VALENCIA CF 0:2 FC BARCELONA

VALENCIA CF 0:2 FC BARCELONA

Barça je popáté v řadě ve finále Copa del Rey! Svůj první gól v novém dresu – a rovnou klíčový – si připsal Philippe Coutinho a druhou branku utkání přidal Ivan Rakitič, přičemž asistentem byl v obou případech Luis Suárez. Yerry Mina navíc zvládl debutovat.

Sestava domácích se třemi útočníky napověděla, že kouč Marcelino tentokrát hodlá vsadit na mnohem ofenzivnější taktiku od samotného úvodu, a zápasu to rozhodně prospělo. Více ze hry sice měla Barcelona, ale protiútoky Valencie hrozily velkým potenciálem.

Už ve 14. minutě tak netopýři zvedli své fanoušky ze sedaček, když Piquého předskočil Moreno, avšak jeho hlavička skončila na břevnu. S dalšími pokusy si obrana Katalánců poradila lépe, byť s velkým vypětím. 

V tomto ohledu si během prvního poločasu dobře počínala také Valencia. Rakitič, Iniesta i Messi směřovali do pokutového území nadějné pasy, nejčastěji na Suáreze, jenže k Uruguaycovi okamžitě přistupovali obránci. Messi byl zase obvykle zdvojován a zastavován i za cenu faulů.

Jelikož Ernesto Valverde šel do zápasu s očekáváním, že jeho tým bude potřebovat skórovat, do druhého poločasu posílil ofenzivu Coutinhem, který přišel místo Gomese. A hvězdný Brazilec po necelých čtyřech minutách pobytu na trávníku prakticky rozhodl semifinále! Suárez se krásně uvolnil na levé straně, načež Coutinho jeho centr navzdory velkému úhlu uklidil ke vzdálenější tyči.

Domácí tým následně posílili Soler s Guedesem, kteří o sobě rovněž dali ihned vědět, ale na úspěch to nestačilo. Naopak Messi a později Rakitič mohli Valencii definitivně potopit, jenže Argentincova střela byla sražena a druhému jmenovanému rána vůbec nesedla.

V 74. minutě selhal také Gaya z bezprostřední blízkosti, a to kvůli výtečnému zákroku Cillessena. O další příležitosti se už Valencia snažila marně, naopak čím dál více propadala. V 82. minutě tak Suárez znovu utekl a vybídl Rakitiče, jenž z takřka ideální palebné pozice nedal Jaumemu žádnou šanci a korunoval svůj všestranně úctyhodný výkon.


Přehled utkání

Copa del Rey - semifinále, 2. zápas 8. února 2018, 21:30 Mestalla

Valencia CF

0 : 2 Alberto Mallenco

FC Barcelona

Moreno 34'  
  49' Coutinho (A - Suárez)
Zaza 75'  
  82' Rakitič (A - Suárez)
Parejo 90+1'  
Sestava

Jaume - Montoya, Garay, Paulista, Gayá - Coquelin (55' Soler), Parejo, Kondogibia - Vietto, Moreno (55' Guedes), Zaza

Sestava

Cillessen - Roberto, Piqué (83' Mina), Umtiti, Alba - Gomes (46' Coutinho), Rakitič, Busquets, Iniesta (65' Paulinho) - Messi, Suárez


Zdroje: sport.es



Diskuze

je to tam smiley .....Valencia si za výkon v oboch zápasoch postup nezaslúžila, išli na to až moc defenzívne

08.02.2018, 23:37

Opět jsme hráli to co bylo potřeba, skvěle jsme si to pohlídali, dnes není prakticky co vytknout, tedy až na Gomése...v mých očích prostě už nemá co nabídnout, když vidím naše ostatní záložníky. Ovšem Valverde i tak potvrdil že ví co dělá. Dnes bych vyzdvihnul Busiho, Lea, Luisita a skvělého Ivana, výborná práce. Jsem štastný za první minutky pro Yerryho smileyJsme v dalším finále smileyTeď je na čase to o víkend kvalitně protočit. Getafe prostě doma musíme smáznout. Dobrou nocsmiley

08.02.2018, 23:42

Určitě jsme mohli inkasovat, stejně jako vyhrát ještě víc. Valencia od inkasované branky vůbec nevěděla, co hrát, i když Cillessen svým zákrokem v 74. minutě, kdy reflexivně levačkou vyrazil volej, který na něj vyslal Gayà po hlavičce Solera. A Mallenco nějak neviděl hned dvojí hraní rukou v 61. minutě, kdy Messi nejdřív trefil střelou Garaye a vzápětí Alba napálil téměř shodně Montoyu. Před druhým gólem je nutno pochválit L. Suáreze, který nevzdal souboj s Paulistou, připravil ho o míč a předložil ho Rakitićovi do pozice, ve které snad nelze minout.

09.02.2018, 00:07

Určitě jsme mohli inkasovat, stejně jako vyhrát ještě víc. Valencia od obdržené branky vůbec nevěděla, co hrát, i když Cillessen svým zákrokem v 74. minutě, kdy reflexivně levačkou vyrazil volej, který na něj vyslal Gayà po hlavičce Solera, mužstvo podržel. A Mallenco nějak neviděl hned dvojí hraní rukou v 61. minutě, kdy Messi nejdřív trefil střelou Garaye a vzápětí Alba napálil téměř shodně Montoyu. Před druhým gólem je nutno pochválit L. Suáreze, který nevzdal souboj s Paulistou, připravil ho o míč a předložil ho Rakitićovi do pozice, ve které snad nelze minout.

09.02.2018, 00:08

Kromě jiného, Jasper předvádí výborné výkony, je uklidňující vědět, že kdyby se MAtS nedejbože zranil, máme za něj adekvátní náhradu! smiley

09.02.2018, 00:13
Rendzi10 Hoffy

Souhlassmiley

09.02.2018, 03:30

Včera jsme hráli to co jsme potřebovalismiley.Vždy sem se Gomese zastaval,ale už dost..včera jasně ukazal že na Barcu nemá!!!Tím ale nechci říct že neumí hrát,ale ne prostě do FCB nepatřísmiley.Takže v létě Adieusmiley.Jinak všichni super výkon,akorát Alba trošku slabší,ale tak nelze hrát pořád skvělé,někdy musí stačit jen dobrý výkonsmileyRaketa,Leo,Luis,Cout,Iniesta,UmtitismileysmileyBusqsmiley

09.02.2018, 04:52

Ivan zahrál skvěle, jeden z jeho nejlepších výkonů tuhle sezónu. Dobře si rozumí s Busym a Messim. Od začátku sezóny šel hodně nahoru.

09.02.2018, 10:34
marek99
Senior editor

Pomysleli by ste si pred cca dvomi mesiacmi že po nejakom zápase FCB bude na náhľade review zrovna hentaká fotka? 😎

09.02.2018, 17:28

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat