Velký letní sraz 2022 aneb podesáté v Bolaticích

Velký letní sraz 2022 aneb podesáté v Bolaticích

Jako každý rok i letos se uskutečnil sraz fanoušků FC Barcelony pod záštitou našeho fanklubu Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues. A i tentokrát se odehrál v Bolaticích – již podesáté.

Jako první na místo činu tentokrát dorazil prezident, dokonce byl v restauraci Barca dříve, než hlavní pořadatel René :-). Poděkování a předání dárků Renému proběhlo již v pátek. Další účastníci začali dorážet k večeru, nejprve se sedělo u hřiště a potom jsme se přesunuli na večeři a nějaké to pití do „centra“. Zde se schůzovalo i dlouho po půlnoci.

V sobotu se postupně začal sjíždět i zbytek účastníků z různých koutů republiky. Nakonec se nás sešlo téměř 60 (přesněji 58). Než dorazila většina, vydali jsme se ještě s Reném na hřbitov za Tomášem, kterému jsme kromě kytky položili na hrob také šálu.

Sraz začal jako každý rok diskuzí nad uplynulou sezónou, novými posilami či sdílením zážitků z výjezdů a zájezdů. Poté bylo oficiálně zahájeno Setkání, tedy nejvyšší orgán Penyi. Začalo se úvodním slovem prezidenta a pak již seznámením s hospodařením fanklubu, které si vzal na starost Valdo. Ten také zmínil sponzory našeho fanklubu. Toho jsem hned využil a kromě poděkování a předání dárků právě Valdovi jsem poděkoval a předal pár pozorností také Pavlovi Ježkovi, který je největším sponzorem naší Penyi.

Pokračovalo se připomenutím toho, co se událo v minulé fanklubové sezóně a co nás čeká v té příští. Byly také shrnuty úspěchy na sociálních sítích a spolupráce s Telly, a to viceprezidentem Patrickem. Penya karty, e-office a turnaje fanklubů pak viceprezidentem Ondrou.

Ondra mi pak za viceprezidenty a všechny členy poděkoval za uplynulých 5 let, kdy jsem funkci prezidenta vykonával a předal mi řadu dárků. Moc si toho vážím a ještě jednou děkuji.

Následovalo představení kandidáta na prezidenta nového. Pavel Misař se svou prezentací vysvětlil a představil hlavní body a cíle, včetně Mezinárodního turnaje fanklubů.

Jeden člen byl proti, 5 se zdrželo a zbytek přítomných bylo pro. Pavel byl tedy zvolen prezidentem Penyi na následující 4 roky.

Následoval oběd, krátká pauza a poté již jeden z hlavních bodů srazu – zápas Domácí vs Hosté. Zápas byl o to prestižnější, jelikož bylo aktuální skóre 6:6.

Domácí tým sčítal řadu ztrát a několik přeběhlíků, nakonec nás tedy bylo jen 12, což bylo hodně málo. Naproti tomu tým hostí se chlubil hned 6 střídajícími.

Zápas začal a tým hostí se jevil jako ten připravenější, každopádně šance nedávali a tým v domácích dresech také podržel skvěle chytající Robert. Nakonec ho překonal až vlastní hráč, hosté tedy šli do vedení 1:0. Jirka vyslyšel přání končícího prezidenta, a i když vždy hrával za hosty a letos neměl hrát vůbec, nakonec obul kopačky, aby alespoň mírně snížil převahu, co se počtu hrajících hráčů týká. A i jeden hráč udělal velký rozdíl, obrana rázem byla mnohonásobně pevnější.

I když mírná převaha byla po většinu zápasu na straně hostí, góly padaly na druhé straně. Fousek rozjel akci, Migueli nahrával a Sabinho srovnával na 1:1. Poté 2x udeřil Petis, čtvrtý gól přidal Migueli a zdálo se, že je rozhodnuto. Hosté se ovšem nevzdali, a jelikož domácí neměli moc lidí na střídání, docházely jim rychle síly. Hosté (spornou) penaltou snížili (gól vstřelil Jarda), poté přidal třetí gól hostí Pavel Ježek. Domácí tým se ovšem semkl a i díky odhodlání ubránil nejtěsnější možné vítězství. Tým domácích tak poprvé v historii vede celkovou bilanci, nyní 7:6. Pohár předával nově zvolený prezident Pavel a nebylo to nikomu jinému, než dlouholetému kapitánovi domácích Jakubovi (který se také jako jediný zúčastnil všech čtrnácti Velkých letních srazů).

Následovalo grilování, respektive již konzumace selátka. Někteří ihned vyrazili na umělou trávu zahrát si ještě malý fotbálek. Poté byla na řadě bolatická losovačka o portréty, vyhlášení nejlepšího hráče, kterým byl zvolen Robert, tedy brankář domácích, a nejlepšího střelce, což byl Petis se dvěma góly. Pak ještě kvíz o knihu a samozřejmě představení letošního dárku. Tím byla fanklubová šála. Potom se již mohlo pokračovat ve volné zábavě.

Bylo se potřeba pořádně rozloučit a hlavně ještě dodatečně zapít narozenou dceru, po jednom rumu tedy přišel na řadu druhý, pak další od Pavla a další a další… Několik litrů domácí slivovice, především od Fouska a nechyběl ani Gin namíchaný přímo ve vítězném poháru.

Někteří se nechali trošku unést s pyrem a šálou Realu, detaily bych ale nechal pouze pro ty, co se srazu zúčastnili. Volná zábava pokračovala do ranních hodin a komu nestačil místní areál, vyrazil do klubu Kravín.

Ráno jsme se ještě tradičně sešli u snídaně v Barca restaurantu a postupně se vydávali do svých domovů. Někteří museli vyrazit o něco později, jelikož byl alkohol tester nemilosrdný.

Na závěr bych rád poděkoval pořadateli Renému, fotografovi Krisovi a všem zúčastněným za úžasný sraz a nádherné rozloučení. Nově zvolenému prezidentovi bych popřál, ať mu energie a entuziasmus vydrží co nejdéle.

A o našem srazu se znovu psalo v novinách, článek z Region Opavsko si můžete přečíst níže.

Fotky ze srazu si můžete stáhnout zde.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“  Škurek

Loučící se prezident

PB Lleó de Dues Cues




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat