Ter Stegen s Gündoğanem v problémech, Lewandowski rovněž. Barça v repre #1

Ter Stegen s Gündoğanem v problémech, Lewandowski rovněž. Barça v repre #1

Německo s Polskem před EUREM v příštím roce v problémech, Koundé lehce zraněn, famózní Raphinha, senzační Yamal, a Ferran opět na scéně. 

Německo 

Hráči ,,die Mannschaftu" se jako hostitelská země příštího ročníku EURO neúčastní kvalifikace. Avšak v přípravných zápasech zatím Němci třou bídu s nouzí. Z posledních pěti přípravných zápasů čtyřikrát odcházeli jako poražení, a jednou remizovali. V tom posledním pak až ostudně padli na domácí půdě s Japonskem 1:4. Němci začali prohrávat zrovna ve chvíli, kdy se ter Stegen stal jedničkou v brance kvůli zranění dlouholeté jedničky a kapitána Manuela Neuera. Dá se německá krize s novou jedničkou v bráně spojovat? Zemi našeho západního souseda spolu s výše zmíněným ten Stegenem, a záložníkem Gündoğanem čeká v rámci této reprezentační přestávky ještě přípravný zápas s Francií, které se v posledním zápase o kvalifikaci na příští ročník Mistrovství Evropy lehce zranil stoper Barçy Jules Koundé. Neměl by se však jednat o nic, co by Francouze mělo vyřadit ze zápasového rytmu. Obě země se utkají v rámci přípravného zápasu dnes od 21:00 v Dortmundu. To již bez v pondělí odvolaného trenéra Hansi Flicka. 

Francie

Výše zmiňovaný stoper či pravý bek Koundé má za sebou v této reprezentační pauze téměř celou minutáž v rámci domácího utkání kvalifikace o EURO proti Irsku, odehrál 88 minut, a ,,Equipe de France" zvítězila v Paříži 2:0. S plným počtem bodů a žádným inkasovaným gólem suverénně vévodí kvalifikační skupině B.

Dánsko

Dánský stoper Andreas Christensen své zemi pomohl k vítězství 0:1 ve Finsku rovněž v rámci kvalifikace o EURO. Odehrál celý zápas. Ten předchozí odseděl na lavičce, a Dánsko San Marino porazilo pohodově, 4:0. 

Nizozemsko

Frenkie de Jong na dálku ,,zápasí" s Julesem Koundém o prvenství v kvalifikační skupině B. Nizozemci na tom nejsou tak skvěle jako Francouzi, nicméně v uplynulých 2 zápasech odcházeli v obou případech jako vítězové. Doma smetli Řeky 3:0, a poté v Dublinu proti Irům zvítězili 1:2. De Jong odehrál 76, respektive 90 minut. 

Polsko

Poláci v čele s kapitánem Lewandowskim jsou na tom v cestě na EURO opravdu hodně bídně. Tým portugalského trenéra Santose bodoval jen ve dvou z pěti případů, a postupně padl v Praze proti Čechům, poté v Moldavsku, a nyní i v Albánii. V zemi našeho severního souseda se tak hlasitě volá po odvolání trenéra Santose. V rámci této reprezentační přestávky odehrál ,,Lewy" 2 krát 90 minut, a před porážkou s Albánci dvakrát skóroval proti Faerským ostrovům, které tak Poláci porazili 2:0. 

Portugalsko

Cancelo spolu s Felixem mají za sebou již oba kvalifikační zápasy. V Bratislavě hubenou výhrou 0:1 zdolali Slováky. Na domácí půdě pak si pak s chutí zastříleli, a Lucembursko porazili vysoko, 9:0. Cancelo odehrál 31, respektive 61 minut, jeho jmenovec Félix proti Slovákům strávil zápas na lavičce, proti Lucembursku odehrál stejnou minutáž, jako Cancelo, a jednou se zapsal mezi střelce. 

Španělsko 

Debut v seniorské reprezentaci má za sebou pořád teprve šestnáctitelý Lamine Yamal. Ve 44. minutě kvalifikačního utkání s Gruzií vystřídal zraněného Daniho Olma, shodou okolností rovněž odchovance Barcelony. Yamal pak ve druhém poločase po přihrávce od Nica Williamse sám skóroval. Gavi odehrál v tomto zápase 58 minut, Alejandro Baldé odseděl zápas na lavičce. Španělé v Tbilisi zvítězili drtivě 1:7. V návaznosti na zranění výše zmíněného Olma, a Marca Asensia byl pak před domácím kvalifikačním utkáním proti Kypru dominován Ferran Torres. Zápas se odehraje dnes od 20:45. 

Brazílie

,,Kanárci" v rámci kvalifikace o ,,Mundial" v roce 2026 na domácí půdě drtivě porazili Bolívii, konkrétně 5:1. Raphinha odehrál celý zápas, a odcházel s bilancí 1+1. Brazilce pak ještě zítra ráno ve čtyři hodiny našeho času čeká kvalifikační utkání na hřišti Peru.




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat