TEĎ, NEBO NIKDY, COUTINHO

TEĎ, NEBO NIKDY, COUTINHO

Fotbal je jednoduchá hra, stejně tak je ale i nespravedlivý. Tak to prostě je. Velké zápasy vás můžou přijít draho. A poslední Clásico nebylo výjimkou. Zápasy Barcelony proti Realu Madrid jsou jako ty chvíle v pokeru, kdy svoje karty vykládáte na stůl.

Tady už nejde blafovat. Objevíte, čeho jste si před tím možná nevšimli. Středeční zápas nám posloužil jako ukázka charakteru například Malcoma, Semeda či Arthura. A zároveň odhalil, v jak špatné formě je Philippe Coutinho. V Clásicu nepředvedl nic.

Zápas proti Madridu nám potvrdil to, co jsme tak úplně vědět nechtěli. Výhodou může být, že když už znáte problém, můžete hledat jeho řešení. Šatna tentokrát jednala rychle, jak alespoň psal deník SPORT, a vyjádřila Coutinhovi důvěru. Brazilce mají spoluhráči rádi a respektují jej.

Ernesto Valverde se vydal stejným směrem a Coutinhovi věří, možná až slepě. Barça ale nemůže na nikoho čekat. Ať už se nám to líbí nebo ne, jste buď katapultování ke slávě, nebo zůstanete v propadlišti dějin. Není nic mezi tím. Coutinho by měl rychle zareagovat, něco jako Ousmane Dembélé, který se v rekordním čase stal z padoucha hrdinou. A to když svůj talent předvedl tam, kde je to nejvíc potřeba – na hřišti.

Paradoxem je, že Francouzova exploze Coutinhovo trápení ještě víc prohloubila. Prostoru k tomu, aby přesvědčil, má sice ještě dost: čekají nás další dvě Clásica a Liga mistrů je za dveřmi. Odpočítávání už ale začalo a čas, kterého se navíc na Camp Nou tolik nedostává, neúprosně běží. Je to doslova – teď, nebo nikdy. Pro Coutinha existuje jediná cesta ven: odolat tlaku a přetavit jej v energii při hledání formy a vysvobození. Dembélé to dokázal.

Výsledek obrázku pro COUTINHO sevilla


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Ani čakať nemusí. Je zaujímavé, že ak sa Coutinho na malú časť zápasu stiahne k stredové u kruhu je to razom iný hráč. Keď bol v stredovom kruhu razom dokázal protihráča prekonať a bol zastavený len za cenu faulu. Ale už už by vytvoril perfektne prečislenie. V zálohe je z neho iný Coutinho ako keď je pri kovaný na autovej čiare. Včera som cely zápas sledoval hlavne jeho pohyb. On ma kopec dobrých nabehov aj ako krídlo ale prihrávku nedostane ani za toho boha. A ak aj, tak vtedy kedy by ju presne dostať nemal. Bolo na ňom vidieť, že chce. A nemôžme polemizovať o jeho kvalitách pretože v Liverpoole a aj prvých 6 mesiacov v Barce bol fantastický. To, že Valverde netuší co ma vlastne hrať nieje Coutsova chyba.

11.02.2019, 12:16
vitek.plasil Andreas

Díky za tenhle komentář, to jsou přesně moje slova.
Coutinhova pozice je CM nebo CAM, v Liverpoolu hrál v tříčlenné záloze a právě tam byl nejlepší, i přesto, že si troufám tvrdit, že anglická liga je běhavější a fyzičtější, a i tak Couts zvládal defenzivu úplně v pohodě a dopředu byl skvělej.
Vážně po něm Valverde chce, aby držel lajnu a chodil do sprintových náběhů jako třeba Dembele? Já tohle prostě nepochopím, nikdy. Jeho přednosti jsou úplně jinde a na křídle je fakt nevyužije.
Největší paradox je, že Valverde chce hrát na 3 defenzivní hráče v záloze (asi aby vyztužil obranu), přitom dostáváme hodně golů a obrana skoro nefunguje, to je docela ironie :D
Ať prosím zkusí dát Coutse do zálohy, před něj Messiho, Dembeleho a Suáreze, a když to ani potom nebude fungovat, potom už bude chyba v Coutinhovi, ale takhle prostě ne.

11.02.2019, 14:25
vitek.plasil Andreas

Prošel jsem si sestavy Liverpoolu v posledním roce, co za ně hrál Coutinho, a v 70% procentech případů nastoupil v záloze s tím, že před ním hráli ještě 3 útočníci.
V Brazílii nastoupil v záloze pokaždé, navíc s tím, že Neymar před ním na křídle nebrání prakticky vůbec a v Barceloně by to nezvládl?Nerozumím......

11.02.2019, 14:34
Tarja vitek.plasil

Já taky nechápu, proč ho pořád cpe někam na kraj. Až jsem si i myslela, že jsem si to asi spletla a že hrál i v Live křídlo. :D Radši ať fakt Ernesto jde, s takovýmhle materiálem hrát takový fotbal je prostě ostuda.

12.02.2019, 09:09

Snová záloha = Busquets, Coutinho, Arthur. (Couts za Iniestu a Arthur za Xaviho, jak jednoduché)
Realita = Busquets, defenzivní záložník č. 1, defenzivní záložník č. 2 smiley

11.02.2019, 21:51

Se všemi komentáři nade mnou souhlasím. Cou potřebuje hrál ofenzivního záložníka, potřebuje si pohrát s míčem a dávat nahrávky na hrot, tečka

12.02.2019, 14:41

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat