UEFA odložila červnové zápasy reprezentací a zastavila řešení FFP

UEFA odložila červnové zápasy reprezentací a zastavila řešení FFP

Ve čtvrtek měl evropský fotbalový orgán UEFA na programu videokonferenci s členy pětapadesáti členských federací, po které zveřejnil komuniké, v němž oznámil nová omezení zápasů pod jeho správou a dotkl se finanční fair-play.

Všechny zápasy národních týmů – ať už mužských či ženských – které byly naplánovány na červen tohoto roku jsou odloženy na neurčito. Totéž platí pro baráž o EURO a kvalifikaci na Mistrovství Evropy žen, které mají proběhnout příští rok. Odklad se dotkne i všech dalších zápasů pod hlavičkou UEFA, včetně přátelských mezi kluby.

Evropské šampionáty kategorií U17 a U19 jsou ve svém původním termínu (květen, resp. červenec) zrušeny a budou odloženy na neurčito, jelikož zároveň jde o kvalifikační duely ve vyšších kategoriích – U19, respektive U20. Kluby pak mají rovněž odloženy veškeré termíny, hlavně ty, které se týkají registrací hráčů. UEFA stanoví nová data.

Výkonná komise zdůrazňuje esenci licencí a finanční fair-play, ale uznává, že současné výjimečné podmínky volají po speciální akci k chodu klubů i federací a ty tak budou mít delší čas na zkompletování klubových licencí a to až do doby, kdy bude stanoven nový proces pro přijetí klubů do soutěží UEFA.

Vzhledem k narůstajícím obavám se stejná komise rozhodla suspendovat body týkající se přípravy a zhodnocení finančního zdraví klubů v budoucnosti. To se nicméně vztahuje pouze na ty celky, které v sezoně 2020/2021 měly nastoupit do soutěží pod záštitou UEFA. Více se v informační zprávě nepíše.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat