ter Stegen a Gavi zraněni, Lewandowski bez EURA...Barça v repre #5

ter Stegen a Gavi zraněni, Lewandowski bez EURA...Barça v repre #5

Gavi se zranil do konce sezóny, ter Stegen snad jen krátkodobě. Lewandowski jako kapitán se s Polskem zatím nedostal na EURO, Uruguay v čele s třetím kapitánem Barçy Araujem v kvalifikaci o Mistrovství světa porazili úřadující mistry světa z Argentiny. 

Španělsko (Gavi, Lamine Yamal, Ferran Torres, Iñigo Martínez)

Španělé absolvovali v uplynulé reprezentační přestávce 2 závěrečná utkání kvalifikace o EURO. Již před nimi však ,,La Roja" měla jistou účast na finálovém turnaji. Ve zbylých dvou utkáních se Skotskem soupeřili o prvenství v kvalifikační skupině. K tomu rázně vykročili na Kypru. Již po poločase vedli 0:3. Skóre v šesté minutě otevřel Lamine Yamal, kterého v 73. minutě vystřídal Ferran Torres. Gavi odehrál celý zápas, stoper Iñigo Martínez jej pak celý sledoval z lavičky. Druhý zápas pak Španělé odehráli proti Gruzii ve Valladolidu. Zápas v základu za Barcelonu začali Iñigo Martínez, Ferran Torres, a Gavi. Křídelník Ferran pak ve čtvrté minutě Le Normandovi asistoval na první gól utkání. Nejsmutnější okamžik celé reprezentační přestávky pro Culers pak přišel ve 26. minutě zápasu. Záložník Gavi si při souboji o míč poranil koleno, a musel střídat. Testy následující den ukázaly přetržení předního křížového vazu, a rovněž poranění menisku. Gavimu tak nejenže skončila sezóna na klubové úrovni, přijde ale rovněž o ono EURO, a Olympijské hry v Paříži.

Ferran pak v minutě 55. poslal svou reprezentaci dalším gólem na mezinárodní úrovni do vedení 2:1. O deset minut později si pak s Yamalem vyměnili role z prvního zápasu, a šestnáctiletý mladík vystřídal svého produktivního kolegu. Yamal si pak o sedm minut později připsal asistenci na gól, který je v zápisu o utkání veden jako vlastní. V nastavení druhé půle si stoper Martínez vysloužil žlutou kartu. Španělé vyhráli tento zápas 3:1, a ovládli kvalifikační skupinu A. 

Německo (Gündoğan, ter Stegen)

Druhé zranění hráčů Barcelony pak přišlo v tréninku ,,Die Mannschaft". Gólman ter Stegen si poranil záda. Poslední zprávy avšak hovoří o tom, že by měl být připraven pro další ligový souboj Blaugranas v sobotu na hřišti Vallecana. Němci odehráli další dvojici přátelských utkání. Pokračovali v nastoleném trendu, a opět svými výkony a výsledky nenaplnili svůj potenciál před domácím EUREM. V prvním utkání doma v Berlíně podlehli Turecku 2:3, ve Vídni o 3 dny později pak domácímu Rakousku 2:0. Záložník Gündoğan proti Turecku odehrál plných 90 minut, v tom druhém ve Vídni pak minut 60. 

Portugalsko (Cancelo, Félix)

Portugalcům před posledními dvěma kvalifikačními zápasy již nešlo o vůbec nic. Měli jistý nejen postup na finálový turnaj, ale i prvenství v kvalifikační skupině. Tu nakonec zakončili s deseti vítězstvími v 10 zápasech, a impozantním skóre 36:2. Ve Vaduzu proti Lichtenštejnsku vyhráli 0:2, na domácí půdě proti Islandu pak zápas opanovali stejným výsledkem. Félix i Cancelo hráli v obou zápasech 87 minut. Cancelo si proti Lichtenštejnsku připsal branku, a podle Livesportu byl se známkou 9.3 ohodnocen jako hráč utkání. Félix si pak proti Islandu připsal žlutou kartu. 

Polsko (Lewandowski)

Polský kapitán v posledním kvalifikačním zápase již spolu se svými spoluhráči nezvládl napravit jejich zpackané kvalifikační počínání, a pouze remizovali s Čechy ve Varšavě 1:1. ,,Lewy" odehrál celý zápas. Tento výsledek rozhodl o nepostupu Poláků z kvalifikační skupiny, dostanou však druhý pokus v podobě baráže díky úspěšným výsledkům v Lize národů. V rámci druhého zápasů pak přátelsky rovněž ve Varšavě vyzvali Lotyše, vyhráli 2:0, Lewandowski odehrál 61 minut, a vstřelil jeden gól.

Dánsko (Christensen)

Dánové s Christensenem odehráli dva finální kvalifikační zápasy o EURO doma proti Slovinsku, které porazili 2:1. V Severním Irsku pak prohráli 2:0. Christensen odehrál v obou zápasech 90 minut. Dánové si však i přes prohru v posledním zápase připsali prvenství ve skupině. 

Francie (Koundé)

Francie již před reprezentační přestávkou stejně jako Portugalci měli jistý nejen postup na EURO, ale i prvenství v kvalifikační skupině. V zápasech proti Gibraltaru a Řecku jim o nic nešlo. Doma s Gibraltarem však vyhráli 14:0, a stanovali nový rekord v historii kvalifikace. V Řecku pak remizovali 2:2. Koundé sledoval celý zápas proti Gibraltaru z lavičky, v Aténách pak odehrál 63 minut. 

Uruguay (Araujo)

Uruguayci v kvalifikaci o Mundial 2026 tuto reprezentační přestávku nejdřív načali velkým vítězstvím proti úřadujícím mistrům světa z Argentiny na jejich půdě. V Buenos Aires na konci prvního poločasu otevřel skóre stoper Barçy Ronald Araujo. Tento gól se pak později ukázal jako vítězný. Hosté vyhráli 0:2. Proti Bolívii na domácí půdě si pak připsali pohodovou výhru 3:0. Araujo v obou zápasech odehrál plných 90 minut. Uruguay se v tabulce momentálně nachází na druhém místě za první Argentinou. Na kontě mají 13 bodů, na mistry světa ztrácejí 2 body.

Brazílie (Raphinha)

Brazilci rovněž odehráli dva souboje o kvalifikaci na Mistrovství světa za necelé 3 roky. Oba však rozhodně nemůžou považovat za úspěch. V Kolumbii nejprve prohráli 2:1, doma s Argentinou pak v zápase kterému předcházely divácké nepokoje a policejní brutalita proti fanouškům hostí 0:1. Raphinha odehrál 81, respektive 71 minut. Doma s Argentinou si pak připsal žlutou kartu. Pro trenéra Xaviho pak můžou být znepokojující jeho výkony po zranění, když si ve čtyřech zápasech na klubové úrovni nepřipsal ani jeden kanadský bod. Brazílie má po šesti zápasech pouhých 7 bodů, a nachází se na posledním postupovém, 6. místě.

Španělsko U-21 (Fermín López)

Nejstarší mládežnická kategorie reprezentace Španělska odehrála v poslední době 2 zápasy kvalifikace o mládežnické EURO. Doma v Huelvě porazili Maďarsko 2:0, v Belgii remizovali 1:1. Fermín odehrál 61, respektive 69 minut. 




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat