Tello: Vrátit se na Camp Nou je vždy speciální

Tello: Vrátit se na Camp Nou je vždy speciální

Jedním z bývalých barcelonistů nyní v řadách Betisu je rodák ze Sabadellu Cristian Tello, který si prošel mládežnickými akademii v Katalánsku a teď si kroutí 3. rok v Seville. Před vzájemným utkáním, jež je na programu dnes večer, souhlasil s interview pro oficiální klubová média FCB, v jehož barvách odehrál 86 zápasů, v nichž dal 20 branek.

S Betisem začínáš třetí sezonu, jak se ti daří?

Inu, myslím si, že pokaždé, když hráč zkompletuje sezonu, se cítí více důležitý a více integrovaný do týmu. Perfektně znám hráče z tohoto kádru a jsem v klubu velmi usazený a velmi šťastný.

Před touto sezonou proběhlo v týmu hodně změn. Odešli Lo Celso, Júnior, Pau López a realizační personál. Naopak do něj přišli Juanmi, Fékir, Borja Iglesias a noví trenéři. Jak budete této sezoně čelit se všemi těmi změnami?

Dle mého se filozofie Betisu nezmění a budeme jí čelit jako obvykle. Ano, je pravdou, že se kompletně prostřídali trenéři, ale myslím si, že ten hlavní zdůraznil všechno, co tým měl. K tomu nově příchozí hráči přinesou odlišné věci, které jsme potřebovali v minulé sezoně.

S Rubim už jsi vlastně spolupracoval v FC Barceloně a to v ročníku 2013/14, kdy zde působil. Jaké pocity na vás přenáší?

Je to trenér, který je velmi blízkým hráčům a vždy sleduje malé detaily. Trénink je velmi intenzivní a on zkoumá každé cvičení a pracuje s každým jednotlivcem. Snaží se výrazně zlepšit drobnosti na hřišti.

Loni Betis vyhrál na Camp Nou 3:4. Je možné tento výkon zopakovat?

Podle mě jsme si vědomi toho, že abychom vyhráli na Camp Nou, musíme odehrát prakticky perfektní zápas. Domnívám se však, že na to máme tým. Proti Valladolidu jsme měli trochu smůlu, ale jinak se velice soustředili. Ano, myslím si, že na Camp Nou dokážeme znovu zvítězit.

Je to pro vás všechny referenční zápas?

Od toho utkání se změnilo hodně věcí a myslím si, že máme nové koncepty a hrajeme jinak, než loni. Důležitou věcí je cítit se na hřišti pohodlně, nebát se mít míč a pokusit se dominovat hru.

V tom zápase zahrál Júnior velice dobře. Myslíš si, že v něm Barca získala dobrou posilu?

Ano, velmi dobrou. Je to levý zadák se spoustou potenciálu. Je stále velmi mladý, ale má velké kvality a bude pro klub velmi důležitým hráčem.

Co jím Barca získala?

Udržujete si to, co už máte s Jordim Albou – hloubka směrem dopředu, tvrdá práce při útočení i bránění a dobrý rytmus na levé straně hřiště.

Dal bys Júniorovi nějakou speciální radu, jak v Barce uspět?

Je to velice snadné. Nachází se v klubu, kde by od prvního okamžiku měl velmi dobře zapadnout, jelikož personál je hodně provázaný. Hráči v kabině jsou úchvatní a myslím si, že má příležitost učit se od nejlepšího levého obránce na světě, Jordiho Alby. To mu do budoucna hodně pomůže.

Jak se díváš na Barcu z venku?

Vidím ji stejně, jako v minulé sezoně – jako velmi dobrý tým. Uvědomujeme si individuální kvalitu, ale rovněž víme, že jsou týmem, proti němuž musíte být v daný den prakticky perfektní, abyste jej zdolali.

Co si myslíš o posilách, které klub tento rok udělal?

Myslím si, že Barca je vždy klubem, který dobře posílí. Každý hráč, který přichází do klubu, se stane velmi důležitým a hlavně dodali trenérovi letos klíčové prvky, které mu scházely, což znamená ještě větší kvalitu.

Je speciální znovu nastoupit na Camp Nou?

Ano, velice. Je to tým, který mi dal příležitost debutovat v nejvyšší soutěži. Chovám k Barce hodně lásky a vážím si všech jejich lidí. Jako hráč jsem zažil nejlepší chvíle, když jsem se snažil dostat na vrchol a do prvního týmu jsem přišel se vším tím nadšením, které je s tím spojené. Dle mého to bude velmi speciální návrat.

Jak vzpomínáš na své působení v Barce?

S velmi dobrými pocity, hlavně ze vzdělání. Bylo pro mě ctí trénovat s takovými hráči, jako Xavi, Puyol, Iniesta, Messi, Busquets, Jordi Alba. To jsou hráči, od nichž se učíte každý den a činí vás lepším na hřišti i člověkem. Byl jsem velmi mladý a jednalo se o rok naprostého učení.

Máš nějakou konkrétní dobrou vzpomínku?

Nejlepší vzpomínkou byl den, kdy jsem debutoval v první lize a to na hřišti Villarrealu. Podle mě to byla unikátní příležitost – taková, kterou má každý odmala.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Vždy jsem mu fandil.
Úplně v pohodě tu mohl zůstat a plnit funkci všech těch "Alcacerů, Boatengů, Dembeleů" a jiných, jež nás stáli mnoho :O

25.08.2019, 17:28
Biscuit Pajamen

Taky si říkám, ale psávalo se tu že na Barcu prostě nemá no....

25.08.2019, 17:46

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat