s balónem na místě a prostě vystřelí. Snad mu to zůstane.

22.02.2024, 07:43

co to logo Neapole otočené v obrázku? :D

23.02.2024, 09:07

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat