UD Barbastro 2-3 FC Barcelona

UD Barbastro 2-3 FC Barcelona

Ani so štvrtoligovým celkom Barcelona nedokázala zvíťaziť viac než o gól. Barbastro nedarovalo Kataláncom nič zadarmo, dokázalo streliť 2 góly, no Barça napokon postupuje do osemfinále.

Najaktívnejším ofenzívnym hráčom bol v úvode Raphinha, najskôr v 6. minúte vysoko prekopol prázdnu bránu, potom v 15. minúte ohrozil gólmana domácich z priameho kopu, no opäť neúspešne.

Situáciu vyriešil Raphinha správne o 3 minúty neskôr, keď prihrával na úvodný gól zápasu Fermínovi Lópezovi.

Mladý záložník mohol vzápätí pridať aj druhý gól, hlavičku v obrovskej šanci ale nedokázal umiestniť presne.

Barcelona mala ešte zopár šancí, za zmienku stojí príležitosť Ferrana Torresa, ktorý ale vo vyloženej šanci prudko prestrelil bránu, no najmä akcia zo 42. minúty. Po výbornom centri Fermína prekonal Fabregu João Félix, no asistent rozhodcu chybne odmával ofsajd.

Po zmene strán prišiel druhý gól Blaugranas, veľmi dobrú nahrávku 17-ročného Forta zúžitkoval Raphinha.

Húževnatí domáci sa ale nevzdávali a v 60. minúte dokázali prekonať Iñakiho Peñu. Lopta sa po rohovom kope dostala k De Mesovi a ten z bezprostrednej blízkosti nedal našej dvojke šancu.

Strachovanie sa o výsledok podčiarkli aj Xaviho striedania, keď v poslednej 20-minútovke prišli na trávnik Lewandowski, Gündoğan a po smolnom zranení Iñiga Martíneza aj Sergi Roberto.

Dominancia na lopte ale neprišla, štvrtoligový celok stále živil nádej na vyrovnanie. Tú zmazala situácia zo záveru zápasu, po ruke v šestnástke domácich sa pískala penalta, ktorú premenil Robert Lewandowski.

Pokutový kop si však nakoniec kopli aj domáci, v nadstavenom čase znižoval na 2:3 striedajúci útočník Marc Prat.


Přehled utkání

7. ledna 2024, 21:00 Campo Municipal de Deportes Sport 1

UD Barbastro

2 : 3 Juan Luis Pulido Santana

FC Barcelona

  18' Fermín
Carbonell 36'  
  51' Raphinha (Fort)
De Mesa (Jaime) 60'  
Gonpi 80'  
  88' Lewandowski (p.)
Prat (p.) 90+3'  
Sestava

Fabrega - Gasco Carlos, Mingotes, I. García, Jaime, Carbonell (66' Reques) - Javito, Bautista (46' Soule), Kike (66' Crespo), Gonpi (83' Val) - De Mesa (71' Prat)

Sestava

Peña - Koundé, Araújo, Christensen (64' I. Martínez, 75' S. Roberto), Fort - Fermín, Romeu (71' Gündoğan), F. de Jong - Raphinha (64' Vitor Roque), Ferran, Félix (72' Lewandowski)




Diskuze

Každým zápasom dosahuje mužstvo nové dno. Dnes okrem štyroch hráčov nastúpila kompletná A zostava a vyzeralo to, že spolu hrajú prvý krát. Ťažko sa hľadajú akékoľvek pozitíva. Marazmus, beznádej, nulová taktika.

07.01.2024, 23:08

V Evropě už není slabých mužstev.Ani proti týmu ze čtvrté ligy nevyhrajeme a víc než jednu branku.Nezlobte se ale poslat hráče po zranění na takový terén,proti soupeři který hraje tzv.maso je na palici.Xavi je hráčská legenda ale momentálně je to učitel tělocviku.

07.01.2024, 23:09
blaugrana René

S hneď prvá vec s ktorou na tlačovke vyrukuje bude terén...

07.01.2024, 23:16
absint René

Schválně jsem zapátral a zjistil, že posledním zápasem, který jsme vyhráli více než jednobrankovým rozdílem, bylo úvodní utkání LM proti Antverpám (19. září !!!). Od té doby nic.
Mimochodem to byla třetí výhra o alespoň dva góly, a upřímně, pouhé tři takové výhry za půl roku jsou pro Barcelonu ostuda, pro níž není žádná omluva. Real i Atlético jich mají za stejnou dobu (a stejný počet zápasů) shodně po dvanácti. Děkujeme, Laporto.

08.01.2024, 01:14
blaugrana absint

Najsmutnejšie je, že sa to proste ani nemôže zlepšiť lebo nie sú financie na top hráčov.

08.01.2024, 06:39
blaugrana blaugrana

Navyše ak Real stiahne Mbappeho a nedaj Bože Haalanda, tak fakt neviem, kde chce Barca tržiť nejaké prachy za trofeje.

08.01.2024, 06:44
angel blaugrana

Mbape bude smutnit po tom jeho priteli. Mimo uchylnou Paris muze byt nesvuj

08.01.2024, 23:05
blaugrana angel

v Madride bude mat tiez moznosti vyžitia sa :D

09.01.2024, 01:51
raval69 blaugrana

To si myslím, že je ten největší omyl! My nemáme top hráče? Podívej se na plat Lewy, De Jonga..... Máme hráče, kteří vydělávají více než celé týmy dohromady a proti regionálnímu týmu hrajeme asi jako Příbram. Je mi z toho smutno. A Xavi ze všeho nejvíce připomíná nasraného trpaslíka. Kde se poděl ten mág fotbalového hřiště s velkorysým nadhledem?
Mimochodem, jaké "top hráče" má Girona?

08.01.2024, 09:27
stockey René

Zranenie ma na druhej nohe

08.01.2024, 08:06
René stockey

vím,hráče,po svalovém zranění poslat do kosy,zmrzlý terén,soupeř který hraje životní zápas na krev není normální.

08.01.2024, 09:32

Kluci Ferran, Felix, Romeu a Raphinha tak na půl, jsou největší kopyta za dobu co fandím Barceloně, každý zápas se s přehledem překonávají... Dnes to byl zatím strop :-D
Mezihra nám celkem funguje, ale jakmile potřebujeme jít do finální fáze, tak nevím jestli se smát, nebo brečet...

07.01.2024, 23:19

Ještě k tomu mýtu, že problém Barcy spočívá v tom, že nemá peníze. V odkazu jsou platové poměry Girony. Nejsem si vědom toho, že by si zrovna třeba tento klub mohl dovolit koupit "super talent" z Brazílie.
Náš problém je jiný. Tým nehraje a nepůsobí jako tým. Útočníci se na sebe vzájemně ksichtí téměř po každé akci. Nedělá dobře to, že máme hráče s megaplaty, kteří ale hrají sotva průměrně. V FCB je něco fundamentálně špatně. Nebo, kolik peněz a za jaké hráče bychom ještě museli utratit a jaké platy by hráči měli mít, aby tým hrál opět špičkově?

salarysport.com

08.01.2024, 09:48
René raval69

naše hra nemá systém,nemá trenérský rukopis,v tomto fotbale na náhodu se ztratí jakakoliv posila za x mega.

08.01.2024, 09:58
blaugrana raval69

Počkaj, takže keď Barcelona platí totálne nezmyselné prachy hráčom, tak nemý finančné problémy?

08.01.2024, 10:24
blaugrana blaugrana

Keď vidím 2,6 miliona libier rocne u Erica, tak sa mi chce plakat. Takyto plat dostane v Barcelone hrac jeho kvalit.

08.01.2024, 10:26
René blaugrana

Nepíšu o prázdné pokladně ale že i kdyby jsme přivedli kohokoliv tak v tomto nesystému se ztratí.Peníze nemáme a do budoucna pokud chceme konkurovat špičce tak je třeba uvažovat o jiné vlastnické struktuře.To stejné čeká Real.

08.01.2024, 10:51
absint raval69

Gironu bych úplně za příklad nedával, to je takové jednosezónní překvapení, které však za rok bude zase hrát o střed tabulky.
Já vidím pořád hlavní problém ve vedení a skautingu. Nejbohatší teda zrovna nejsme, ale peněz máme pořád relativně dost... nebo jsme aspoň měli. Jenže je rozhazujeme stejně bezmyšlenkovitě jako za Bartomeua. Raphinha, Ferran a Oriol jsou faily, které jsme si v naší situaci nemohli dovolit. A Lewa s Koundém asi taky nenaplnili všechna očekávání.
Takže po odprodeji všeho, co ještě mělo cenu, a velkých investicích máme tým, kde zdaleka nejlepším (nikoliv dobrým) křídelníkem je hráč hostující z jiného klubu, se kterým se v létě tak jako tak rozloučíme, což ostatně platí i pro kraje obrany. K tomu si přičtěme fakt, že jeden z našich dvou nejlepších hráčů je víc zraněný než zdravý, a vznikne nám tým, se kterým prostě dlouhodobé výsledky dělat nejde, ať už je trenérský štáb jakýkoli.

Nicméně pokud jde o platy, tady jsem s novým vedením spokojený, okleštili to celkem pekně, díky čemuž se naše výdaje začínají pohybovat v rozumných cifrách.

08.01.2024, 12:13
blaugrana absint

Leto, kedy sa inkasovalo 222 mega za Neymara sa malo vedenie vykašľať n akékoľvek prestupy. Lenže šialený Barto sa nechal ošklbať BvB a Poolom a vtedy sa začala Barcelonska loď potápať. Až na výnimky v podobe Suareza a Neymara trasnfery za obrovské prachy vždy dopadli zle. Treba si brať príklad z modelu Bayernu. Ten dlhodobo pekne držal platovú politiku a nepreplácal a v posledných rokoch si proste doprajú vždy drahú posilu, ktorá ale posunie ten tím zasa dopredu. Ale to sú proste vyscautované posily ako Kane, Sane, Gnabry a podobne. Posily, ktoré skvele zapadli do ich systému. A potom tu máme Barcu, ktorá angažuje Ferrana, ktorý hrával vo Valencii RM, začne ho cpať na krídlo či hrot a ten hráč je proste úplne v prdeli. To isté Raphinha. V Leedsi hraval tiež skôr RM než RW, bez driblingu a opäť ho Barca privedie a čaká nejaké tvorenie nebezpečia sprava od hráča bez driblingu.

08.01.2024, 12:37
René blaugrana

správně-SYSTÉMU a ten nemáme

08.01.2024, 13:15
blaugrana blaugrana

+ ešte doplním, ako sa hráči dokážu vyprofilovať pod Kloppom či Pepim, Salah, Firmino, Mane, Robertson...teraz začal brusit Szoba a Enda, ktory ked zacal hrat tak priemer ich inkasovanych golov siel razantne dole...o Pepovi nemusim ani hovoriť, chytyl Stonesa, urobil z neho monstrum na DM, vypadol KdB? Dal Alvareza na podhrot, kde vyuzuviva fakt, ze ten chalan ma najlepsi pressing vo finalnej tretine ihriska v PL a ma tuto sezonu 13+9..Doku dosiel a zaradil medzi najlepsie kridla na svete a dalej pisat uz nemusim...takze je to o trenerovi, on musi udavat smer, on musi najst to najlepsie v hracovi, on musi mat plan A, b, C či D...

08.01.2024, 15:12
karlos blaugrana

Však Xavi má plán B. Když to nejde nalevo Torresovi, dá tam Roqueho. Easy....😎

08.01.2024, 15:24
blaugrana karlos

:D :D :D toto je tak smutne, ze je to az vtipne...minulu sezonu este ako tak fungovalo 442 s Pedrim nalavo vo stvorclennej zalohe..no a hlavne brutalne chyba Gavi, ten chalan postupil o level vyssie a pretrha si väzy :(

08.01.2024, 15:41

Hrozně špatně se mi to říká, ale Xavimu to fakt nejde. Loni obrana a defenzívy dobrá, teď trnem při každém útoku soupeře a ta vracečka hráčů ....., to snad nemyslí vážně. Rafinha? Pod jiným koučem to bude určitě lepší. Lewa rychle prodat dokud je zájem. Luuk dJ, byl proti němu mašina, Jamal je další výkřik. Nerozumím proč po výborných výkonech takto zachází s Fermínem , druhej Gavi, Né, že se to neposouvá, ale je to pořád horší a horší. Přesto Barca❤️

09.01.2024, 14:04
blaugrana Diego

Ono tu obranu minulu sezonu drzal nad vodou famozny Ter Stegen. Strasne vela zapasov sa vyhralo 1:0 + sme mali Busa, ktory uz v tejto sezone nie je, co obnazilo cely tim.

09.01.2024, 14:54

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat