Tite: Neymarovi se nejvíce dařilo v Barceloně a v plné formě byl hned za Messim a Cristianem

Tite: Neymarovi se nejvíce dařilo v Barceloně a v plné formě byl hned za Messim a Cristianem

Osmapadesátiletý reprezentační trenér Brazílie Tite absolvoval rozhovor s magazínem France Football, v němž se nechal slyšet, že jeden z jeho svěřenců – Neymar Júnior – zažil nejlepší etapu své kariéry v době, kdy hájil zájmy a barvy Barcelony.

Neymar je klíčovým, ale ne nenahraditelným. V každém utkání se sám sebe táži stejnou otázku a to jak jej co nejvíce využít a vyvážit tým kolem něj. Nejlepší pozice, kde může nastoupit, je ta, kterou zastával v Barceloně, kdy hrál nalevo ve formaci 4-3-3 a pak zakončoval uprostřed. Podobné to má i v národním týmu.

Začínal na křídle, využil své předvídání hry, rychlé myšlení, zakončení a dovednost improvizace a to vše za plné rychlosti. Byl to nejlepší Neymar, kterého jsem viděl. Herní úroveň, kterou v té době dosáhl, byla výjimečná a před ním už byli jen Messi a Cristiano Ronaldo. Neříkám, že Neymar byl nejlepším Brazilcem, kterého jsem kdy viděl.

Nevšiml jsem si však této unikátní hry u Hazarda, Griezmanna nebo Pogby. Neviděl jsem nikoho z nich dosáhnout na tuto úroveň, nicméně teď je řeč o Neymarovi v úplné psychické i fyzické kondici. Jeho role se změnila, jelikož Tuchel hraje ve formaci 4-4-2, která Neymara staví do více středové pozice.

V Paříži hraje s Mbappém nebo Icardim či Cavanim, kteří mají specifický profil a dobře se adaptují na rozestavení se dvěma útočníky. Nevím, zdali PSG bude pokračovat s touto taktikou, nebo se vrátí ke třem útočníkům. Neymar dokáže uklidnit hru, jelikož do ní vnáší nepředvídatelnost. Nabízí individuální i týmová řešení, která jiné nenapadnou.

S ním v sestavě není potenciál týmu stejný, jelikož on dokáže zářit.“ Připomeňme, že odchovanec Santosu vyměnil dres v roce 2017, kdy se nechal vykoupit ze smlouvy za rekordní sumu 222 milionů eur do Paříže a od té doby stále nenachází to, co hledat. V tomto ročníku dal 13 ligových, 3 evropské a 2 pohárové trefy ve dvaadvaceti zápasech.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat