"Vedení klubu preferuje na stadionu turisty před místními fanoušky" objevuje se v oficiálním komuniké Grada d'Animació

"Vedení klubu preferuje na stadionu turisty před místními fanoušky" objevuje se v oficiálním komuniké Grada d'Animació Foto: Twitter - PB Nostra Ensenya

Představenstvo Barçy animačnímu stánku oznámilo, že sníží počet míst v Grada d'Animació.

Čtyři skupiny, které ji tvoří, očekávají nápravu a hrozí, že na stadion nevstoupí.

Grada d'Animació klubu FC Barcelona vyjádřila hlubokou nespokojenost s nedávnými opatřeními představenstva klubu. V prohlášení vydaném v posledních hodinách odsoudili vedoucí představitelé čtyř skupin, které tvoří oblast fanoušků, snížení kapacity v jejich oblasti a neoprávněné "sporadické" znemožnění prodeje permanentek, což je v rozporu s některými dříve uzavřenými dohodami.

Uvádějí, že to není poprvé, co klub porušil dohody se stánkem fanoušků, a současná situace je vedla k vyjádření znepokojení. Grada d'Animació vyprodala všechna volná místa ve své zóně na stadionu Lluíse Companyse, s kapacitou o 50 % menší než na Camp Nou (nyní 591 míst), jak bylo původně s klubem dohodnuto, "s pevným záměrem podpořit náš tým tak, jak jsme to vždy dělali, a ještě více v sezóně, která bude podle očekávání obzvláště náročná".

Představenstvo klubu jim však nedávno e-mailem sdělilo, že počet míst přidělených Grada d'Animació by měl být ještě snížen, což způsobilo zmatek a neklid mezi čtyřmi skupinami, které tvoří Grada d'Animació. Tvrdí, že tato rozhodnutí "zřejmě upřednostňují zahraniční veřejnost, příležitostné turisty, a nikoli místní veřejnost, která cítí barvy".

Vzhledem k těmto opatřením a porušení předchozích dohod požadují osoby odpovědné za tribunu pro fanoušky od klubu okamžitou nápravu. Vyjádřili také ochotu sejít se se zástupci FC Barcelona, aby tuto situaci vyřešili a zajistili dodržování původních dohod. Dali však jasně najevo, že pokud se tak nestane, "žádná ze skupin nevstoupí na stadion a vyhrazujeme si právo podniknout v budoucnu další kroky", uzavírají.


Zdroje: sport.es



Diskuze

Reekwon
Senior editor

Není žádným tajemstvím, že vedení Barcelony se již dlouhou dobu nějak extra neangažuje v tom, aby atmosféra na domácích zápasech odpovídala věhlasu klubu.. Na Camp Nou byla velmi dobrá atmosféra pouze na velké zápasy, na utkáních s méně slavnými kluby už je ta atmosféra o poznání horší, někdy až komorní, kdy lidé přišli koukat na divadelní představení. Tohle rozhodnutí už je ale celkem za hranou a vedení toto absolutně nezvládlo. Nehledě na to, že na takový sportovní stadion, na kterém nyní budeme hrát, nedostanete plný počet fanoušků, když atmosféra bude odpovídat tenisu. V zájmu klubu je přece dostat tam co nejvíce lidí a když už nemáte ten nejlepší výhled, protože čumíte na hřiště z tribuny vzdálené přes 30 metrů, tak očekáváte alespoň dobrou atmosféru, jinak opravdu můžete zůstat doma a pustit si to v TV... Pořád živím naději, že s novým stadionem a vybudovanou střechou se atmosféra mnohonásobně zlepší a i samotný klub udělá vše, co je v jejich silách, aby atmosféru zajistil, ale zatím to jde spíš opačným směrem.. Možná i Slavia má na domácích zápasech lepší atmosféru :D

09.08.2023, 11:46
Myšák Reekwon
Systémový administrátor

Není co dodat, asi tak 🙂

09.08.2023, 11:54
BienQuedas Reekwon
Systémový administrátor

Naprosto souhlasím. Mám jen jeden komentář : Slavie dlouhodobě velmi dobře s kotlem, v tomto případě Tribunou Sever, pracuje a výsledkem ke velmi dobrá atmosféra. Včetně nápaditého a povedeného chorea. Takže bych nás bohužel srovnával s jinými kluby.
A to mě nikdo nemůže nařknout k nějakému emočně pozitivnímu vztahu ke Slavii.

09.08.2023, 12:42
Myšák BienQuedas
Systémový administrátor

Jak jsem si mohl ověřit o víkendu. Na zápasech nejen těch lepších českých klubů je ta atmosféra daleko lepší než na Camp Nou a místní fanoušci daleko lépe spolupracují s ostatními diváky.

Každopádně všechno se to odvíjí od toho jak k tomu přistupuje klub. Jsou poměrně přísná pravidla La Ligy, kdy si musí fanoušek vyřídit spoustu záležitostí, aby se dostal do sektoru ke skalním fanouškům (ne, nefunguje to tak, že si fanoušek koupí vstupenku do sektoru, kde je kotel a jde tam - takto to nefunguje). Troufám si říct, že nikdo nemá tak tvrdé podmínky jako La Liga.

No a když se do toho zapojí ještě klub tímto způsobem, tak už hrozí úplně nulová atmosféra.

Pro srovnání. Na Camp Nou byl počet míst do animačního stánku (kotle) cca 1200 míst. Ti mají rozeznít stadion o kapacitě přes 90 000 lidí. Když to porovnáme s klubem z české ligy, kdy v kotli rozeznívá 1200 fanoušků také, ale rozeznívají stadion o kapacitě cca 20 000 lidí, tak je jasně vidět ten nepoměr, který byl již na Camp Nou a teď je ještě větší na Olympijském stadionu.

Nezbývá tedy nic jiného než doufat, že se klub k tomuto postaví čelem a minimálně zdvojnásobí počet míst na Olympijském stadionu.

09.08.2023, 15:32
pyspetr Reekwon

Smutne a pravdive

09.08.2023, 13:47
raval69 Reekwon

Atmosféra na Slávii je samozřejmě lepší. Ale tohle platí i pro kluby jako Bilbao nebo Betis.....a mnoho dalších. Mám strach, že na novém stadionu to lepší nebude a to z toho důvodu, že mimořádně vysoké vstupné na zápasy Barcy prostě vyhání místní - a naopak až tolik nevadí početné střední třídě z Evropy a ze světa, pro které jsou zápasy Barcy velkou (a většinou jednorázovou) atrakcí. Tohle mě napadlo mnohokrát, když jsem tam byl - a vždy si říkal, že je s podivem, že nás místní nefakují:-). Ale oni jsou obecně na turisty milí - ne jako Pražáci:-)))

11.08.2023, 15:47

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat