Valverde: Na El Clásico začneme myslet v neděli, neplýtvejte si na něj dotazy

Valverde: Na El Clásico začneme myslet v neděli, neplýtvejte si na něj dotazy

Barcelonský trenér Ernesto Valverde byl i včera konfrontován novináři na tradiční předzápasové tiskovce a na ní se vedle souboje s Realem Sociedad, který je na programu v rámci sobotního odpoledne, řešila i dohrávka 10. kola s Realem Madrid, jež se nezadržitelně blíží.

Marc Brau, Barca TV: Čeká vás obtížný týden. Považujete tento zápas za jeden z nejtěžších v celé sezoně vzhledem k tomu, jak nebezpečnému protivníkovi zítra (tisková konference proběhla v pátek, pozn. přek.) čelíte?

V posledních letech patřilo toto utkání k jedněm z nejtěžších výjezdů. V minulých dvou sezonách jsme zde vyhráli, ale předtím tady měl tým špatnou sérii. Real Sociedad zažívá velmi dobrý ročník, je vysoko v tabulce a hraje dobrý fotbal. Pamatuji si poslední duel na Camp Nou, ve kterém jsme nakonec vyhráli, ale v jeho průběhu jsme trpěli. Soupeři nasadili vysoký presink a tlačili. Z tohoto zápasu můžeme vycházet a určitě to bude těžké.

Ramon Salmurri, Catalunya Radio: Může o tomto víkendu nastoupit Alba se Semedem? Nebo až v El Clásiku?

Po posledním ligovém zápase začali oba trénovat s ostatními a proti Interu nebyli povoláni, protože ještě nedostali povolení od lékařů. Doufám, že nyní už na soupisce budou. Dle mého jsou v pořádku.

Marta Ramon, RAC1: Čím dál tím více se mluví o zajištění bezpečnosti v průběhu El Clásika. Myslíte si, že vás to nějak ovlivní? Změní se třeba vaše přípravy?

Uvidíme, budeme to řešit od neděle. Nedívám se dál, než je další zápas a vím, že El Clásico zabírá hodně prostoru v médiích. Nechci ale změnit pozornost a soustředím se na zítřejší duel. Tři body v obou zápasech mají stejnou hodnotu a aktuální situace je unikátní, jelikož utkání bylo přeloženo. Vypořádáme se však s ním ve správný čas.

Santi Valles, Cadena SER Catalunya: Včera jsme dělali interview s Pedrem a ten říkal, že by se rád vrátil do Barcelony. Sedl by do vašeho týmu? Chtěl byste jej mít?

Pedro je součást barcelonské historie a jedním z hráčů s nejvíce tituly. Teď nicméně hraje za jiný klub a to je třeba respektovat. Říkám to vždy takto, ale takhle to je. Je pravdou, že pro nás byl důležitý a lidé jej měli velmi rádi.

Helena Condis, Cadena COPE: Trápilo by vás, kdyby vám třeba z bezpečnostních důvodů řekli, že by bylo dobré pobývat na stejném hotelu jako Real nebo že byste museli na Camp Nou dorazit už v pravé poledne?

Až mi někdo řekne něco takového, tak nad tím začnu uvažovat. Zatím mi to řečeno nebylo. Všechno přijde ve svém čase.

Carles Escolán, Radio Marca: Včera řekl prezident Bartomeu otevřeně, že se utkání uskuteční. Myslíte si to také?

Samozřejmě, do San Sebastiánu jedeme odehrát zápas. (sarkasticky) Aha, ten další zápas? Ten předpokládám také. (smích)“

Achraf Ben Ayad, BeIN Sports: Ivan Rakitič podává dobré výkony. Uvažujete nad tím, že by zůstal do konce sezony?

Stejně, jako ostatní. V této části sezony hrajeme o hodně věcí. V létě každý hovoří o přestupech a když se 1. září zavře, začnou debaty o zimním období. Nyní musíme čelit našim výzvám s hráči, které máme a s nimiž počítáme. Někteří hráli méně a nyní se na hřišti objevují častěji.

Nacional.cat: Co přesně se děje s Arthurem? Bude schopen zítra nebo ve středu nastoupit?

Posledně jste se mě na něj ptali. Vrátil se z reprezentačního srazu se stejnými bolestmi, které jej trápily loni. Uvidíme, zdali se dokáže vrátit do hry a co se zítřka týče, o tom pochybuji, jelikož ještě ani netrénoval.

Sara Gimenez, Movistar+: Real Sociedad hraje tuto sezonu velmi dobře. Co je podle vás jeho nejlepší zbraní?

Je to tým, který má plán, snaží se hrát za vysokého tlaku a vyvážet míč zezadu. Dva záložníci se navzájem umí dobře najít,

Alex Pintanel, Gol a BeIN Sports: Je obtížné izolovat hráče od všeho, co se říká o El Clásiku?

Ačkoliv to tak nevypadá, tak naopak. Hráči myslí mnohem více na zítřejší zápas, než na ten další. Víme, jak obtížná bude zítřejší výzva a až nastane čas souboje s Realem, budeme se soustředit pouze na těch 90 minut na hřišti.

Diari Ara: Policie oznámila, že bude spolupracovat s oběma kluby. Hovořil jste o tom s hráči? Diskutovali jste bezpečnostní otázku?

Zacházíte příliš daleko do budoucnosti. Nevyplýtvejte si tolik otázek na El Clásico – v úterý se mě budete muset taky na něco ptát.

Javier Gascón, Mundo Deportivo: Jak prožívá Ansu poslední události? Měl byste jej trošku stáhnout zpátky na zem?

Nikoliv, je v pořádku a klidný. Venku je mnohem více šumu než uvnitř a my dbáme na to, aby se vypořádal s drobnými bolestmi a byl na 100 % fit.

FOX Sports: Sportovní ředitel Interu konečně přiznal, že chtěl získat Artura Vidala, ale Barcelona by jej pravděpodobně neprodala. Můžeme tuto kapitolu už uzavřít?

Nemohu okomentovat informaci, která nepochází od nás a každý může mít názor, jaký chce. Okno se ještě neotevřelo a před námi leží 3 zápasy do konce roku. Arturo je naším hráčem.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat